Hogyan lehet osszeegyeztetni a gyerekvarast a tanulassal+munkaval?
A barátod angol? Esetleg az ő családjára számíthattok? Mennyire stabil a kapcsolatotok? Kész vagy arra, hogy anyuka légy?
Bocs, hogy kérdezek, de tulajdonképpen ilyen kérdések alapján tudsz dönteni. Nehéz tanácsot adni, hiszen te ismered a lehetőségeidet. Mérlegelned kell azt is, hogy egy esetleges abortusznak lehetnek hosszútávú negatív következményei.
Persze az is kérdés, hogy a babád érdekében esetleg le tudsz e időlegesen mondani bizonyos terveidről?
Elvégre Nyugat-Európában igen gyakori, hogy a nők csak fél évig vannak otthon a babájukkal. Tekintve, hogy nincsenek olyan szociális juttatások, mint Magyarországon.
Én személy szerint nem tudom, hogy rá tudtam volna e magam szánni arra, hogy elvetessek egy babát. (Ma már biztos nem, de 21 évesen nyilván más volt a helyzet.)
A baratom tanzaniai, nincs itt a csaladja, de ok jomoduak, marmint ugyertem ha anyagilag problemank lenne a gyerekkel biztosan szamithatnank rajuk, mert o az egyetlen akinek meg nincs gyermeke a csaladjukban, es naluk ez mindig orom.
Mar egy eve vagyunk egyutt, nagyon szeretjuk egymast, es tudom, hogy barmit megtenne hogy en boldog lenne.
Tudom hogy orulne ha megtartanank a babat, de ha nem azt is megertene mert tudja hogy az volt az almom hogy ide bekeruljek.A csaladom nagyon szegeny es en lennek az elso aki egyetemre jar (nemhogy kulfoldre!).Tudom, hogy az emberek nagyon kegyetlenul tudnak viselkedni azokkal akik abortuszt valasztanak.Pedig mi is MINDIG vedekeztunk, mert tudjuk jol hogy ez nem jatek.Nagyon rossz, hogy senkivel nem tudok errol beszelni, mert a csalaldomnak nem akarom elmondani (nem ertenek meg) az itteni "segitseg" meg vicces, mert fogalmuk sincs arrol milyen idegenkent elni egy orszagban.Egyetlen otthoni baratnomnek beszeltem errol, o pont babat var, nemsokara szul.Nagyon rendes, probal tanacsot adni, de en sem nagyon tudom, hogy mit csinaljak!
Kerlek irjatok, mert minel tobb ember szemszogebol latom ezt annal konnyebb lenne valami megoldat talalnom!
Neked pedig koszonom a gyors tanacsodat!!!
Hát szerintem munka+egyetem+baba három hónappal szülés után nem fog menni egyszerre. Terhesen nem gond, mármint ha te bírod, de egy három hónapos babával ennél kicsit többet kellene lenni. Mondjuk tudom, hogy Angliában teljesen megszokott dolog három hónap után visszamenni dolgozni, így ilyen erővel akár egyetemre is mehetsz, ha tudtok mellette bébiszittert alkalmazni. Nekem itthon furcsa lenne, és én nem szívesen hagytam volna másra a három hónapos babámat, de hát kint ez nem így megy. Viszont akkor azt a három hónapot mindenképp szenteld a babádnak. Amúgy nagyanyáink idején itt is csak három hónapot lehetett itthon maradni, mégis nekem anyukámnak is, apukámnak is nagyon jó a kapcsolata a szüleivel. Amúgy nekem van egy külföldi (azt hiszem angol) babás könyvem, ami azt írja, kb. három hónapos korra sikerül összerázódni az anyukának és a babának, akkorra alakul ki a napirend, ezért sok szülő ilyenkor megy vissza dolgozni, és ennyi idősen a baba képes több személyhez is kötődni. Én nem ítélnélek el, ha elmennél egyetemre, hiszen ez a babád későbbi jövőjére nézve fontos lehet, hiszen így olyan munkád lehet később, amivel majd olyan életszínvonalat biztosíthatsz neki, amilyet szeretnél. Én is iskolába járok a babám mellett, igaz, én levelezőre, és sajnos még csak a középsulit végzem 21 évesen, idén érettségizem, de jövő ősszel megyek nappalis egyetemre, akkor lesz két éves a kisfiam. Szerintem csináld a sulit, ha tudod. Már oda jársz, ugye? Ebben a tanévben kezdted? Azért kérdezem, mert ugye mostmár bent vagy, és ha a baba születése után nem menne mégsem a dolog, akkor ott is van lehetőség mondjuk egy évet halasztani? Mert azért egy egy éves gyerek mellől már könnyebb elmenni. Legjobb barátnőm is egy évesen adta a lányát bölcsibe és akkor ment egyetemre. Persze ez egyerekfüggő, az ő kislánya nagyon szerette a gyerektársaságot már egy évesen is, szívesen volt bölcsiben, minden nap mosolyogva ment be és vidám volt nagyon.
De ahogy azt mondod, hogy 3000 font a tandíj, szóval ha viszont nem dolgozol, akkor is ki tudjátok fizetni? Mert az már szerintem nem lenne jó, ha a tanulás mellett még dolgozni is el kéne járnod, akkor már tényleg semmi időd nem maradna a picidre... De ha enélkül is ki tudjátok fizetni a tandíjat, akkor szerintem próbáld meg.
Ja, amúgy ha szeretnél valakivel beszélgetni, akkor nyugodtan írj nekem privit, bár az angol viszonyokkal nem vagyok tisztában, mivel azt mondtad, nem sokan tudnak még a terhességedről, és nem tudsz sokmindenkitől tanácsot kérni, én szívesen adok neked tanácsot amiben tudok. Meg mondom, én pont egy idős vagyok veled, szintén elég fiatal anyuka, szóval ha gondolod, írj :-)
Előző válaszoló
Koszonom Neked (elozo valaszolo), jo tudni, hogy nem csak az en eletem nehez.
Idokozben kiderult hogy lehetseges hogy diakhitelre tudom csinalni a sulit, akkor mar csak a "normal" megelhetesunk miatt kellene dolgoznom.De az reszmunkaidoben is megy itt.
Nem tudom mi lesz, probalok beszelni egy "vedonovel" aki elvileg tud tanacsot adni, de nagyon elfoglalt a lelkem.... :(
Koszi a biztato szavakat, es a tapasztalatokat!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!