Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszteri vérvétel,...

Első trimeszteri vérvétel, labor volt nektek?

Figyelt kérdés

Itt és a kis könyvemben is olvasom, hogy az első trimeszter alatt kéne lennie egy labornak, vérvételnek.

Erről sem az orvosom (magán), sem a védőnőm, sem a háziorvosom egy mukkot nem mondott.

Most vagyok 11 hetes.

Dec. 9-én megyek a 12. heti genetikai UH-ra és a kombinált vérvételere, de gondolom akkor labort nem csinálnak.

Terhesség elején véreztem több hétig, szedetik az Utrogestant.

Csak amiatt agonizálok, mert cirka 6 éve nem volt laborom, fogalmam sincs, hogy milyen lehet a vérképem pl.

2016. nov. 30. 13:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
utolsó vagyok, és még első trimeszterbe fogászatra kldtek el. de kaptam pecsétet minden rendbe volt. 20 héten volt első ekgm.
2016. nov. 30. 14:33
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
de azt nem értem, ha tudod látod a kis könyvbe kell vérvétel, amit amúgy kérnek is majd. miért nem kérdeztél rá? Én mindig mindenre rákérdeztem. hány éves vagy?
2016. nov. 30. 14:37
 13/23 A kérdező kommentje:

28 vagyok. Köszi szépen a feltételezést, de nem vagyok gyerek.

És még mindig úgy gondolom, hogy az orvosnak kéne mondania, ill. a védőnőnek, hogy mikor milyen vizsgálat szükséges. Amikor fogorvoshoz megyek se én mondom neki, hogy most gyökér kezeljen és röntgenezzen....

A kérdést pedig azért tettem fel, mert kíváncsi voltam, kinél, hogy volt, nem azért, hogy a leba@szásokat hallgassam egy olyan dologért, ami nem is az én hibám, már elnézést.

Elkésve még nem vagyok egyébként, jövőhéten majd rákérdezek a védőnőnél, amikor jön.

2016. nov. 30. 14:47
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
én meg már holnap mennék házi dokihoz, és nála kérdeznék rá. első vérvételt ő is kiírhatja.
2016. nov. 30. 14:50
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ahjj, de sok itt a megmondó ember.

Kérdező, szerintem is a dokik, ill. a védőnő dolga lenne az ilyesmire felhívni a figyelmet, de tekintettel arra, hogy a magyar egészségügy a béka segge alatt van, ne várj sokat tőlük sajnos.

Kérdezz rá szerintem a védőnőnél, vagy a háziorvosnál telefonon holnap.

2016. nov. 30. 15:23
 16/23 anonim ***** válasza:
53%

Na sok a segítség :)

A kérdésedre a válasz, igen, menj és pecsételtesd le a kiskönyved a háziorvossal, másnap be a vérvételre és 12ik hétre meglesz. A kombinált tesztnél is fognak levenni vért, van ahol egybe leveszik a 9ik héten, pl győrben. A 12ik heti uh kötelező, mivel mész kombináltra így ott lehet egyben leveszik a vért. A kombinálttal együtt a labort is megcsinálhatják. Nem tudom minek megy a védőnőd ki hozzád 6ikán, mikor még ilyen fiatal a terhességed. Hozzám a 35ik héten jött csak, mikor már nem dolgoztam.

Afp már abszolút nincs, csak a 18-19ik héten van a második genetikai uh, szintén sztkban, 24ik héten van egy terheléses cukor, 32ik héten pedig egy uh. 36ikon streptococcus baci szűrés. Ezek után 38ik héttől NST minden héten. Ezek a kötelezők.

(Ha valaki valamilyen oknál fogva nem tudja, hogy terhes, akkor maradhatnak csak ki ezek a vizsgálatok, egyébként szerintem nincs mentség, hogy miért ne csináltassa meg)

Mikor egy megvan, pl a vérvétel, akkor én dokihoz menetel előtt mentem védőnőhöz. Vittem az eredményeket, ő csinált vizelet vizsgálatot, vérnyomás mérés, plusz egy gondozást, ami abból állt, hogy haskörfogat mérés, súly panaszmegbeszélés stb.

Én magánba jártam dokihoz 4 hetente, és minden esetben előtte mentem hozzá.

Viszont mindenhol másképpen vannak azért a dolgok menete. Kolléganőm pl megyei kórházba jár, magán dokival kombinálva és pár dolog ott is másként van. De ezeknek a vizsgálatoknak a menete viszont adott!

Viszont nálunk akkor is megcsinálják pl az uh-kat, ha nincs lepecsételve, csak a kiskönyvet kell bemutatni. Nekem pl a 32ik hetit elfelejtette a doki lepecsételni, de megcsinálták...

Remélem azért ez egy kis támpont az elkövetkező időszakra!

Üdv,

38hkm

2016. nov. 30. 16:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Magánorvos nem adhat beutalót TB-s vérvételre, de ő mondja meg, mit kell néznetni, és a házidoki adja ez alapján a beutalót. Gondolom, a te dokid azért nem sieti el, mert véreztél, és nem biztos benne, hogy megmarad a baba. Azért ha legközelebb mész, kérdezz rá.
2016. nov. 30. 17:54
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem kell mennem, 9 hetes vagyok, csak uh-m volt eddig, következő vizsgálat a 12. heti. Azt mondták, akkor lesz vérvizsgálat is. 11 hetes vagy, majd megnézik a genetikain, ne izgulj ezen. Nekem azt mondtak, hogy a háziorvos tölti ki a kiskönyv ezen részét, és ez a beutaló.
2016. nov. 30. 22:07
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a (normális) válaszokat. Holnap azért mindenképp felhívom a háziorvost. :)
2016. nov. 30. 22:56
 20/23 A kérdező kommentje:

# 16

"Nem tudom minek megy a védőnőd ki hozzád 6ikán, mikor még ilyen fiatal a terhességed. Hozzám a 35ik héten jött csak, mikor már nem dolgoztam."

Elvileg négyszer kell kijönnie a terhesség alatt családlátogatásra. Legalábbis a papíron amit adott ez áll: [link] :)

2016. dec. 1. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!