7 hetes terhesen miért küldenek glükóz vérvételre?
Napokban voltam nőgyógyásznál, szívhang még nincs, de kezdődő pulzálás észlelhető volt. Egy hét múlva kell visszamennem. Addig is el kell mennem egy vérvételre. Ott a dokinál meg sem néztem a beutalót, hogy milyen vérvételről van szó, most látom, hogy glükózt vizsgálnak, és vizeletet is kell vinnem.
Ilyen vizsgálat nem a 24. hét körül szokott lenni? Szerintetek ez terheléses vizsgálat lesz? Olyankor honnan veszik a vért? (véna vagy ujjhegy)
Ja,ezt nem tudtam. Eddig igazából életem során még csak 3x voltam vérvételen. 1x a jogosítvány megszerzése előtt, 2x pedig az egyetemi kötelező vizsgálat miatt. De ugye ott nem kaptam készhez eredményt, csak hogy "átmentem" a vizsgálaton, minden ok. Szóval nem értek az ilyesmihez... :/ Csak néztem a beutaló papíromat, és annyit ir rajta, h "glükóz". Ez kicsit meglepett...
Köszi a válaszokat :)
A terhesség alatt minden vérvétel vénás.
Ha terhelésre küldenek akkor az lesz a beutalón, hogy glükózterhelés (vagy 120 perces glükóz)
Éhgyomrit mindig néznek mert ha az rossz akkor már a 24. hét elküldenek terhelésre is.
A terhelés majd úgy fog menni, hogy kora reggel leveszik az éhgyomrit. Majd kapsz egy pohár cukros vizet amit meg kell innod (ha nem birod a nagyon édeset vigyél citrom levet). Utána 120 perc múlva újra vesznek vért. A kettő között nem lehet enni, inni semmit (kivétel a cukros vizet amit adnak, és azt is egyszerre kell leküldeni). Valamint nem javasolt ilyenkor sokat sétálni, mozogni mert az befolyásolja az eredményt. (tehát ne tervezz akkora shoppingolást. vagy a váróban kiolvasol addig egy könyvet vagy valaki hazavisz és lepihensz hogy gyorsabban teljen a 2 óra)
Ujjhegyből nem fognak vért venni mert az nem olyan pontos.
A másik a vizelet. Gyűjts be sok kis flakont pisinek. Az hagyján, hogy minden vérvételre kell majd vinni, de havonta mikor mész a védőnőhöz oda is kell pisit vinni. A védőnő egy tesztcsíkkal nézi, hogy nincs e cukor, aceton, genny, vér ... stb a vizeletben.
Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek!
Neked külön köszönöm kedves utolsó válaszoló, a részletes választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!