Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A genetikai vizsgálaton...

A genetikai vizsgálaton 100%-ra megmondják az orvosok hogy a babának van e valami baja? 11 hetes vagyok. Elküldtek ilyenre és azt mondták nagyon jó. állítólag még a nemét is megmondják. Ki mit tud erről?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 30. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

olyan sajnos nincs hogy 100% hogy egészséges

, de ha azt mondták akkor biztos nagy valószínűséggel egészséges lesz a baba vagyis nem lesz genetikai betegsége

2010. ápr. 30. 14:00
 2/13 anonim ***** válasza:

a genetikai vizsgálat valójában nem egy klasszikus vizsgálat. nem olyan, mint mondjuk a vérnyomásmérés, ahol megmondják a vérnyomásod, mert megmérték.

ott igazából azt csinálják, hogy mérnek egy csomó adatot, azt betáplálják egy számítógépbe, ami statisztikai adatok alapján megmondja, hogy ennek vagy annak a betegségnek mennyi a valószínűsége.

2010. ápr. 30. 14:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!valóban nincs olyan, hogy 100%, hogy egészséges sajna, mert nem lehet mindent látni az ultrahangon, amikor én voltam akkor megnézték az orrát a babámnak, hogy ott van e, valamint a 2 lábacskáját és karját azokon az ujjakat, hogy megvannak e :) megmérték, hogy hány mm és már kész is voltunk, aztán alá kellett írnom egy papírt, hogy : Alulírott tudomásul veszem, hogy a fejlődési rendellenességek kiszűrését célzó ultrahang vizsgálatok hatékonysága a különböző rendellenességek esetében eltérő és nem szűri ki 100%-os hatásfokkal az esetleges magzati betegségeket.

Hallottam már olyanról, hogy valakinek a 12. UH-n megmondták a baba nemét, de én azért ezt nem venném annyira biztosra :) Elvileg ha a baba is úgy akarja, akkor a nemét a 18. heti ultrahangon megtudod! :)

2010. ápr. 30. 14:16
 4/13 anonim ***** válasza:

Ahogy az elöttem szóló mondta inkább az orrát nézik meg , meg hogy megvan-e mindene:)

Nekem már 12 hetesen mondták hogy fiú s most a 20 hetesen be is bizonyították , le van fényképezve a kis kukija:)

21 hetes kismama

2010. ápr. 30. 14:41
 5/13 anonim ***** válasza:
A legbiztosabb a magzatvizvételből vett kromoszóma vizsgálat, ott ugyanis minden egyes kromószómát megvizsgálnak, hogy rendben-e van. De még az se ad 100 százalékot, ugyanis még ott is ajánlják a morfológiai uh-ot.
2010. ápr. 30. 15:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Mintavételről van szó? Akkor a magzatvízből vagy a lepényből vesznek mintát és a baba kromoszómáit vizsgálják meg, hogy van-e valamiféle genetikai eltérés nála. Igen, a kromoszómákból a nemét is meg tudják mondani :)) A genetikai vizsgálattal a kromoszómahibákat ki tudják szűrni, de más fejlődési rendellenességet nem. De azt ugye az uh. vizsgálatok alkalmával az orvos nézi. De még az összes vizsgálat együtt sem fogja biztosra megmondani, hogy a babád teljesen egészséges lesz-e, hisz a szülés alatt is történhet bármi, vagy a bab születése után is. De ne aggódj, nem ijesztgetni akartalak, csak azt akartam, hogy tudd, olyan, hogy 100%, nincs...bármi megeshet, csak szerencsére az orvostudomány már olyan szinten van, hogy nagyon-nagyon ritkán történik olyan, hogy nem vesznek észre valamit. Boldog babavárást és egészséges kisbabát kívánok !!
2010. ápr. 30. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Ha magzatvíz minta vétel történik akkor abból teljes biztonsággal meg állapítható,hogy a babucinak nincs semmi baja!Én 20 hetesen át éltem és teljesen meg nyugodtam!Azóta nem kell aggódni,hogy bármi baja lenne a kisfiamnak!Én úgy tudom,hogy ez az amióncentézis ami hason történik 100%-os.34hetes km
2010. máj. 3. 10:19
 8/13 A kérdező kommentje:
34 hetes kismamától kérdezném: akkor 12 hetesen is meg tudják szerinted már mondani???ha most azt mondják nincs semmi akkor én is megnyugodhatok??
2010. máj. 3. 15:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia Kedves kérdező!34 hetes km vagyok!12 hetes uh nekem is azt mondták,hogy minden rendben van és én is tudtam,hogy minden rendben van picurral.Igaz én nagyon féltem,mert sajnos én már át éltem egy babuci elvesztését 3 évvel ezelőtt.Úgy tudtam hogy az első babám beteg volt és a kombi tesztre írtam rá,hogy beteg volt és pozitívan jött vissza,ekkor mentünk Pestre.Ott is meg erősítették.hogy rendbe vagyunk.Én azt mondom neked ez teljes biztonsággal csak az amióncentézis mondja biztosra,ami hason keresztül történik és egy hónap el teltével meg lesz az eredmény!Ha ezt meg csinálják neked is akkor teljesen biztonságba vagytok!A genetikai és a kombinált teszt mit mutatott?Ebben is meg lehet bízni,de ennél még van némi kockázat.Boldog baba várást kívánok!34 hetes km
2010. máj. 5. 19:33
 10/13 A kérdező kommentje:
holnap megyek. mért veszélyes??
2010. máj. 5. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!