Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A C-vitaminból mennyi az...

A C-vitaminból mennyi az ajánlott napi bevitel felnőtteknek?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert annyi féle létezik: 60mg, 500mg, 1000 mg és még a 60 mg-osra is az van írva, hogy 1 tbl fedezi a napi bevitelt.

Terhes vagyok, szedek Elevitet( abban 100mg C-vit. van) és még szeretnék plusszban C vitamint szedni ebben a járványos időszakban. De mennyit?

2009. dec. 1. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
500 mg.ha sok gyümit,zöldséget eszel elég a 200mg.-os tabi
2009. dec. 1. 10:20
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

hát nem lennék a helyedben (terhes)..

mivel beteg vagyok, én most elég nagy dózisban eszem.. ha jól tudom, ugyis vízben oldódó, így ami nemkell a testemnek, kipisilem.. szal ma asszem kb 2000mgot ettem meg.. (de mondom, tegnap még ki se látszottama takonyból..)

DE: mindenképp kérdezz meg egy orvost, mert terhes vagy, és ezzel nem szabad játszani..

szép napot

2009. dec. 1. 10:24
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Felnőttnek napi 1000 mg. A 60 mg nem fedezi.

Ajánlanám Dr. Lenkei könyvét a vitaminokról. Ott olvashatsz róla, miért írják azt hogy elég a 60 mg.

2009. dec. 1. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy a 60mg csak a Béres-csepp megfelelő felszívódásához elég.

Szentgyörgyi 6000 mg-ot is szedett mikor már beteg volt.

2009. dec. 1. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:
66%

Én is ajánlom Lenkei könyvét, ha egy a legfelsőbb bíróság által betiltott szereket forgalmazó törvényszegő szélhámostól akarsz vitaminszedési tanácsokat fogadni...

Amúgy kábé 100 mg az ajánlott, de 500-1000 mg-ig se okozhat problémát rövidtávon, ha hiszel abban, hogy egy egyszerű aszkorbinsav (ez a c vitamin tudományos neve, képlete C6H8O6) csodaszer, akkor ennyit nyugodtan szedhetsz betegség alatt is, a fölött viszont hosszú távon növelheti a vesekő és a köszvénybetegség kialakulását, illetve gátolhatja a B12 vitamin felszívódását, ami B12 hiányhoz vezethet.

2009. dec. 1. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!