Hany hetesen kezd el noni a pocak? Normalis az ha nincs meg mindig hanyingerem? A 7-dik hetben vagyok?
Örülj neki, ha nincs hányingered! Nekem az első gyerekemmel volt, másfél hónapig hánytam reggeltől estig.
A második babámnál csak émelyegtem, nem volt hányás.
A hányinger, hányás nem feltétlen velejárója a terhességnek.
A pocak növekedése is egyéni, alkati kérdés.
2 gyerek anyukája
Szia!
49 kilóval kezdtem a trigemini (3mas ikres) terhességem, 14 hetesen kezdett nőni a hasam. Spontán terhesség volt,és sosem hánytam. Aztán 53 kilóval kezdtem a második terhességem, azalatt végig hánytam, de akkor meg 17 hetesen látszódott a pocim. Tehát normális, ember és terhesség válogatja.
Szia!
Ha nincs hányingered, az teljesen normális. A népi babonák szerint (meg amennyit adni lehet rájuk), talán egy százalékkal több az esélye, hogy kisfiad lesz. - De ezt nem kell készpénznek venni...
Az, hogy mikor kezd el nőni a pocakod, teljesen a Te alkatodtól függ. Nekem is ugyanilyen kérdéseim voltak hét hetesen... Aztán 18 hetes voltam, amikor összeházasodtunk a párommal, és senki nem látta rajtam, hogy én lassan félidős terhes vagyok, mert olyan darázsderekam volt...
Aztán eltelt 13 hét, és mostanra mindenki azt kérdezgeti, hogy ikreket várok-e, mert olyan nagy a pocakom (62-ről 112 cm).
Boldog babavárást!
Vigyázz Magatokra!
31 hetes pocakos
Nagyon sok ilyen kérdés volt már, hogy mikor kezd el nőni a pocak.
Ez teljesen alkati kérdés, és függ attól is, hogy a méhlepény hol helyezkedik el.
Mellső falon tapadó méhlepény esetében később szokott látszódni a pocak.
Második és első trimeszterben többnyire csak a puffadás miatt nő a has, hisz a terhesség alatt az emésztés nem működik olyan jól, mint azelőtt.
De úgy a 16-17. hét környékén azért már nőni kezd.
Én 17 hetes voltam, mikor már nem tudtam begombolni a nadrágjaimat.
Most 23 hetes vagyok, a régi ruháimat hordom még, de a nadrághoz már bandázst kell hordanom. Amúgy van, aki még mindig nem látja rajtam, hogy terhes vagyok. (nem tudom, hogy ide tartozik-e, de eddig 5 kg-ot híztam).
Hányingerem pedig sose volt, de még csak émelygésem sem. Szóval örülj neki, hogy nem kell ölelgetned a WC kagylót. Ami nem jelenti azt, hogy még nem fogod. :)
23 hetes kismama
Szia,
Nekem egyáltalán nem voltak rosszulléteim. Időnként enyhe émelygést éreztem, ilyenkor ettem néhány falatot, nálam bevált. Sokszor keveset.
Látszódni kb. a 17. héten kezdett, de akkor se lehetett még megmondani, hogy babás vagyok, vagy csak híztam egy kicsit. Alapból vékony testalkatú vagyok, most se nagy a hasam, 32. hét, 97 cm, pedig a babát már két kilóra saccolják.
Hátsófali tapadású, ez is befolyásolja, hogy mennyire látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!