Veszélyezett terhességnél (első trimeszter) mikor lehet újra nemi életet élni?
8 hetes vagyok, volt vérzésem, szedem az Utrot, egyértelműen a 12. hétig biztos, hogy nem lehet...
De utána???
Hát ez jó kérdés, engem is érdekelne, hasonló cipőben járok, az orvos semmit nem mondott (azt sem, hogy tilos, de elég egyértelmű).
12. hét után elvileg abba lehet hagyni a gyógyszert.
Kérdezd meg a dokidtól, az a biztos. Az sem mindegy, hogy mi az, ami miatt veszélyeztetett terhes vagy.
Saját példám egy komplikáció és problémamentes első terhesség és szülés, a második viszont veszélyeztetett volt, elejétől a végéig. Csak a szülés után volt megengedett a házasélet, akkor meg a műtét miatt maradt még ki jó sokáig (sürgősségi császár lett a vége, a hagyományos ezeréves, corporális, bikinivonaltól köldökig, hosszában vágtak -lábtartás és magzatvédelem okán-), így nem azok voltak a romantikus idők, szerintem elmúlt a gyerek fél éves is, mire eljutottam odáig, hogy rendesen hajolni tudjak és egyéb minden mást is.
Én 2x voltam terhes, mindig mondta a doki hogy lehet vagy nem lehet!
Az elsönél pl hematómám volt 20 hètig mig fel nem szívódott mindig elmondta a doki hogy no sex!
Nekem semmit nem mond soha, úgy kell kihúzni belőle mindent. Párszor voltam eddig nála.
Jelenleg nem lehet az tuti, véreztem, azért vagyok veszélyeztetett terhes, 12. hétig használom a hüvelykapszulát, tehát az evidens, hogy addig tilos a szex. Na de azután???? Most még nem akarok rákérdezni nála, annyi minden lehet még a 12. hétig...
Nem vagyok szexmániás, meg nyilván az a lényeg, hogy a babának ne legyen baja, de azért közel 1 évig szex nélkül, az elég meredek.....
Én 16.hétig voltam eltiltva, mert a lepény teljesen fedte a méhszájat, és 2x volt kis vérzés emiatt. Amint felkúszott a lepény a fundusba élhettünk házas életet.
Te eseted más, 12.hét után kérdezz rá, nem gáz az, viszont számítsatok rá, hogy lehet csak szülés után lehet, és ki kell bírni. Mindent a babáért ilyenkor!
Második babával VÉGIG tiltva voltunk.Első trimeszterben vérzés és haematóma miatt.Második trimeszter elején ismét véreztem,kórházba is kerültem.Amikor elmúlt vérzés és mármajdnem kiengedtek akkor fájásaim lettek...Majd a fiam került kórházba,mivel én voltam bemt vele így nem volt alkalmunk összebújni a férjemmeL.Balszerencsémre a gyerekosztályon összeszedtem valamit,rengeteget keményedtem aminek következtében elkezdett nyílni a méhszáj...28hetesen tüdőérlelő és visszatartás.Nyitott méhszájjal meg ugye nem ajánlott a szex és a babuci 41 hétre érkezett,+ a 6hét..Szóval ki lehet bírni majd' 1 évig szex nélkül 😊
3. Babával 2 hétig voltunk eltiltva.Utro hüvelygolyó mellett mi szexeltünk 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!