Hasmenés volt valakinek a terhesség első jele?
Nekem ez volt az egyetlen elmaradt PMS, a többi jött. Ehelyett folytatódott a luteális fázisban megszokott székrekedés.
De a terhesség miatti hormonváltozások járhatnak hasmenéssel is. Meg millió oka lehet még.
Nem egy nem típusos tünet. A terhesség inkább székrekedéssel jár, mert a méhben és a bélben lévő izmokat ellazító anyagok szabadulnak fel.
Nem akarlak elkeseríteni, mert ettől simán lehetsz terhes, de nekem a PMS része a menstruáció előtt 1-2 nappal, és az egész menzesz alatt fennálló hasmenés, hascsikarás.
Hasmenéses-hányos vírus van most terjedőben.
Amúgy nekem sem volt hasmenésem.
Semmiféle hasmenésem nem volt az elején, csak többet jártam pisilni.
Általában ilyenkor székrekedés szokott jelentkezni, nem az ellenkezője.
Én is inkább valami vírusra gyanakodnék.
36hkm
Ha nem is a legelső, de kb. azóta hasmenésem van, hogy késik. Nem azt mondom, hogy a wc-t nem tudom 20 méternél távolabb elhagyni, de napi 1-2 alkalommal (legalább) igencsak igyekezni kell.
Azóta is tart, pedig már a félidőn is túl vagyok. Másik két terhességemnél én sem tapasztaltam ilyet.
Szia!
Nekem volt tünet hasmenés, főleg bizonyos ételektől,amiket ki is kell iktatnom egyenlőre,az első terhességemnél nem volt gond,de most a másodiknál tünet volt :)
Hát pedig nekem mindkét alkalommal egyedül a hasmenés jelezte előre h teherbe estem, mindkétszer beágyazódás után pár nappal. Valószínűleg így próbált megszabadulni a szervezetem a betolakodótól, szerencsére sikertelenül.
Hozzáteszem, hogy soha nem vagyok beteg, még a nátha is elkerül, nemhogy fosós vírus, úgyhogy az nem lehetett, ráadásul tökvéletlenül pont a két gyerekem fogantatása után, egyébként meg soha...
Tehát igen, lehet tünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!