Lehet-e szolariumozni terhesen? Mondjuk heti 2 alkalommal 5 percet? 18km
Az a baj hogy mindig akad 1-2 olyan nő/lány (szerencsére ők vannak a legkevesebben) akik olyan véleményen vannak hogy "nyugodtan szolizz, miiit félsz, én is csináltam, szomszéd néni is, uncsitesó is és mégse lett baj, ne legyetek már igénytelenek, szolizzatok"
Sajnos én is látok szolibarna kismamát, és mindig arra gondolok hogy na őt is sikerült rábeszélni :((
Kedves 12:20-as kismama!
Ezek szerint Te mindenki mást lenézel aki nem agyonszoláriumozott,műkörmös,póthajú naponta szexelő és dolgozó kismama?Honnan veszed,hogy 5 számmal nagyobb ruhákban járunk és jajgatunk?Meg,hogy nem lehet eldönteni kin van háj és kinek a babájától gömbölyödik a pocija.Ne haragudj de nagyon lenéző amiket írsz.
Szerintem inkább Te vagy kissé beképzelt nem?
Vegyük az én példámat:harmadik babámat várom természetes hogy sokkal elöbb kezdett a pocim nőni,így kénytelen voltam kismamarucikat venni.Nehogy tévedésben maradj nem zsákruhát nem otthonkát hanem kismamaboltban sok ezerért szép nacikat,tunikákat.Szóval a háj már kilőve.A hajamat festetem mindíg is festetem ezzel most sem vagyok másként,vállig érő fekete egyenes hajam van.Fehér bőrű vagyok könnyen leégek,de én szeretem a bőröm természetességét,sőt a férjem imádja azt mondja Hófehérke vagyok tündérországból.Nekem ez a visszajelzés elég ahhoz,hogy tudjam magamról szép kismama vagyok.Műkörmöm sosem volt,egyrészt a hivatásomban tilos hordani másrészt nem tudom hogy kéne vele nagy wc után kitörölni a fenekemet:)A párom is utálja a műnőket ezen téren is.Szóval rövid ápolt körmeim vannak amit színtelen fénnyel szoktam lakkozni.Sminkelni szoktam de módjával és nem a közértbe menet.
Képzeld:én imádom simogatni a hasamat hiszen a gyermekem lakik odabent,így kommunikálok vele.Szóval ez neked miért szúrja a szemedet ha látod hogy más kismamák simizik a pocijukat?Igazuk van,nem ALIEN lakik odabent,minden percben simogatnám:))És apa is!
Jajagatni nem szoktam,csendesen tűrő ember vagyok magas a fájdalom küszöböm,egyébként is Te mit nevezel jajgatásnak?Én még egy kismamát sem hallottam jajgatni.Max a szülőágyon:)De ott Te is fogsz hidd el....
Igen a nap ártalmasabb biztos mint a szoli,mondják ezt a szolifüggők.Elhiszem,hogy bizonyos időben ne menjünk a napra de én híve vagyok a természetes barnaságnak még ha kicsit pirosas is:)
Nem volt szép ahogy és amit írtál,szerintem minden kismama aranyos,és aki meg ezalatt a 9 hónap alatt sem tud a divat mániájától meg a csinibaba stílusától megszabadulni,annak szerintem nem is való az anyaság.
18 h.km.
12.42-essel egyetértek maximálisan!
Szőkére festem a hajam (szigorúan ammóniamentessel), körmöt festek, dolgozom, jövök-megyek, de amik a babám egészségét akár 1%-ban is veszélyeztethetik, arról igenis lemondtam az érdekében, pl szoli.
És nem, valóban nem betegség a terhesség. Hanem másállapot, tehát teljesen természetesen hogy pár dolgot igenis MÁSHOGY kell csinálnimint előtte.
Mindenki csinál olyan dolgot terhesen, aminek a hatása kérdéses a babára, van aki hajat fest, van, aki motorozik, van, aki úszni jár, míg mások elmennek néha körmöshöz vagy szoliba, megint mások megisznak 1-1 pohár bort. Van aki fut vagy más rázkódással járó sportot űz, mások édességet esznek sokat, esetleg kólát isznak, kávéznak sokat. Van olyan is, aki 90 napos diétát csinál vagy elszív 1-2 szál cigit. Van, aki szaunázik vagy strandra jár. Ezeket sorolhatnám napestig...
Kevés olyan kismama van, aki ezek közül egyiket sem teszi.
Attól még hogy kevés kismama van aki nem tesz káros dolgot, még nem követendő MINDENKINEK a példája.
Az én képletem baromi egyszerű: amit a dokim megenged, csinálom, amit tilt azt hanyagolom. Pont. Nem a szomszéd Iluskától informálódok hogy ő csinálta-e ezt vagy azt, hanem a saját orvosomtól, mert ő ismeri a terhességem és a szervezetem. Mert lehet hogy szomszéd Iluskának csak mázlin múlt hogy nem lett baja a babájának.
Egyébként meg igen, festem a hajam, ammónia nélkül. MIért? Mert a dokim azt mondta nyugodtan. De nem megyek szoláriumba. Mert a doki tiltja, azért.
12:40 vagyok(asszem:)) )
még annyit hogy aki meg kismamaként is annyira csinibaba stílus,annak szerintem a fejében valami nincs rendben.Kisebbségi komplexus,vagy önbecsülés hiánya amit kompenzálni akar a feltünéssel.(munkahelyi ártalom bocsi,de eszembe jutott ez a lehetőség is)
Vagy netán a párjának tetszenek az ilyen cicababa nők,ehhez próbál igazodni nehogy nagy pocakkal majd kiszeressen belőle a férje.Szerintem ez a típus az akik majd szülés után rögtön hasplasztikára mennek meg mellfelvarratásra.
Egyébként is nem tudom elképzelni az újszülött ellátást műkörömmel...köldökcsonk kezelés,peluscsere,fürdetés,öltöztetés.
Visszatérve a szolira:aki kismamaként is szolifüggő az hogyan oldja meg majd szülés után a dolgot?Két szoptatás között elrohan a szoliba?
Amikor az egyik gyermekem született volt bent egy ilyen anyuka,aki szintén csini mánia volt,és na ő jajgatott!Nem mi mezei anyukák hanem őnagysága!Jajgatott mert nem tudta befésülni a haját és letört a műkörme.Meg hogy fakul a barnasága...mindezt a gyermekágyon hallgattuk nap mint nap.Szóval inkább Ők jajgatnak.
Én úgy vagyok vele ahogy nagyanyáink is mondták:víz és szappan csodákra képes:))
Egy nő belső kisugárzása nem a bőrszínétől,sminkjétől és csini ruhatárától függ.A csomagolás nem minden.Lehet elkezdek vele beszélgetni és kiderül,mekkora buta valaki.
Én tökéletesen meg vagyok elégedve a külsőmmel sőt büszkén mutogatom a pocimat az utcán,és érdekes módon még senki nem szólt meg:jééé te nem vagy barna jéééé neked nincs vakolat az arcodon jéééé nem jársz holdjáró cipőben.
Valamelyik nap a buszon egy pasi nagyon szemezett velem,még rám is kacsintott.Aztán én felálltam mert le akartam szállni.Erre meglátta a pocimat:))))
Rá volt írva az arcára a csalódottság,hogy én már "foglalt" vagyok.
Remélem értitek amiről írtam,és bocsánat ha az elöbbi kommentem kicsit nyers volt de felbosszantott a másik kommentelő válasza.
18 h.km.
"Én úgy vagyok vele ahogy nagyanyáink is mondták:víz és szappan csodákra képes:))
Egy nő belső kisugárzása nem a bőrszínétől,sminkjétől és csini ruhatárától függ.A csomagolás nem minden.Lehet elkezdek vele beszélgetni és kiderül,mekkora buta valaki."
A hajadat is ezért fested gondolom :) Jót tesz a belső kisugárzásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!