Barátnőm terhes lett. Mit csináljak? Én 17 vagyok, ő 14, de nagyon megszereténk tartani a picit. Még a szülei nem tudnak róla.
Az oké, hogy felneveled, de te is szülöd meg?
Lássuk be, azért egy 14 éves test még nem egy gyermek kihordására és megszülésére van rendeltetve... még ha fejlett a gyerek (!), akkor sem...
Pedig én is inkább ab. ellenes vagyok, de azért vannak esetek, amikor józan ésszel kell gondolkozni...
35: Pedig muszáj lesz. Ha kefélni elég nagyok voltatok akkor vállaljátok fel a következményeit is.
És ilyenek akarnak gyereket te jó isten.
Annyiban igazuk van a többieknek, hogy a tettekért vállalni kell a felelősséget. De egy gyermek az egy gyermek nem lehet csak úgy megölni. Nekem a válaszaidból úgy tűnik nem is akarjátok és ez nagyon helyes. Ha úgy érzitek nem tudjátok felnevelni örökbe is lehet adni. Nem mondom, hogy ez remek megoldás, de megment egy életet.
A szüleiteknek viszont mindenképp szólni kell. Biztosan kikelnek magukból, de idővel talán megbékélnek. Mégis csak a gyerekeik vagytok, a baba meg az unokájuk. Ha ezt, akár évek múltán is, nem így gondolják ott valami nincs rendben.
Nekem két középiskolai osztálytársam is terhes lett, mindkettő 15-16 éves körül volt, meg tesóm egyik ismerősének a lánya is 15 évesen esett teherbe, mindannyian megszülték és nevelik a babákat.
Neked most nem lesz könnyű dolgod, nagyon barátnőd mellé kell állnod, de előtte leülni és átgondolni, tényleg szeretnétek a babát, mellette leszel, támogatod majd mindenben, tudsz biztosítani hátteret a családodnak? És mielőbb be kell vonni a szülőket is mindkettőtök részéről, gondolom, féltek elmondani, de nem érdemes húzni az időt, előbb-utóbb úgyis kitudódik. A baba nem tehet arról, hogy megfogant, de tényleg alaposan fontoljátok meg, mert idősebbeknek is nehéz feladat a gyerekvállalás. Sok sikert, jó döntést kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!