Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elmennétek most még fogorvo...

Ti elmennétek most még fogorvoshoz?

Figyelt kérdés

36. hétben vagyok, kb. egy hónapja letört az egyik fogamból egy darab. Azt gondoltam sima tömés lesz. Elmentem az orvoshoz, amikor elkezdte fúrni, kiderült, hogy belül az egész szuvas és tönkrement. És annyira érzékeny volt, hogy gyökértömés kellett. Az ideiglenes tömés mellett gyulladt az íny, napokig nem tudtam enni, erős fájdalmaim voltak ( az orvos szerint normális, a gyökértömésre adott reakció, 3-4nap alatt el is múlt)

Amikor a végleges tömést akarta csinálni, akkor baromira fájt, pedig elvileg már az idegölés miatt semmit nem kellett volna érezni. Kaptam érzéstelenítést, és kiderült, h a mellette levő fog is lyukas picit. Így hát azt is betömte...

Végre jól voltam.

Most megint fájt azon a tájékon, és látom, hogy az egyel mellette levő fog a fognyakhoz közel meg van repedve, és szuvas is picit ( fogkefével nem tudom eltávolítani a lerakódást).

Viszont tartok egy ilyen kálváriától, sok jósló fájásom van már, félek a stressztől is.

Lehet hogy kihúzhatom még egy darabig így?

De azt sem akarom hogy szüléskor szívjak ezzel...😥

Az hozzá tartozik, hogy akkor az összes fogamat átnézte, és nem talált semmi más problémát...

2016. okt. 31. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nagyon fáj megcsináltatnám, nehogy rosszabbodjon a helyzet, de egyébként nem mert eléggé meggyötört már így is a fogorvos.
2016. okt. 31. 15:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy jartam, csak még most vagyok 33 hetes, egy hónapja húzódik már ez az egész, másfél hét múlva újra mennem kell.

Josloim csak éjszaka vannak, én megyek dokimhoz, mert nem lesz jobb ujszulottel járkálni majd kezelésre. 😖

2016. okt. 31. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Baba mellett nehezebb eljutni fogorvoshoz.Én rendbe rakatnm szülés előtt.
2016. okt. 31. 16:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Ja, csak félek hogy beindul a szülés...

5 hetes baba mellett jártam már korábban, apukám tologatta addig kocsiban.

De talán az lesz a legjobb, ha kérek egy időpontot. Csak az is minimum egy hét. Ehéten őszi szünet miatt nem tudok menni...

2016. okt. 31. 16:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam másként kezelték. Június vége óta nyitva van a fogam, mert terhesség alatt nem csináltak röntgent és azóta folyamatos a genny hólyag az ínyemen. Azt kell csinálnom, hogy fogok vattát, azt leöntöm Betadinnal és benyomom a lukba, naponta többször is, és legalább háromszor kell fogat mosni, így meg tudtuk előzni a komoly bajt.

Most három hetes a kicsim, még megvárom a hat hetet és megyek vissza a fogorvoshoz, mert jön a röntgen, meg a szuri, meg a tisztítás és tömés.

2016. okt. 31. 19:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt kihagytam, hogy én majdnem szülésig minden héten mentem ellenőrzésre, hogy hogyan áll a fog. Tehát igen, menj nyugodtan.
2016. okt. 31. 19:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Keddre kaptam időpontot.

Az asszisztens szerint mindenképp menjek, aztán doki negnézi és megmondja, mit csináljunk...

2016. nov. 3. 07:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha még vki követi, csak ínygyulladás van, lyuk nincs.

Amit én repedésnek meg szuvasodásnak véltem ott látni, az egy régi tömés, ami el van színeződve.

Úgyhogy most nyugi van. Hála Istennek.

2016. nov. 9. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Örülünk, szerencsés vagy. 
2016. nov. 10. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!