Első trimeszteri vérvétel, labor volt nektek?
Itt és a kis könyvemben is olvasom, hogy az első trimeszter alatt kéne lennie egy labornak, vérvételnek.
Erről sem az orvosom (magán), sem a védőnőm, sem a háziorvosom egy mukkot nem mondott.
Most vagyok 11 hetes.
Dec. 9-én megyek a 12. heti genetikai UH-ra és a kombinált vérvételere, de gondolom akkor labort nem csinálnak.
Terhesség elején véreztem több hétig, szedetik az Utrogestant.
Csak amiatt agonizálok, mert cirka 6 éve nem volt laborom, fogalmam sincs, hogy milyen lehet a vérképem pl.
28 vagyok. Köszi szépen a feltételezést, de nem vagyok gyerek.
És még mindig úgy gondolom, hogy az orvosnak kéne mondania, ill. a védőnőnek, hogy mikor milyen vizsgálat szükséges. Amikor fogorvoshoz megyek se én mondom neki, hogy most gyökér kezeljen és röntgenezzen....
A kérdést pedig azért tettem fel, mert kíváncsi voltam, kinél, hogy volt, nem azért, hogy a leba@szásokat hallgassam egy olyan dologért, ami nem is az én hibám, már elnézést.
Elkésve még nem vagyok egyébként, jövőhéten majd rákérdezek a védőnőnél, amikor jön.
Ahjj, de sok itt a megmondó ember.
Kérdező, szerintem is a dokik, ill. a védőnő dolga lenne az ilyesmire felhívni a figyelmet, de tekintettel arra, hogy a magyar egészségügy a béka segge alatt van, ne várj sokat tőlük sajnos.
Kérdezz rá szerintem a védőnőnél, vagy a háziorvosnál telefonon holnap.
Na sok a segítség :)
A kérdésedre a válasz, igen, menj és pecsételtesd le a kiskönyved a háziorvossal, másnap be a vérvételre és 12ik hétre meglesz. A kombinált tesztnél is fognak levenni vért, van ahol egybe leveszik a 9ik héten, pl győrben. A 12ik heti uh kötelező, mivel mész kombináltra így ott lehet egyben leveszik a vért. A kombinálttal együtt a labort is megcsinálhatják. Nem tudom minek megy a védőnőd ki hozzád 6ikán, mikor még ilyen fiatal a terhességed. Hozzám a 35ik héten jött csak, mikor már nem dolgoztam.
Afp már abszolút nincs, csak a 18-19ik héten van a második genetikai uh, szintén sztkban, 24ik héten van egy terheléses cukor, 32ik héten pedig egy uh. 36ikon streptococcus baci szűrés. Ezek után 38ik héttől NST minden héten. Ezek a kötelezők.
(Ha valaki valamilyen oknál fogva nem tudja, hogy terhes, akkor maradhatnak csak ki ezek a vizsgálatok, egyébként szerintem nincs mentség, hogy miért ne csináltassa meg)
Mikor egy megvan, pl a vérvétel, akkor én dokihoz menetel előtt mentem védőnőhöz. Vittem az eredményeket, ő csinált vizelet vizsgálatot, vérnyomás mérés, plusz egy gondozást, ami abból állt, hogy haskörfogat mérés, súly panaszmegbeszélés stb.
Én magánba jártam dokihoz 4 hetente, és minden esetben előtte mentem hozzá.
Viszont mindenhol másképpen vannak azért a dolgok menete. Kolléganőm pl megyei kórházba jár, magán dokival kombinálva és pár dolog ott is másként van. De ezeknek a vizsgálatoknak a menete viszont adott!
Viszont nálunk akkor is megcsinálják pl az uh-kat, ha nincs lepecsételve, csak a kiskönyvet kell bemutatni. Nekem pl a 32ik hetit elfelejtette a doki lepecsételni, de megcsinálták...
Remélem azért ez egy kis támpont az elkövetkező időszakra!
Üdv,
38hkm
# 16
"Nem tudom minek megy a védőnőd ki hozzád 6ikán, mikor még ilyen fiatal a terhességed. Hozzám a 35ik héten jött csak, mikor már nem dolgoztam."
Elvileg négyszer kell kijönnie a terhesség alatt családlátogatásra. Legalábbis a papíron amit adott ez áll: [link] :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!