Első babát várók, hogy álltok anyagilag? Van saját lakásotok vagy albérletben laktok? Van elegendő félretett pénzetek?
Én még nem vagyok vàrandós, jövőte tervezzük, hogy belevàgunk.
Ha én gyedre mennék akkor kb a bevételünk nettó 360-370 ezer ft lenne.
Van hitelünk ami 90 ezer ft/hó.
Plusz van 600 ezer ft félretett pénzünk.
Persze a picinek mindene meglenne, de nem a több százezres dolgokat vennénk, úgy gondolom nem is ez a lényeg. :)
Férjem az aggodalmasabb fajta, főleg mióta lakáshitelünk van.
Így szerintetek bevállalható egy baba?
Hogyan nyugtassam meg a férjemet, hogy nem agyaljon az anyagiakon? :)
Kedves Kérdező!
37hetes kismama vagyok,nekem(40/N) első baba,férjemnek(52/F) felnőtt fiai vannak.
Kettőnk bevétele a szülés után kb 200ezer lesz,bár a férjem vállalhat pluszokat.Albérletben lakunk,saját lakásunk akkor lesz ha öröklünk.
A babának megvan már minden,pár dolgot újonnan vettünk,pl babakocsi,légzésfigyelő,de sok mindent kaptunk vagy használtan vettem.Van megtakarításunk, kb 200ezer.Nem élünk nagy lábon,mindig beosztjuk a pénzt,ha valamit eltervezünk kigazdálkodjuk.Tavaly görögországban nyaraltunk,idén januárba vettünk egy kis autót,ilyesmik.
Mivel a férjem rugalmas munkarendbe dolgozik, a baba fél éves korától,újból én is vállalhatom az alkalmi munkáimat(takarítónő vagyok).2 évesen meg bölcsibe megy.
A harmadik gyereket várjuk. Havi bevételem kb 180ezer nettóban.
Ebből 75 ezer a lakáshitelünk havonta.
100 ból futja a rezsire, kajára.
Plusz a feleségem is néha vállal munkát egy ruhaboltban.
Így pont kijövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!