19 éves vagyok, tegnap este csinaltam tesztet es pozitiv. Mit tegyek?
Ma reggel is csinaltam egyet szinten pozitiv lett. 11 napja kesik. Felek az anyasagtol... A parom azt mondta vetessuk el o nem akar gyereket. Nekem nincs szivem elvetetni.
Edesanyam azt mondta hogy mellettem lesz de ha ugy dontenek hogy elvetetem kitagad. Nagyon szeretem a paromat es a csaladomat is
Félek. Iszonyatosan.
(a parom 21 eves) dolgozik.
En iskolaba jarok..erettsegim van de most szakmara jarok.
3 éve vagyunk együtt. Nem terveztunk babat. De en nem akarom elvetetni ha mar itt van.
Tanacsokat kerek! Köszönöm !☺
Először is nyugodj meg!
Számba kell venned a lehetösegeket.
Ha megtartod, a párod valószínű nem marad veled. Nem lehet egy férfit gyerekre kényszeríteni.
Ha elveteted, édesanyád kitagad, bár ezt nem hinném, én nem tudnék ilyet tenni anyaként. A paroddal szintén problémás lesz a kapcsolat, mert akkor te fogod azt érezni, hogy belekényszeritett az abortuszba.
A szüleid segítségével be tudod fejezni az iskolát? Lesz hol laknod? Az új szakmával tudsz megfelelő körülményeket teremteni?
A döntést neked kell meghozni, de az egész eletedre hatással lesz, amit most valasztasz.
Leghamarabb most menj orvoshoz, hogy megállapítsa a terhességet, és hogy mennyi idős.
Veled érzek!
Itt csak egy kérdés van :Te mit akarsz? Mit súg a szíved.
Ha megtartod akkor megkapod a szülői támogatást, együtt könnyebb lesz felnevelni. De valószínű szakítotok. 20 évesen egy babával kell kezdened a nagybetűs életet. Egy gyereknek apára is szüksége lenne.. Hátha kibékültök. Egyedülálló anyakénk nagyon nehéz lesz, sok mindent így egyedül kell majd végigcsinálni. És ez kemény lesz, készülj fel. Gondolj a jövőre amikor meghozod a döntést, mert ezeket nem szokták belekalkulálni.
Anyadnak gratulálok a nulla észhez és jozansaghoz. Épeszű ember nem mondaná a gyerekének, hogy kitagadja és a segélyre való szülést se támogatná ilyen módon.
Semmi nem áll a terhesség megtartása mellett: nem tervezett, az apa nem akarja, neked se végzettséged, se munkád. Gyesre és csaladipotlekra nem kellene szülni
Több probléma is van itt.
"A párod nem akarja". De bocsánat ő is ott volt, amikor történt az eset. Függetlenül attól, hogy hogyan védekeztetek, vagy nem (az eredmény szempontjából ez most nem is lényeges már) a felelősség KÖZÖS.
Anyád meg szép hogy támogat, de olyan ocsmány módon megzsarolt, hogy ennél szarabb helyzetbe aligha hozhatna.
Mert mi van akkor, ha ugyanígy folytatja majd, és bármi miatt, amit a gyerekkel csinálsz, neki nem tetszik, majd megint megzsarol hogy kidob... (Jó kis pszichoterror ez.. :( )
Tudom le leszek pontozva, de mivel magam is maximálisan abortuszellenes vagyok, felvetném, hogy az örökbe adás is egy átgondolni való opció.
Az meg egy következő kör, hogy BÁRMELYIK megoldás lesz, a pároddal így is úgyis megromolhat a viszony...
Nagykorú vagy, ne hagyd magad befolyásolni, magad dönts úgy, hogy utána együtt tudj élni a döntésed következményeivel, még akkor is, ha nem látod őket előre...
Legjobbakat Neked ebben a nehéz helyzetben!
Egyik nagyobb segítség, mint a másik, és te neked kell dönteni, hát nem lennék a helyedben.
1. A pasiddal beszéld meg, hogy a baba már ott van, neki beleszólása nincs, hogy mi legyen, itt te döntesz. Gondolom, annyira nem akarja az abortuszt, hogy ő fizesse ki, ha anyád ebben nem támogat....
Ha pedig megtartod, akkor még csak nem is dönthet arról, hogy akar-e gyerektartást fizetni. Fog!
2. Anyáddal is beszélj, hogy ez a te életed, jogod van úgy elrontani, ahogy akarod, és döntse el, hogy most akkor támogat, vagy zsarolással rád erőlteti az akaratát. Ha babázni akar, szüljön magának, de téged ne kényszerítsen rá, mert utána TE nem találsz majd állást, NEKED nem lesz párkapcsolatod, NEKED kell etetni és ruházni a gyereket 18 éves koráig.
Azt írod, hogy nem akarod elvetetni, de azt is, hogy nem terveztétek. Márpedig döntést kell hoznod, és ha a szívedre hallgatsz, akkor is etetni és ruházni kell a gyereket 18 éves koráig. És ha megtartod, akkor a pasid egészen biztosan lelécel, ráadásul te leszel az egész családja előtt a szemét, aki szegénykének tönkreteszi az életét. Anyádnak teljesül az akarata, de még vele is össze lehet veszni bármikor azon, ha pl. nem úgy neveled a babát, ahogy neki megfelel, vagy beleun a gyereksírásba, mert rájön, hogy mégsem olyan jó dolog egy kisbaba, mint ahogy emlékezett rá.
Úgyhogy ebben a döntésben teljes mértékben egyedül vagy, és egyedül fogod viselni a következményeit is, ennek a tükrében kell döntened. Nem szabad arra építened, hogy "majd csak támogat az anyád", vagy hogy "majd csak megbékél a pasid".
Egyébként a pasit én kivágnám, mint a macskát, ha három év után képes lenne így állni az egészhez!
Az utolsóval egyet értek, itt magadra vagy utalva, neked van egy xaralak pasid, akinek 3 év kapcsolat semmit nem jelent, meg van egy anyád, aki zsarol, h az utcára dob, ha nem úgy teszel, ahogy ő akarja.
Amikor döntesz, neked már ne számítson se az anyád lelki békéje, se a pasid kényelme, csakis magadat nézd, mert neked kell eltartanod őt, lakhatást biztosítani kettőtöknek akkor is, ha a pasid eltűnik és a gyerektartást se fizeti, meg akkor is, ha anyád mégiscsak kitesz az utcára, mert úgy tartja kedve.
Köszönöm mindenkinek a tanacsokat! Hálistennek rendezodni latszik a helyzet mert a parom mar kezdi elfogadni a helyzetet es mar szeretné is a babát!
Egyebkent irodai asszisztensnek tanulok mar nem sok van az iskolabol vegig fogom jarni (6 honap). A parom dolgozik es mondhatni jol keres (havi 150-200.000 ft). Megegyszer koszonom mindenkinek a sok biztatast! Puszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!