Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP 0,6 MOM. Azt mondták...

AFP 0,6 MOM. Azt mondták tökéletes az értékem, itt pedig mindenhol azt olvasom, hogy határérték alatti. Most akkor mi is van?

Figyelt kérdés
Ha jól vagyok számolva, akkor 16+1 hetesen mentem vérvételre.Lehet, hogy ezért alacsony még az érték? A terhesgondozóban azt mondták jó az értékem, uh-on is minden rendben volt állítólag....
2010. ápr. 29. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Azt tudtad,hogy ez a vérvétel tulajdon képpen felesleges?

A vérvétel eredményétől nem függ,hogy egészséges e a baba! Ha az uh nem mutat semmit,akkor semmi baj sincs! A 12. heti,illetve a 18. heti uh erre van kitalálva!!

A nőgyógyászok sem értik,hogy miért kell a 16.heti vérvétel eredményével a kismamákat riogatni?

:)

2010. ápr. 29. 15:31
 2/11 anonim ***** válasza:
A referenciatartományt eltérően állapíthatják meg a különböző intézményekben. A nagy átlag 0,7 és 2,5 között tartja optimálisnak az értéket, de kórháza válogatja, van ahol ez a tartomány 0,5-2 közötti. A 0,6 teljesen jó. És ahogy az első írta, az afp meglehetősen pontatlan, így önmagában nem alkalmas bármilyen gond kiszűrésére. Az uh pontosabb.
2010. ápr. 29. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem 0,51 volt, és azt mondták, hogy referencián belüli, jó az eredmény. Aztán mennem kellett Pestre genetikára (más okok miatt), ott pedig már alacsonynak találták az afp-met. Túl vagyok egy magzatvízvizsgálaton, a kisbabámnak semmi baja nincs.

Ezért nem gondolom, hogy bármi baj lenne a te eredményeddel.

2010. ápr. 29. 15:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! Sikerült egy kicsit lenyugodnom:)
2010. ápr. 29. 16:29
 5/11 anonim ***** válasza:

szia. nekem 0,76 volt. én is agyon aggódtam magamat és mégis úgy néz ki egészséges a baba, kedden volt a genetikau UH-nk. ne aggódj, lehet hogy túl korán vették le a vért. ma már megbízhatatlan ez a vizsgálat.

mikor mész orvoshoz?

2010. ápr. 29. 19:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Van ahol a határérték 0,5-2,5.

Nekem 0,47 MoM lett, küldtek is miatta Pestre genetikára, de ott azt mondták (alapos UH után, magzatvízvételt nem is javasolták), hogy egészséges a baba.

AFP elavult, egyáltalán ne idegeskedj miatta.

Boldog babavárást,

33 hetes kismama

2010. ápr. 29. 20:45
 7/11 A kérdező kommentje:

19:25

Ma voltam, uh is volt.Az első is nála született.Gondolom mondott volna bármit is, ha baj van.Igazából csak azért kerestem rá, hogy mi a normál érték, mert annyira lelkesen mondta bent a hölgy, hogy van egy jó AFP eredményem. Na ezzel szembe pofonként ért, hogy nemis olyan jó ez az érték, mármint ahogy én azt gondoltam.

2010. ápr. 29. 22:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Figyelj ide!!

Mint ahogy azt már írtam,ezzel csak a kismamákat riogatják!!

Ha jelentősen alacsony lenne az érték,akkor kellene aggódni,de mert a doki is azt mondta,hogy rendben van a kicsi,és az értéked is JÓ,így nincs okod aggódni!

Az első voltam.

2010. ápr. 30. 08:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Remélem sikerült megnyugodnod :-) ne aggódj nincs baj nekem is azt mondta a védőnőm hogy szuper lett az afp...s akkor én is megláttam hogy éppen a határon volt. de ha nézték UH-n és ott sem láttak kóros eltérést akkor tényleg ne aggódj-mondom én aki ugyanezt tettem.

vigyáz magatokra :-D

19.25-ös voltam

2010. ápr. 30. 17:01
 10/11 anonim ***** válasza:

20.45-ös vagyok, örülök, hogy minden rendben van :)

Esetleg látszódott az UH-n, hogy mi lesz a baba neme?

2010. máj. 2. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!