Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak a vérnyomásommal?

Mit csináljak a vérnyomásommal?

Figyelt kérdés
Dopegytet szedek. (itthon mérem a vérnyomásom és jó szokott lenni, orvosnál, védőnőnél mérik mindig magasabb) 160/100-at mértek. Be kellene feküdnöm a kórházba. Vizelet fehérje negatív, és egyáltalán nem vizesedek, nem dagadok (egyik terhességem alatt sem volt ilyen problémám, csak a vérnyomásom). Nagy baj lehet ha nem fekszek be? 37h km
2010. ápr. 30. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:

szia!

Ha csak az orvosnál magas, az nem lehet hogy ott nagyon stresszelsz? Kérj egy 24 órás vérnyomásmérést és rögtön kiderül hogy tényleg folyton magas-e.

Én is így voltam, hogy otthon normális volt, ha kórházban mérték akkor meg nem ment 150 alá.

Gondolom a többi gyerkőc miatt nem akarsz befeküdni. MEgértelek és remélem hogy nem lesz gond.

2010. ápr. 30. 09:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen,mikor tudom hogy mennem kell és meg fogják mérni már az idegesít. Ahogy mondod rástresszelek és mikor mérik egyfolytában azon jár az agyam, hogy biztos rossz lesz. A 24 órás vérnyomásmérőt ajánlották fel az orvosnál, de ahhoz is be kellene feküdnöm. Azt még be is vállalnám, csak attól félek, hogy már nem akarnak majd hazaengedni. Nem tudom mit csináljak.
2010. ápr. 30. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:

a 24 óráshoz mért kellene befeküdnöd? Nekem sem kellett...

Egyébként én is úgy megyek a védőnőhöz hogy előre szólók neki hogy izgulok, ilyenkor megpróbálja elterelni a gondolataimat

21 hetes kismama

2010. ápr. 30. 11:00
 4/8 anonim ***** válasza:

első vagyok.

24 órásnál tudtommal nem kell befeküdni. Pont a lényegét veszítené el az egész, hogy normál körülmények közt mérjék a vérnyomást. Amúgy nem kényszeríthetnek rá hogy maradj, főleg ha csak a vérnyomás agond, és otthon rendben van. Próbál az orvosoddal egyezkedni, mert ez nagyon orvosfüggő dolog.

2010. ápr. 30. 11:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors reagálásokat. Egyébként én is úgy tudtam, hogy nem kell befeküdni a 24 órás méréshez. Már volt rajtam ilyen és otthon voltam vele. Most máshová járok terhesgondozásra és itt azt mondta a doki, hogy ők nem adják haza ezt a műszert, mindenképpen be kell feküdni. Nincs fogadott orvosom, így nem igazán tudok egyezkedni. Jártam és járok rendszeresen gondozásra, itthon mérem a vérnyomásom,és naplót vezetek róla (amit most a vizsgálatkor nem fogadott el az orvos, mert azt mondta az otthoni mérés nem hiteles,csak amit ők mérnek azt fogadja el, az előző héten egy másik orvos meg megnézte és elfogadta; szóval nem értem) sőt még vizelet tesztcsíkot is kértem a védőnőtől hogy azt is tudjam rendszeresen nézni itthon. Szóval odafigyelek magunkra, nem vagyok felelőtlen. Tudom, hogy a toxémia nagyon veszélyes de azt is tudom, hogy ez ami nekem van nem az, mert akkor vizesednék, de még csak a kezem sincs feldagadva és a vizeletem is negatív.Minden babával kapcsolatos eredményem is negatív: NST,Uh,áramlás, méhlepény, tehát a baba jól van. Számomra ez a legfontosabb. És mellesleg én is jól érzem magam. Persze ha bármi felmerülne ezek közül hogy rossz azonnal indulnék a kórházba küldeni sem kellene, de most úgy érzem felesleges. az előző terhességemnél is ugyanez a "cirkusz"volt. 2x hagytam magam befektetni és nem változott semmi. 160/110-es vérnyomással szültem 3 nappal a kiírt előtt (fehérje, vizesedés nem volt). Kaptam a nyelvem alá csökkentőt és 12 órás vajúdás után simán szültem.
2010. ápr. 30. 12:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Megint első vagyok.

Én a helyedben így nem feküdnék be. Tök hülyeség hogy nem fogadják el az otthoni mérést. Némelyik orvos érdekesen áll a kismamákhoz. Mintha párhuzamosan a terhességgel hülyülnénk is. Persze érthető hgy ő le akarja fedezni magát. Azt persze senki nem érti meg hogy két gyereket otthonhagyni sem olyan egyszerű dolog. És az sem feltétlen felelőtlen aki nem hallgat az orvosára, csak esetleg ismeri a testét.

A vérnyomásmérőt meg ugyan mitől féltik. Esetleg félnek hogy lelépsz vele, vagy eladodo a piacon? Nonszensz!

Nekem szerencsém volt, nem fektetett be az orvos, , pedig vizesedés is volt. Azért kíváncsi lennék hogyha lenne fogadott dokid, vagy akinél voltál azt fogadnád meg akkor haza lehetne-e vinni a vérnyomásmérő kütyüt. Utálom a magyar egészségügyet.

Remélem rendben lesz veletek minden. Azért ha megszületik a baba, és még eszedbejut, majd írhatnál hogy minden rendben volt-e. Majd visszanézek. Minden jót nektek.

2010. ápr. 30. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Hát én ugyanígy voltam mint te!Totál.Védőnőnél min. 160-as vérnyomás.Itthon meg 110-es.Na de nekem 25.hét táján itthon is elkezdett felfele ballagni.120-130-140, majd 150-nel keltem a 36. héten már.És elkezdtem vizesedni(igaz augusztusi kánkikula is volt).Na így a dokim befektetett a 37. hét első napján, hú de rossz volt, pedig első baba.Napi 6*mérték, 100-140 között mozgott, de a végére már 10 szem pirulát szedtem rá.Alig vártam hogy szüljek, de a babám nem akart még kifele jönni.De egyszer csak úgy döntöttek a dokik, hogy kiírás előtt négy nappal megindítják, mert sok már a gyógyszer, ne kínozzanak vele tovább.120/70 nel szültem, a szülés után meg 130/80 volt, semmit probléma nem volt!

Amikor először mért a védőnő 160at, a 16. héten, akkor nekem is felrakták ITTHON a 24 órásat, és csak a dokinál volt magas mikor felrakta, utána szép normális volt a 24 óra folyamán.De a végére tényleg felment, mert már magamnak is magasat mértem.De ez a cirkusz vele, megkeserítette ezt a gyönyörű 9 hónapot:-(((Szülés után visszaállt, de már rég nem méregetem.

Nem sok van már hátra, próbáld megbeszélni a dokival hogy ne kelljen befeküdni, rosszabb lesz neked ott.

Nekem volt fogadott dokim, de nem mertem vele ellenkezni, meg nem is akartam.

Írj hogy hogy vagytok, minden jót nektek a szülésig, és persze utána!

8 hós baba anyuja

2010. ápr. 30. 17:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Az a helyzet hogy azóta is ezen rágódok és már egyre idegesebb vagyok, mert nem tudom eldönteni mit tegyek. Nem szeretnék az orvossal vitatkozni sem. Tudom hogy jót akar csak az bosszant, hogy nem ismeri az előzményeket és így akar diagnózist felállítani és meg sem hallja amit mondok. Mindenkit egy kalap alá vesz (akinek magasabb a vérnyomása, az mind toxémia gyanús). Én mindennap mérem 3x a vérnyomásom és van hogy 110/80. Nem mondom hogy mindig ennyi, nekem is van olyan amikor 140/90-et is mérek, de hát a vérnyomás nem mindig ugyanannyi. Természetes hogy van némi ingadozás, sok minden befolyásolja (időjárás, frontok stb...)Én pl. az esőt nagyon megérzem, előtte két nappal már annyira fáj a fejem, olyankor a vérnyomásom is magasabb.

Szó, ami szó el vagyok keseredve, Nem akarok okosabb lenni az orvosoknál, de azt hiszem jobban ismerem a testem mint ők. Meg sem akarják hallgatni az embert és szinte szóhoz sem engedik jutni. HA az ember nem akar befeküdni a kórházba akkor rögtön "ráhúzzák a vizes lepedőt", hogy felelőtlen, meg makacs, meg stb...

2010. ápr. 30. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!