Az eurovit multivitamin felnőtteknek tobozában nincs útmutató papír?
Figyelt kérdés
Amit én vettem a pingvin patikában, abban nincs.2010. nov. 3. 16:28
1/6 anonim válasza:
Az Eurovit-tel kitörölheted a ...... alig van benne vitamin, adalék annál több. Vegyél olyat, amiben elég sok vitamin van, persze ahhoz képest sok, mint amiket a gyógyszeripar ajánl neked. Én a Lenkei félét javaslom, abból is a multivitamin alapot. Nagyon jó összeállitás, ugyanis nem mindegy hogy milyen arányban vannak az összetevők egy-egy készitményben. Ha egészséges vagy, csak szeretnél több energiát, akkor az Alapot, ha van valamilyen nyügöd, akkor Közepest, vagy akár Erőset is szedhetsz. A legjobban azok gondolkodnak, akik rendszeresen akarnak vitamint szedni, mert a mai ételek már régen nem tartalmaznak elegendőt ezekből a létfontosságu mikrotápanyagokból.
2/6 A kérdező kommentje:
Azért vettem ezt, mert a tesóm béres cseppet szed, és ahoz képest jóval többféle és nagyobb mennyiségű összetevő van benne. Plusz a szelén és cink miatt. Meg olcsó is volt 999ft akciósan. A kérdésem még adott azért.
2010. nov. 3. 19:56
3/6 anonim válasza:
4/6 A kérdező kommentje:
Ezeket a lenkei féle multivitaminokat az Ántsz tiltólistára rakta a kosár magazin szerint! Inkább kihagyom.
2010. nov. 3. 22:25
5/6 anonim válasza:
Sajnos a fontosabb hirek sosem jutnak el a nagy tömegekhez, mindig csak részinfokat kapunk. A nyár végén Dr. Lenkei pert nyert az ÁNTSZ-szel szemben!!!! Azért támadják folyamatosan a készitményeit, mert SZERINTÜK tul sok vitamin van bennük. Amugy hallottál már Szent-Györgyi Albertről, aki azért kapott Nobel-dijat mert rámutatott a C-vitamin fontosságára? Ö minden nap minimum!!! 1000 mg C-vitamint javasolt, már 1960 körül, hogy bizony ki kell egésziteni a táplálkozást, mert már szegényes a táplálékunk. 1960-ban. Szerinted mára már javult volna a helyzet??? Sajnos sokkal rosszabb. Egyébként Szent-Györgyi napi szinten 8-10 ezer mg-ot evett, és élt 92 évet. Ha elolvasnád Lenkei könyveit, tájékozottabb lennél, és Te saját magad a kezedbe vehetnéd a döntést, és meg tudnád itélni hogy ki mond igazat. A vitaminok nem szintetikus készitmények mint a gyógyszerek. A vitaminokat háromféleképpen találod meg a TERMÉSZETBEN, csak ezt sokaknak áll érdekében elferditeni. És a laikusokat be lehet csapni. Először is a legjobb formája a vitaminoknak az a forma, amikor pé. magában a gyümölcsben v. hidegen préselt olajban fogyasztod el. Sajnos a táplálékban előforduló vitaminok mennyisége már régóta nem fedezi a valóban szükséges mennyiségeket. A második forma, amikor a gyümölcsökből vonják ki őket, ez már elég drága folyamat, nem mindenki tudná megfizetni az árukat. A harmadik pedig, amikor pl. gabonafélékből, kukoricából, búzából szintetizálással,(nem keverendő össze a szintetikus szóval,)ami azt jelenti, hogy a TERMÉSZETET lemásolva, cukorral történő erjesztéssel állitanak elő pl. C-vitamint. Na ez az a forma, ami sokak által megfizethető, teljesen természetes anyagból van(hiszen vitamint csak élő alapanyagból lehet előállitani) és a szervezet nem válogat, ha vitamin, akkor neki igazából nem fontos hogy melyik forma, csak vitamin legyen, a lényeg hogy adjuk meg neki!A gyógyszertári vitaminokban nem bizok, mert egyrészt még az általad emlitett készitményben is csak a töredéke van benne a szükséges mennyiségnek, másrészt mint emlitettem a gyógyszeripar sajnos rengeteg adalékot(szintetikus) anyagot használ. És a végére még egy fontos info: figyeld meg, ha valaki hoz valami ujitást, sokszor évszázadok kellettek hozzá, hogy elismerjék a tudását. Amit emberek fejébe sok-sok évtized alatt belesulykoltak, azt nagyon nehéz onnan rövid idő alatt kiverni. Biztos lehetsz benne, hogy emberek százezrei nem azért adnak ki havonta sok ezer forintot, mert arról vannak meggyőződve hogy mérget esznek, hanem kőkemény tapasztalataik vannak már a többéves szedés eredményeképp.
6/6 anonim válasza:
Tudom, már régebbi kérdés, de én évekig szedtem az eurovit multivitamint (tehát rengeteg dobozzal vásároltam), 30 és 60 darabos kiszerelésben is és NINCS hozzá betegtájékoztató.
De amit valaki linkelt, ugyanaz rá van írva a dobozva kívülre! Tehát lényegében minden hasznos infót közölnek, csak nem papírlapon, hanem a dobozra írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!