Nagyon ártalmas a forró fürdő?
Annyira imádom és el sem tudom képzelni az estémet egy jó forró fürdő nélkül. Nagyon kevés vízet szoktam engedni (kb. 10 cm víz van a kádban), így a hasam egyáltalán nincs vízben és max. 5 percet ülök, fekszek a kádban, de viszont jó forró vízben.
Ugye nem lesz baja a babának?
7 hetes kismama.
valóban nem szakad elvileg,de nem hiszem,hogy 5 perc és 10cm után baj lehetne:)
Mondjuk én nem csináltam, na nem mert az én erős lányomat féltettem,hanem mert mindig is utáltam az ücsörgős fürdést:)
mivel biztosra senki nem tudhatja,még az orvos sem ezért azt javaslom,hogy hagyatkozz a megérzéseidre:)
Én mindkét babámmal még termálfürdőben is voltam, egy barátnőm szintúgy, sose lett bajunk. Neki is két egészséges, időre született csemetéje van.
Az valóban igaz, hogy a magzatvíz ugyan lassabban melegszik fel, de lassan is hűl le és a tartós forróság az elején okozhat galibát, illetve előfordult már a világtörténelemben, hogy valakinél alhasi vérbőséget okozott a meleg víz és ezért megindult a szülés hamarabb. Na erre mondta a dokim, hogy az egészséges terhességnek az se árt, ha a lépcsőn legurul a kismama, ha meg probléma van, elég, ha másként fúj a szél... Szerintem is van ebben igazság, én is ezt tapasztaltam.
Másik dolog, hogy mértétek már a fürdővíz hőmérsékletét? Mert én igen, kíváncsiságból. Nos, ami igazán forrónak tűnt víz, az is csak 37 fokos volt - nagyjából annyi, amilyen hőmérsékletű a magzatvíz, amelyben a babóca lubickol odabenn. Ily módon nem lehet igazán ártalmas, szerintem. De még a termálfürdők vize is ritkán magasabb, mint 36-37 fok, én ezért is mertem bevállalni terhesen, teljesen rendben ment minden.
Szerintem az ember lánya érzi, ha valami kellemetlen és azt nem csinálja. Ha jólesik a fürdő, akkor bizony az a babának is jólesik - nekik ugyanis pontosan az a legjobb pocaklakó korukban, ami nekünk örömet okoz és kellemes.
szia.
én 18+3 hetes vagyok. s mikor ezt említettem a dokimnak csak legyíintett, elmosolyodott és azt mondta nem kellmidnen jórol lemondani. azt mondta nem ajánlja a termálvizet a hasi vérbőség miatt, de a fürdést nyugodtan. én hetente minimum egyszer fürdőzök, van hogy jó fél órát, órát.....tiszta szívvvel teszem, persze tudnák melegebb vízben is fürödni, de azt modt hagyom. általában 38-40 fokos a vizem. kérd ki az orvosod véleményét.
szia, jó babavárást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!