A C-vitaminból mennyi az ajánlott napi bevitel felnőtteknek?
Csak azért kérdezem, mert annyi féle létezik: 60mg, 500mg, 1000 mg és még a 60 mg-osra is az van írva, hogy 1 tbl fedezi a napi bevitelt.
Terhes vagyok, szedek Elevitet( abban 100mg C-vit. van) és még szeretnék plusszban C vitamint szedni ebben a járványos időszakban. De mennyit?
hát nem lennék a helyedben (terhes)..
mivel beteg vagyok, én most elég nagy dózisban eszem.. ha jól tudom, ugyis vízben oldódó, így ami nemkell a testemnek, kipisilem.. szal ma asszem kb 2000mgot ettem meg.. (de mondom, tegnap még ki se látszottama takonyból..)
DE: mindenképp kérdezz meg egy orvost, mert terhes vagy, és ezzel nem szabad játszani..
szép napot
Felnőttnek napi 1000 mg. A 60 mg nem fedezi.
Ajánlanám Dr. Lenkei könyvét a vitaminokról. Ott olvashatsz róla, miért írják azt hogy elég a 60 mg.
Én úgy tudom, hogy a 60mg csak a Béres-csepp megfelelő felszívódásához elég.
Szentgyörgyi 6000 mg-ot is szedett mikor már beteg volt.
Én is ajánlom Lenkei könyvét, ha egy a legfelsőbb bíróság által betiltott szereket forgalmazó törvényszegő szélhámostól akarsz vitaminszedési tanácsokat fogadni...
Amúgy kábé 100 mg az ajánlott, de 500-1000 mg-ig se okozhat problémát rövidtávon, ha hiszel abban, hogy egy egyszerű aszkorbinsav (ez a c vitamin tudományos neve, képlete C6H8O6) csodaszer, akkor ennyit nyugodtan szedhetsz betegség alatt is, a fölött viszont hosszú távon növelheti a vesekő és a köszvénybetegség kialakulását, illetve gátolhatja a B12 vitamin felszívódását, ami B12 hiányhoz vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!