Miért pont a hagymatol undorodom? Ti hogyan orvosoltatok az ilyen problemat?
Nekem a csirkehússal vannak ilyen gondjaim, és nem hiszem, hogy a terhesség végéig lesz már javulás. Pedig hányingerem már hetek óta nincs. :(
Nálunk az van, hogy vagy a férjem főzi, vagy nem csirkét eszünk. A disznóhúst is büdösnek érzem, de azt még el tudom viselni.
Ha már készen van, és nem én főzöm, akkor érdekes módon nincs vele gond (pl. gyros tálon).
A helyedben kipróbálnám, hogy hagymakrémet használok, hátha azt jobban bírod, és az életek ízén nem sokat változtat. Eleve olyan, mintha párolva lenne, szóval nem kell szagolgatni, sütögetni, csak belenyomod a kajába.
A másik lehetőség, hogy nagyobb mennyiségben csinál a férjed hagymát, ehhez nem kell komoly főzőtudás se. Be a hűtőbe egy befőttes üvegben, és ha kell, teszel belőle a kajába. Egy pár napig eláll, főleg ha van rajta olaj rendesen.
Nekem még segített, ha rágóztam főzés közben, akkor a mentolos íz elnyomja az étel aromáit, és nem lesz tőle annyira hányingerem.
A többségnél ez az undor és a hányás is megszűnik a 12. hét környékére, és az már nincs messze. :)
Addig pedig túróstésztán és gyümölcslevesen is el lehet élni. :) De még biztos van pár olyan étel, amibe nem kell hagyma. :)
Rendelj a párodnak olyan ételeket, amiket ő enne. Átérezhetné a problémádat.
Én a hústól undorodtam mindenféle formában, és minden hústól. Nem is ettem a terhességem elején, elkezdtem öklendezni tőle, ha megéreztem a az illatát. Nyersen meg nem voltam hajlandó hozzányúlni. Aztán kb. 13. héttől elmúlt. Addig nem főztem hússal. A férjem evett a munkahelyén kifőzdéből, itthon meg addig nem volt húsos kaja. Megértette.
Hagymakrém? Sztem egész jól helyettesít:)
Amúgy hasonlóan vagyok én is mint te.. Én 6 hetes vagyok és ott tartunk, h kb mindentöl felfordul a gyomrom már:( ráadásul a férjem mellett ott a 2 évesünk akinek aztán van egy ízvilága:) muszáj főzni.. De ma megkértem a kedvesem, h hagy rendeljünk:)
Ha a párod igényli, főzzön ő ilyet. Szerintem ennyit megtehet. Vagy rendeljetek neki.
Nekem szinte minden "szagtól" hányingerem van. Ami nálam is teljese kicsapja a biztosítékot: nyers hús, de a csirke a leginkább, ezt készen se nagyon tudom megenni, pedig amúgy szerettem. Mindenféle maradék, kihűlt kaja illat. "Mosogatószag", ami amúgy nincs is, mégis amióta terhes vagyok és érzek mosogatószer illatot kész vagyok (már lecseréltük másik fajtára és így is), pl. beáztatott edénynél vagy hasonlók, azt nem bírom. Mindenféle zsír és olajillat. De a parfümöktől, öblítőktől is rosszul vagyok. A rendelt "menzás" ételektől, étteremszagtól pedig totálisan, az visz mindent, rágondolok és öklendezek.
Ha főzök, akkor pl. túrós tésztát, vagy derelyét, vagy hasonlót. Ha a férjemnek nem tetszik (nincs oda a tésztáért), akkor vagy rendelünk valamit (és nem a jelenlétemben eszik meg és kiszellőztet), vagy főz magának.
Ez empátia kérdése csak csupán és nem férfi-női munkamegosztás, nem vagy jól, ennyi a lényeg.
Nézd én nem akarok beleszólni, de ez csak apróság az alkalmazkodásban részéről.
Ennyire legyen már nagyfiú és oldja meg, mondjuk rendeljen vagy menjen az anyjához enni, ha csak a pörköltöt tudja megemészteni.
Ha veszélyeztetett terhes lennél akkor is ennyire venné ki a részét a 'házimunkából'?
Értem én, hogy sokat dolgozik, de ez azért nem olyan nagy tragédia, ha egy kicsit segít neked a konyhában, mondjuk lepirítja a hagymát.
Na mindegy a ti dolgotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!