Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen válaszokat várnak a...

Milyen válaszokat várnak a dohányzó kismamák?

Figyelt kérdés

Milyen válaszokat vár az a kismama aki dohányzik,és ide tesz fel kérdést,hogy vajon mások mit szólnak ehhez?Jobban mondva,majdhogynem fel van háborodva ha ledorongolják.

Mégis szerintetek normális épeszű ember erre hogy reagál?Talán biztatni kellene,hogy szívja csak nyugodtan,mert nem árt az annyira a babának?Én olyan választ írtam erre,hogy szerintem már a tervezett terhesség előtt kellene leszokni,és nem akkor mikor pocakban van már a baba.Tudjátok,hogy lepontozta a sok bagós?Legalábbis én 2 évvel előtte szoktam le,pedig több mint 15évig szívtam sajnos.Tehát tudom miről beszélek és,hogy nem lehetetlen leszokni.De mégis,mintha alá szeretnék másokkal is támasztatni,hogy nem csinálnak ők rosszat.Szerintem hiába ámítják magukat,igenis rossz amit tesznek,és ha akármi baja van a babának,okkal hibáztathatják magukat.Szerintetek én látom ezt rosszul?Hiszen annyi más ártalom van,ami ellen nem tehetünk,akkor ami ellen igen,azt nem kellene megtenni?

2008. okt. 4. 14:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Én azt bírom, amikor azt hozzák fel mentségként, hogy mennyivel jobb az, ha dohányoznak, mintha ütnék-vernék a gyereket. Mintha abból, hogy valaki nem dohányzik egyenesen következne, hogy nem bánik jól a babájával. Könyörgöm, itt nem összehasonlítgatni kellene, hanem mindent megtenni a baba egészségéért. A másik, amin ki szoktam akadni, hogy "az orvos azt mondta, hogy inkább gyújtsak rá, mert a stressz többet árt a babának". Hát én ezt az orvost tutira eltiltanám a szakmájától.
2008. okt. 4. 15:10
 2/17 anonim ***** válasza:
67%

Gratulálunk, nagyon ügyes vagy, gondolom az élet más területén is...

Igazad van. Gonoszok az emberek, amiért lepontoztak.

Napok óta ez itt a téma. Jön egy dohányzással, leszokással kapcsolatos kérdés, majd néhány órával később születik egy anti-dohányos kérdés. Azt hiszem, hogy néhányszor már ki lett fejtve a téma.

Egy dolgot tudok tanácsolni: tedd túl magad azon, hogy nem mindenki osztja a véleményedet. Hiába idegeskedsz ezen, hiába rágod magad, ilyen a világ és feleslegesen hergeled magad napokig azon, hogy valaki lepontozott. Engem is pontoztak már le, meg gondolom most is fognak, meg Kis Mariskát és Nagy Gizellát is, pedig mindannyian azt hisszük, hogy az a jó, amit mi gondolunk.

Egy nem-dohányos kismama.

2008. okt. 4. 15:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem igazad van. Most mondanám, hogy más butasága miatt nem érdemes magad idegesíteni, csak sajnos ez azon a kisbabán, akinek ki tudja mennyit árt az édesanyja azzal, hogy cigizik, nem segít.

Egyszer-kétszer én is beírtam az ilyen dohányzós kérdésekre, de fölöslegesen inkább nem tépem a szám.

2008. okt. 4. 15:13
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

Én úgy gondolom, senkinek nincs joga elítélni a másikat, mert mindenki kerülhet olyan helyzetbe amikor nem épp a legmegfelelőbben cselekszik.Én sosem cigiztem, de biztos hogy nem könnyű annak aki elhatározza hogy leszokik,mert a páromat ha nézem,amikor terhes voltam,leszokott,de terhesség végére annyi minden összejött,majdnem ottmaradtunk a szülőágyon,és egyszerűen azóta megint nem tudja letenni,hiába van itt a picur, tudja hogy rossz, de mégis nehéz.

Sztem van akinek nagyobb akaratereje van,és van aki gyengébb ,bár az is igaz,hogy kívülállóként az ember felteszi a kérdést,hogy a saját gyereke épségéért miért nem tudja letenni, azért aki megteszi még ha későn is, legalább tett valamit.éN csak azokat ítélem el, akik nagy hassal a 9. hónapban a napi egy dobozzal simán elszívják.

Persze neked is igazad van, hisz ártalmas valóban,és elképzelhető,hogy ezek az emberek megerősítést várnak,hogy azért még nem késtek el, és nem tesznek olyan nagy bajt.

Én csak azt gondolom, ne ítélkezzünk másokon,amíg mi sem vagyunk tökéletesek,és ezt nem kimondottan neked írom,hanem általában bármiről is van szó,mert idefent sokszor megesik,hogy az ember kérdez,és lehurrogják,akár a véleménye miatt,akár a kérdése miatt.

2008. okt. 4. 15:16
 5/17 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen jól látod. Dohányos embernek nem szabadna gyereket vállalnia, egyrészt árt a babának, másrészt meg ilyen mentalitással úgy gondolom hogy szar ember.

Sokszor találkozok olyan emberekkel akik kicsapják a hisztit amikor szólok nekik hogy menjenek el a közelemből ha dohányozni akarnak, vagy ha kifejtem nekik például hogy a fejlett országokban a férfi halálesetek több mint negyede a dohányzásra vezethető vissza.

Itt is ez történhetett, megharagudott rád amiért megjegyezted hogy ezzel beleszarik a gyereke életébe. Nem értem hogy az ilyen emberek milyen válaszra számítanak. De eleve nem értem a dohányosokat. A dohányos emberek nem tudnak olvasni? Vagy csak nem hisznek a WHO-nak (VilágEgészségügyi Szervezet)?

2008. okt. 4. 15:54
 6/17 anonim ***** válasza:
29%
Erre 1példát tudok csak mondani...a barátnőm végig cigizte a terhességet...41.héten 3080gr os volt a babája. Én nem cigiztem, 36+1hetesen 3780gr os volt a baba...szerintem volt némi köze a dohányzáshoz is...
2008. okt. 4. 15:55
 7/17 anonim ***** válasza:
53%
Minden eddigi hozzászólásnak van igazságtartalma. De azért ne felejtsük el hogy nem mindenkinek olyan boldog és stresszmentes a babavárás mint egyes embereknek. Nem fogom mentegetni a dohányzó mamákat,de elítélni sem kéne.Hangsúlyozom a körülményei mindenkinek mások. És mi az hogy te megtiltanád hogy egy dohányos gyereket vállaljon?! Ki vagy te hogy ezt eldöntsd. És aki iszik meg drogozik? Nem kéne a dohányos kismamákat úgy kezelni mint a sorozatgyilkosokat. Igen , nem tesznek jót a picinek,ez tény. De mi nem vagyunk istenek hogy ítélkezzünk. Ha meg zavarnak az ilyen kérdések akkor nem kell rá válaszolni.
2008. okt. 4. 16:19
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó elötti válaszoló vagyok!!Én is dohányoztam, de mikor a teszt pozitív lett, rögtön abbahagytam...vagyis majden, mert aznap leszívtam 1dobozzal...aztán másnap az orvos is megállapította, és onnantól kezdve nem gyújtottam rá...aug. 29én megszületett a babám, halva...lepényleválás miatt...most újra dohányzom...
2008. okt. 4. 16:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy minden kismamának saját magának kell eldöntenie, hogy ér-e neki annyit a babája, hogy iszik, dohányzik, vagy kábítószerezik terhesség alatt vagy után. Én momentán 10 évig cigiztem, és 5 éve szoktam le róla, és ahogy észrevettem engem jobban zavar a cigifüst, mint azt, aki sose dohányzott. Ami viszont felháborít, hogy sok ember az utcákon tojik bele, hogy kismama (láthatóan nagy hassal) ül, pl. a buszmegállóban vagy egy padon, és van pofájuk a terhes nő mellett rágyújtani. Akár mennyire is köztérnek számít, lehetnének az emberek annyi tekintettel nemcsak a kismamákra, de a gyerekekre is, hogy legalább úgy cigiznének, hogy ne az szívja a füstöt, aki nem is akarja.
2008. okt. 4. 17:07
 10/17 anonim ***** válasza:
53%
ne itélj,és sose tudhatod ki milyen helyzetben van,és vajon akkor te mit tennél..sokan itt egymásnak estek a vélemény különbségek miatt,de attól senki nem rossz anya,ha cigizett...hogy milyen anyák is vagyunk,egyedül a gyermekeink mondhatnak véleményt...
2008. okt. 4. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!