Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magne B6 vitaminból mennyi az...

Magne B6 vitaminból mennyi az ajánlott? Napi 2*2 sok? + 1 folsav?

Figyelt kérdés
2008. okt. 5. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia!!Én napi 2-szer vedtembe de semi mást és jo volt meg szüntete a has keményedést.Jo baba várást!!!!!!!
2008. okt. 5. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia. Nem sok, én napi 3x2 szemet szedek.
2008. okt. 5. 20:39
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
2008. okt. 5. 20:43
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

Napi max. 3X2, de csak akkor, ha keményedik a hasad, illetve ha a dokid ajánlja, hogy szedd. Amúgy csak úgy önszorgalomból nem kell szedni.

De a folsavat azt szedd, fontos a kicsinek.

23 hetes kismama

2008. okt. 5. 20:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem napi 4x2 kellett szednem úh.nem árt.Ha nincs gondod a napi 2x1 is elég,a folsavból elég az 1db,de csak az első 3 trimeszterben kell szedni.
2008. okt. 5. 20:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocs nem első 3,tehát az első trimeszterben,ami az első 3 hónap,elírtam :-)
2008. okt. 5. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
60%

Keményedik a méhed? Vagy a dokid ajánlotta? (Bár akkor gondolom a mennyiséget is mondta volna...)

Csak azért kérdezem, mert én külön nem szedtem, nem volt rá szükségem. A terhesvitaminomban volt bizonyos mennyigés a magnéziumból és a B6 vitaminból is.

Ennek ellenére egy orvos (aki akkor látott először) mindenféle indok nélkül azt mondta, hogy naponta 3*2 szem Magne B6-ot kell szednem (azt hiszem, hogy ez a maximális mennyiség), mert ez így szokás. Csak rutinellenőrzésen voltam nála, nem volt problémám, akkor voltam 14 hetes, nem is keményedtem még.

Egy hétig szedtem, majd hagytam az egészet, mert nem láttam értelmét.

Most 32 hetes vagyok már és az egész terhesség alatt eddig egyetlen egy haskeményedésem volt egy hete, kb fél percig tartott és nem is volt durva, csak meglepő és ismeretlen érzés. Ettől függetlenül úgy voltam vele, hogy ha nem lesz mindennapos a dolog, akkor már nem is kezdem el a szedését, mert egyébként is csak a 35. hétig szabadna.

Kérdezd meg inkább erről az orvosodat, hogy javasolja-e, mert egyáltalán nem biztos, hogy szükséged van rá. Folsavból napi egy szem elég (bár ezt te tudnád lecsekkolni, a dobozán rajta kell legyen, hogy a napi szükséglet hány százalékát tartalmazza egy szem), bár ha szedsz külön terhesvitamint, akkor nincs szükséged kiegészítésre.

2008. okt. 5. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:
44%
Nekem azt mondta a védőnő, hogy szedjem mindenképp a nagyobb adagot a magnéziumból, mert méhizomlazító hatása csak jót tehet, és ez mellett még a stressz csökkentő hatása is van. Én szedem az elejétől, és nem is visel meg úgy a hangulat ingadozás,mint más kismamákat. Az orvosom is javasolta, tehát csak nem árt.
2008. okt. 6. 07:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Ártani nem árt!Nem csak keményedésre adják,jó a görcsökre is és a hányingerre,stresszre,izmokra,idegekre,alvászavarra....

Nekem az Elevit mellé ajánlották,plusz mivel nem jól sikerült az előző tehesség egy doboz folsavat is be kellett szednem.

2008. okt. 6. 12:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Én napi 4x1-et szedek, az orvos javaslatára. A terhességem elején nagyon görcsöltem, de amióta szedem szerencsére nincs ilyen problémám.
2008. okt. 7. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!