Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes vagyok. A keményedés...

19 hetes vagyok. A keményedés lehet a baba testétől?

Figyelt kérdés

sziasztok.

az utóbbi kb. 4 hétben talán 3-szor éreztem azt hogy: először egy pici enyhe fájdalom a hasamban, majd mikor megtapogattam a köldök alatt két kis kemény pinpong labda nagyságú kis rögöt tapintottam ki.mintha a baba feje meg popsija lenne. először nem tudtam mi az, picit elkezdtem masszírozni, majd ez a keményedés eltűnt. a védőnőmnek mondtam, azt mondta figyeljek rá, mert ha sűrűsödik akkor kórház. nem lehet az hogy csak a baba nyomja magát neki a hasamnak és mikor enyhén masszírozom akkor elmozdul :-) mert kb. 10 mp után megszűnik ez a keményedés.

2010. máj. 1. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyban függ a testalkatodtól....én csak 20. héttől éreztem nagyon enyhén a babám mozgását.De szerintem ne nagyon masszírozgasd,inkább feküdj le,és ha tényleg a babád arrébb úszkál úgyis.Ha meg keményedés,nem múlik el csak úgy... Vigyázz magadra!!!
2010. máj. 1. 21:44
 2/10 A kérdező kommentje:

szia, szép estét, köszönöm a választ.

először azért kezdtem el masszírozni mert nem tudtam mi lehet, hogy nem e valami görcs húzza a pocimat.

én a babát pont 3 hete éreztem először, amikor is tudtam hogy ő az. előtte is volt hasonló pár nappal csak akkor még nem fogtam fel. aztán két hétig alig éreztem őt, majd a mostani héten szinte minden nap éreztem volt hogy többször is hogy ficánkolt. :-) egy kis rángást érzek olyankor, ma pl. a joghurtos fagyi után vagy négyszer is.

jó babavárást neked is és vigyáz te is magadra és a babódra.

remélem csak a picur játszik velem :-)

2010. máj. 1. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a babád még nagyon pici ahhoz, hogy "ki tudja dugni vmilyét annyira, hogy Te kívülről érezd, össz-vissz 3-5cm-es a karja, és vékonyka, alig van még ereje, + védi a lepény, a méhed, a hájacska, bőröd, ez együtt kb 5-8cm(most kérdeztem pont a dokimat), azon keresztül...nem tudom, lehet...

De inkább pihizz nagyon sokat, ha hanyatt fekszel, akkor felhúzott lábbal, és szedjél napi 3x1 magneB6-ot, az jó az ilyen keményedésekre.

Jó egészséget, és babavárást!

2010. máj. 2. 09:39
 4/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. :-)

remélem nincs nagy baj, majd megemlítem a dokinak. Magnerotot szedek, napi kettő szemet. pihenni csak amit este tudok mert ugye még dolgozom. remélem még jó darabig dolgozhatok.

köszönöm a válaszokat és vigyázzatok ti is magatokra.

2010. máj. 2. 17:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Hátha valaki tud még valamit mondani erről.

köszönöm, szép napot :-)

2010. máj. 4. 08:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Hol tapad a méhlepényed? Nekem mellső fali, ilyen esetben nehezebben illetve később lehet érezni a baba mozgását. De ha Neked nem mellső fali, akkor lehet a baba is. Ki tudja, hogyan fekszik éppen, s lehet a pici testének egy-egy részét nekinyomja a hasfaladnak.

A magnézium mindenesetre jó rá, én is Magnerot-ot szedek, bár én már 34 hetes vagyok.

2010. máj. 4. 08:43
 7/10 A kérdező kommentje:

hátsón tapadt meg a picur. azt hittem azt nehezebb érezni...de nem, mert már régóta aktív...hát rmeélem akkor hogy a baba az.

gratulálok neked és további jó babavárást.

szia :-)

2010. máj. 4. 09:01
 8/10 anonim ***** válasza:

08.43-as vagyok. Nem, a mellső fali lepénynél van az, hogy később illetve gyengébben érezni a mozgást. Hiszen ha a hasunk elülső részén tapad a méhlepény, akkor az tompítja az érzést egy kicsit.

Köszönöm szépen, Neked is minden jót! :)

2010. máj. 4. 09:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megijjeszteni,de jobb félni,mint megijjedni.Nekem 18 hetesen volt ilyen,a doki szerint stressz miatt,és a keményedés állítólag azért volt,mert a babám kényszertartásban volt.Ezt máshogy nem tudta elmagyarázni a doki,csak úgy,h mivel stresszelek,feszes a méhem,ezért a baba nem tudott kényelmesen helyezkedni,és bement egy pózba,amiből nem mozdult.Ez a kényszertartás.Magne B6-ot kaptam napi 3X2 adagot,20 hetesen más minden rendben volt,kijött kényszertartásból.A magnét tovább szedtem csak 3X1-ével.Minden rendben ment,40+3-ra szültem!Ne idegeskedj!!!!Ez a lényeg!Boldog babavárást!
2010. máj. 4. 11:29
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ neked is. szerencsére ritkán van ilyen, de azért hetente egy-két alkalommal olykor előfordul. dokihoz jövő7-en megyek, akkor megemlítem neki, meg holnap a védőnőnek.

neked akkor jó gyermeknevelést. szia, szép napot :-)

2010. máj. 4. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!