Tarkóredő 2,5 mm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam kombinált teszten, ahol a baba méretei alapján 12+6 hetes. NT-re először 1,7-et mért a doki, majd a vizsgálat végén valamiért újra mérte és 2,56-ra módosította.

Orrcsont van, szív, áramlás, combcsont, koponya formája, fej átmérője minden tökéletes. Aztán amikor a doki rátért a nyaki redőre, hogy magasabb, mondta, hogy nyilván meg kell várni a vérvétel eredményét is, és majd meglátjuk, hogy merre tovább, más vizsgálatok vannak közép és más magas kockázatnál... nagyon beparáztatott miatta...

Nyilván senki nem orvos, meg látatlanban pláne, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy volt valakinek hasonló érték és nem volt semmi baja a babának? Mentetek, ha igen, milyen további vizsgálatra?

(férjem 30, én 28 éves vagyok, van már egy egészséges gyermekünk.)

Köszönöm a válaszokat.

2016. okt. 17. 20:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Nincs veséje? Bszrás! Zseni lehetett aki ultrahangozott. Én pofán röhögtem volna. A másik dolog az OK,hogy kétszer mérte a tarkóredót de az is gyanús,hogy ekkora különbség a két érték között. Nekem is kétszer mértek rá,mert sokat ficánkolt a pici először lett 1,9 aztán 1,7mm. Én mindenképp megnézetném mégegyszer,és elmondanám,hogy a csodálatos "szakember" szerint a gyerekemnek nics veséje... Hú bocs,de engem is nagyon felhúz,hogy ilyen emberek döntenek magzatok sorsáról és még 30 ezerbe kerül...
2016. okt. 18. 08:40
 12/28 A kérdező kommentje:

Nekem szinte meg se mozdult a baba, kb végig aludta az egészet. Azt mondta, hogy a második mérése a pontos, mert más szögből mérte le, meg hogy idézem, "neki őszintének kell lennie, az a korrekt, de majd csütörtökön beszélünk."

Áh, kész kutyaszar, nagy katyvasz volt a tegnap...

tényleg nem hiszem el, hogy most emiatt kell idegben lennünk, de talán már kezdek megnyugodni, így visszaidézve az egész vizsgálatot, tényleg azt érzem, hogy csak finoman szólva "huncut" az orvos...

2016. okt. 18. 08:49
 13/28 anonim ***** válasza:
Megkerdezhetem, hol voltal es ki volt ez a fantasztikus genetikus?
2016. okt. 18. 08:51
 14/28 anonim ***** válasza:
Én a helyetekben kérnék időpontot Hajdú Krisztinához. Elég bizonytalannak tűnik a doki, az alapján, amit leírtál...
2016. okt. 18. 10:25
 15/28 A kérdező kommentje:

na nem sikerült szabad és jó szakembert találni ma-holnapra, pedig hívtam egy párat, nyilván mindenkinél teltház van. Úgyhogy már nem kavarok, megvárjuk a csütörtöki eredményt, aztán meglátjuk, merre tovább. Az azért nyugtat még, hogy (ahogy írtam) a nődokim, aki elég nagy szaktekintély, egy hete 1,7-et mért, meg felhívtam telefonon és szerinte ne aggódjak, de persze meg kell várni a véreredményt.

Majd jelentkezem, hogy mi volt.

2016. okt. 18. 18:15
 16/28 A kérdező kommentje:

Ha olvassa valaki, megvan az eredmény, rossz lett, hétfőn genetika, így telefonban boholybiopsziát javasoltak,de hétfőn többet tudunk.

Köszi a válaszokat.

2016. okt. 20. 18:51
 17/28 anonim ***** válasza:
Mit jelent, hogy rossz lett? Azért ne tekintsd véglegesnek, a kombinált teszt csak kockázatbecslés. A biopsziával pedig folyton riogatnak, de nagyobb a füstje mint a lángja (nekem kétszer is volt, plusz egyszer amniocentézis ikrekkel. Semmi bajunk nem lett tőle, és az eredmény is negatív lett). Sok kismamáról tudok, aki rossz kombi teszt eredmény után negatív CVS eredményt kapott.De ha vastagabb a tarkóredő, akkor lehet, hogy a biztonság kedvéért még magzati szív UH-ra is el fognak küldeni.
2016. okt. 20. 19:20
 18/28 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az előző írta. Ne add fel a reményt. Az a tarkóredő még nem olyan durva és a vérvétel csak becslés...
2016. okt. 20. 19:53
 19/28 A kérdező kommentje:

1:238 lett az arányszám :(

sajnos a pontos papp a-ra meg a másik értékre nem emlékszem, mert kicsit lesokkolódtam, de hétfőn ideadják a leletet is.

Mi első sokk után a nifty tesztet akartuk, pont a kockázatok miatt, de a nőgyógyászom elég részletesen felvázolta a lehetőségeket és ő egyértelműen a biopsziát javasolta, benne meg nagyon megbízunk.

Amniot azért nem javasolta, mert azt (ha jól emlékszem azt mondta) hogy a 16. héttől csinálják, addig meg nem szeretnénk ilyen idegben ülni és várni, így j. héten biopszia és rá egy hétre már biztosat fogunk tudni.

De finoman szólva kutyaszar érzés... :(

Egyébként (bár teljesen mellékes) de mennyire fájdalmas a biopszia, mire készüljek?

2016. okt. 20. 19:58
 20/28 anonim ***** válasza:

Inkább kellemetlen,mint fájdalmas. Kb mint amikor vért vesznek, csak persze mélyebb a szúrás, és érezhetsz egy pici menstruációs görcsöt közben. Nekem mindegyik mintavétel a Bajcsy kórházban volt, ott adnak előtte lidokain injekciót. Ismerősömnek aki a SOTE-n csináltatta,nem adtak előtte semmilyen érzéstelenítést.

Előtte már próbálj sok magnéziumot szedni (3x1 m

Magnerot/nap), és a szúrás napján be lehet venni No-Spát is. Utána feküdni kell egy napot, és két hétig nem szabad nehezet emelni, kádfürdőzni és szeretkezni.

2016. okt. 20. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!