Labor előtt (első trimeszteri) mikor szabad utoljára enni? 13:00-ra megyek.
Mivel ilyen kor cukorterheles nincs (legalabbis nekem nem volt soha az elso trimeszterben), igy ehetsz elotte nyugodtan barmikor.
Annyival tudsz segiteni magadon, hogy igyal elotte vizet fel litert-egy litert, ahogy jol esik, mert ugy konnyebben lejon a ver.
Ok, köszi.
Elfelejtettem megkérdezni és ma megyek. Tegnap éjjel esett le, hogy du.-ig nem bírom ki kaja nélkül, vajon mikor szabad utoljára enni.
Most ettem egy szendvicset. :)
Elvileg amit néznek a papírok alapján az a következő:
tájékoztató papíron ez áll (ezt a védőnőtől kaptam):
vércsoport, ellenanyag, Wassermann vizsgálat, vérkép, fertőző májgyulladás, vizeletüledék
kiskönyvemben:
vérkép (hemoglobin, hematokrit, vvt-indexek, fehérvérsejtszám, vérlemezkeszám), Se kreatinin, KN, eGFR, SGOT, SGPT, SeBi, vércukor
vizelet (fehérje, genny, cukor, aceton, UBG, üledék)
HBsAg-szűrés
VDRL
vércsoport-meghatározás és vörösvértest-ellenanyagszűrés
Nekem is fura. De ez nagy kórház...
Vércukor csak a kiskönyvben van a másik papíromon nincs, körbekérdeztem most gyorsan néhány nemrég szült barátnőmet, ők azt mondták, hogy az nem volt nekik sem, lehet enni-inni. Majd a vércukorterhelés előtt nem lehet.
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos éhgyomorral kell menned, mivel nézik az éhgyomori vércukor szintet. Durva hogy ilyenre délután kaptál időpontot.
Az meg nem igaz, hogy csak a terhelésre kell éhgyomor. Ha teljes vérképet néznek, ahhoz is az kell. Csak akkor lehet enni előtte ha csak betegségre, ellenanyagra meg hasonlóra szűrnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!