35+3 hetesen ez nagyon kicsi súly?
Ha jo a lepeny, akkor jo esellyel heti 200 g-ot hizik meg a szulesig, de hizhat tobbet is, a 200 g nem extrem eset, hanem altalanos.
Ez annyit tesz, hogy kiirasra kb 3 kg lehet, ami nem keves.
Plusz nyilvan benne van meg a tevedes lehetosege, ezek a meresek sohasem pontosak.
Van, aki atlagosan 4 kg-os babakt szul, mas pedig 3 kg alattiakat, nincs ezzel semmi gond. A baratnomeknel pl mindharom gyerek 2600-2800 g kozotti sullyal szuletett idore, teljesen epen es egeszsegesen, rovidek is voltak, igy igen formasak. Genetika gondolom.
Az lenne a gond, ha a lepeny mar nagyon meszes lenne es nem szallitana a vert a magzathoz rendesen. De az esetedben ilyesmirol nincs szo, a szuletesi suly pedig egy dolog. Qz a lenyeg, hogy egeszseges.
Attol mert te tobbet eszel nem lesz dagibb a babad. O csak annyit vesz el amennyi neki kell.
Ezek a meresek meg amugyis allando jelleggel tevednek.
Mekkorának mérték a fejét, hasát, combját? Mert a súlybecslés az egy dolog, inkább az ilyen méreteit kellene nézni, hogy mennyire tér el az átlagtól.
A súlyát nézve tényleg kicsit kicsi, de ez így önmagában nem gond, attól függ hogy gyarapszik még a végéig. Nálam úgy volt, hogy a 30 hetes UH-on már 1-2 héttel le voltak maradva a méretei, akkor nézték, és nálunk is minden rendben találtak, jó volt az áramlás, a lepényen se volt semmi meszesedés, szóval láthatólag nem volt oka a lemaradásnak, mégis egyre jobban elmaradt a növekedésben, 38 hetesen 2100 g-mal született a babám. Egyébként teljesen egészségesen, és kint gyorsan be is hozta magát. Én is ettem rendesen, nem kellett diétáznom, 12 kg-ot szedtem fel.
Abban egyébként nem érek egyet a dokiddal, hogy édességekkel hízlald magad, attól nem fog jobban nőni a baba. Egyél rendesen, ha édeset kívánsz, akkor azt is, de ne azért ne tömd magad, hogy ő hízzon, mert attól nem fog.
BPD: 8,46cm
HC: 29,42cm
AC: 27,92cm
FL: 6,46cm
Azt is tudom hogy nem középidőben fogant, mert eddig is kisebb volt egy héttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!