A Zamira nevet szeretnenk adni a kislanyunknak. Hogy tetszik?
Dzsámi, Kukorilla, Dugjalmeg stb. Nem napon barnultak izléstelensége. Szegény gyerek, csúfolni fogják, mert NEM Indiában élünk.
Miért nem lehet akár Vivien, akár más normális neve.
A Zamira román eredetű név, szóval köze nincs az arabokhoz.
De nekem sem tetszenek az ilyesfajta nevek. Amúgy pont az egyik ismerősöm nevezte el így nemrég a kislányát (nem kisebbségiek), és a vezetéknevükhöz sem igazán passzol.
Bocsi, de egyik se tetszik, nem jobbak, mint pl. a Szederke vagy Lüszeszitá...
Én például az egyszerű neveket szeretem, amik nem idegen hangzásúak és nem túl gyerekesek, pl.: Adél, Emese stb...
Egy szép, különleges vezetéknévhez szerintem biztos passzolnak. Alapvetően nekem tetszenek ezek a nevek, egyszerre aranyosak és elegánsak.
Abban viszont igaza van az egyik válaszolónak, ha a Kovács vagy Szabó mellé mennek ezek a nevek, akkor sajna nem.
Nekem is arabos hangzású a Zamira, még akkor is, ha román eredetű.
A nővére nevéhez "passzol", de szerintem nem ilyen extra nevekkel kellene felhívni a gyerekre a figyelmet...bár persze nem az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!