Tarkóredő 2,5 mm?
Sziasztok!
Ma voltam kombinált teszten, ahol a baba méretei alapján 12+6 hetes. NT-re először 1,7-et mért a doki, majd a vizsgálat végén valamiért újra mérte és 2,56-ra módosította.
Orrcsont van, szív, áramlás, combcsont, koponya formája, fej átmérője minden tökéletes. Aztán amikor a doki rátért a nyaki redőre, hogy magasabb, mondta, hogy nyilván meg kell várni a vérvétel eredményét is, és majd meglátjuk, hogy merre tovább, más vizsgálatok vannak közép és más magas kockázatnál... nagyon beparáztatott miatta...
Nyilván senki nem orvos, meg látatlanban pláne, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy volt valakinek hasonló érték és nem volt semmi baja a babának? Mentetek, ha igen, milyen további vizsgálatra?
(férjem 30, én 28 éves vagyok, van már egy egészséges gyermekünk.)
Köszönöm a válaszokat.
Aranyosak vagytok, köszönöm, mégírom mindenképpen, hogy mi volt.
Nem hagyott nyugodni és ma kikértük a leletet, magyarázatot ugye csak hétfőn kapunk, ez van rajta:
Élő 12+6 hetes terhesség
Crl 65 mm,
bpd 19 mm,
ductus venosus 1,06;
szívfrekv: 160 ütés/perc
Szabad béta hcg 2,5 mom
Papp-a:0,931 mom
Uterine arteey pi: 1,48 mom
Endocervicalis hossz 43 mm.
Számolt kockázat 1:238
Ennyi.
Esetleg ti tudtok róla valamit mondani?
Még annyi, hogy szerdára kaptunk időpontot a geniummedbe, megcsinálják a prenat+uh.
De szétesz az ideg, remélem hamar eredményt fogunk kapni és egészséges kisbabánk lesz...
Sziasztok!
Ha olvassa még valaki, voltunk ma egy igazán szimpatikus és nagyon jó orvosnál Pesten, nézta a babát kb 45 percig, ami ennyi idősen látható, azt mindent maximálisan megnézett, a baba méret szerint most 13+6 hetes magzatnak tökéletesen megfelelő kisfiú, aki hála ég pont optimális pózban, nyugodtan volt és a tarkóredő legvastagabb pontja 1,9 mm, tehát közel sem szörnyű :)
Szerinte uh alapján egészséges, nyilván még a prena teszt eredményét meg kell várni, akkor nyugodhatunk meg teljesen, de sokat lendített rajtunk a mai vizsgálat, hála ég jó irányba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!