Gyorsabb a 2. szülés?
2. gyerekünket várjuk Férjemmel. 1 Kislányunk van, és a 2. gyerek még nagyon "friss". Nagyon örülünk a dátumnak, mert jún 29. Apuka jún 30-án született. Kinézett kórház Szigetvár (pécsiek vagyunk, egyszerűen jobb a szigetvári és barátságosabb, jobban figyelnek). 1. Kislányomat is ott szültem. Viszont most attól félek, ha a 2. gyorsabb beérünk-e. Sajnos 1. szülés vége nem volt zökkenőmentes így örülök, hogy ott tudtak figyelni, Pécsen futószalag ment, lehet ott is maradtam volna akkor.
Beért mindenki rendesen akinek 30-40 km-t kellett utaznia, vagy megbeszélhetem a dokival (kell fizetek), hogy benn tartsanak abban a 2-3 napban már?
Valahol olvastam, hogy meg tudod beszélni a babáddal mikor jöjjön én a 30-nak nagyon örülnék, valakinél működött ez?
1 órával volt gyorsabb a 2.
12-re voltam kiìrva, mindig mondogattam neki hogy a 12 tök jó, akkor tessék születni. Nem tudom hogy aznap született volna-e magától mert aznap reggel beindìtották a szülést.. Szóval végülis "bejött" a dolog, ügyesen bent maradt addig
Nálunk első gyereknél nagyon hosszú szülés volt, másodiknál villámszülés. Estefelé már éreztem valamit, összerámoltam otthon, lefektettem a nagyot, beültem fürdeni, mire kész lettem már 5 perces fájások voltak, mire elindultunk már 2 percesek. Közel van a kórház, beértünk rendben, de pánikoltam volna, ha messzire kell menni.
De azért a 30-40 km nem vészes, ha tudod előre és indulsz időben be fogsz érni.
A vajúdàs kevesebb, hamarabb rendeződnek a fàjàsok.
Nekem kb 3 óràval volt rövidebb, de maga a kitolàs ugyanannyi volt. 3,4 és 4 kg- k voltak a gyerekek én meg elég pici vagyok, mindkettő 38. hétre született.ll
Első mindennel együtt 12 óra volt, a második 2,5.
Megpróbálhatod megbeszélni az orvossal, vagy sikerül vagy nem. Ember nincs aki 100%-ra megtudja mondani hogy hogyan fog történni, de ha egy átlagot nézünk, akkor igen, nyugodtan belehet érni.
Első 38. héten született, magzatvíz szivárgással és nagyon tompa, ritka és rendszertelen fájdogálással kezdődött, összesen 7 óra volt. A második egyből 10 perces fájásokkal kezdődött, összesen 4,5 óra volt.
Mi kb. 35 km-re lévő kórházba mentünk. Elsőnél sima ügy volt szombat délután, szinte semmi forgalom mellett. A második munkanapon, reggeli csúcsban...kicsit izgultam, amikor lépésben araszoltunk az M3 bevezető szakaszán.
Ez utóbbi alapján kicsit izgulok, hogy a harmadikkal, ha úgy alakul, hogyan fogok beérni. :-)
Első 40+1 este elfolyt a magzatvíz,hajnal 1től 5 perces fájások,hajnal 5re eltűnt méhszáj,nem fért ki 9kor császár (40+2)
Második 40+6 délután 4től rendszertelen fájások,éjszaka 5percesek,hajnalra ismét össze vissza,10órakor méhszáj 3-4cm,15:40kor burokrepesztés 5cm-nél,16:20kor Megszületett.
Ha kifért volna akkor az első lett volna a gyorsabb.
köszi a gyors válaszokat. 2:13 perckor hívtam a dokit kádban állva emlékszem, hogy elfolyt a magzatvíz
(tök durva pénteken voltunk ott 9-én (9-re és 11-re voltam kiíírva) és azt modnta, hogy hétvégén találkozunk, tehát vagy 9-én este v 10 v 11 :) )
Apa megbeszélte a kicsivel, mert volt egy műsora ami évente párszor van csak, az volt 10-én este ,hogy vagy előtte, vagy utána (persze poénból mondta), hogy vagy 10 reggel v 11-én :) Nos 11-én hajnalban a műsor után akartunk lefeküdni mire kipukkant a magzatburok :D szófogadó gyerek volt már akkor is :)
Persze mai napig nevetünk, rajta, hogy Apa poénból mondta csak :), így 2 körül simán beértünk kórházba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!