Tarkóredő 2,5 mm?
Sziasztok!
Ma voltam kombinált teszten, ahol a baba méretei alapján 12+6 hetes. NT-re először 1,7-et mért a doki, majd a vizsgálat végén valamiért újra mérte és 2,56-ra módosította.
Orrcsont van, szív, áramlás, combcsont, koponya formája, fej átmérője minden tökéletes. Aztán amikor a doki rátért a nyaki redőre, hogy magasabb, mondta, hogy nyilván meg kell várni a vérvétel eredményét is, és majd meglátjuk, hogy merre tovább, más vizsgálatok vannak közép és más magas kockázatnál... nagyon beparáztatott miatta...
Nyilván senki nem orvos, meg látatlanban pláne, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy volt valakinek hasonló érték és nem volt semmi baja a babának? Mentetek, ha igen, milyen további vizsgálatra?
(férjem 30, én 28 éves vagyok, van már egy egészséges gyermekünk.)
Köszönöm a válaszokat.
Az érték hatàreset. Olyan értelemben, hogy 3-ig normàlis, de van olyan doki aki 2 felett és olyan is aki 4 felett érzi aggàlyosnak.
Az, hogy van orrcsont és minden màs oké az bizakodàsra ad okot, plàne, hogy nem vészes maga a tarkóredő érték sem.
Feleslegesen ne izgulj. Majd úgyis vérvétel utàn fognak többet mondani.
(Baràtnőmnek 2,7- el sem mondott semmi paràsat a dokija, csak annyit, hogy még menjen el vizsgàlatokra. Egészséges kisfia született, most volt 1 éves.)
Nekünk is 2,5 mm lett, a kombinált teszt pedig magas kockázatot hozott ki. (A korom nálunk sem indokolta,de a vérmarkerek sem lettek jók)
A magas kockázat miatt genetikai tanácsadásra küldtek, ott a magzatvíz mintavételt javasolták, mi úgy döntöttünk megcsináltatjuk, az negatív lett, úgyhogy megnyugodtunk. :)
Na.. jól be lettél paráztatva.. nincs annak a gyereknek semmi baja. Nálunk is csak azt írják oda hogy "3mm alatti".
Minden más értéke rendben van, én nem aggódnék, fölösleges.
Remélem igazatok van.
Alig bírtam aludni az éjjel... most azon rágom magamat, hogy várjunk e csütörtökig és ha nem jó az eredmény, akkor kérjünk sos időpontot Hajdú Krisztinához, bár már nagyobbacska lesz, mire valószínűleg tudnak fogadni (amúgy elvileg tegnap még csak 12 hetesnek kellett volna lennem, nem 12+6, mint ahogy minden mérete mutatta), vagy ne várjunk idegben csütörtökig, hanem menjünk el egy másik dokihoz, hogy mérje le ő is...
Meg így visszagondolva, nagyon furcsa volt, hogy végig az uh-n azt mondta a doki, hogy tökéletes, tankönyvi baba, aztán miután kiejtettem a számon, hogy esetleg a veséjére rá tudnánk e nézni, mert nekem egy van, és a fiamnak bár kettő, de neki is volt vele fejlődési rendellenesség, akkor azt mondta a doki, hogy nem, mert ennyi idősen még nincs vese (bár nem vagyok orvos, de ezt nem hiszem el, a fiamnál 12+0 hetesen már ott van a papíron, hogy normálisan telítődő hólyag, tehát már dolgoznia kell a vesének - véleményem szerint-) és utána mérte le újra a tarkóredőt és mondta, hogy magas, és majd meglátjuk, hogy közép vagy magas kockázatba esik. Szóval lehet már én rágom túl az egész sztorit, de a férjemmel arra gondoltunk, hogy ha jó lesz a vérteszt, akkor is így vissza tud hívni még plusz vizsgálatra, ami nyilván plusz pénz. Ezért a tegnapiért 30-at fizettünk...
Na ha ilyet mondott volna a szonogràfus akkor fogom magam felàllok és otthagyom. Köszi.
Mi az,hogy nincs veséje ilyenkor???12 hetesen mindene megvan màr és működnek is a veséi,ahogy ìrod.
A helyedben elmennék màsik uh-ra. Több szem többet làt.
Genetikus-nőgyógyász volt.
Sajnos így utólag látjuk, hogy sokkal határozottabbnak kellett volna lennünk... sajnos sokszor utólag vagyok okos, csak akkor és ott lesokkolódtunk, meg nem akartam vitázni egy genetikussal, hogy én nem hiszem el, hogy nincs vese még. De holtig tanul az ember...
Elég elkeserítő, hogy ma egy 30 e ft-os vizsgálatba nem fér bele az, hogy ránézzenek a belszervekre, ami azért genetikán szerintem alap kellett volna legyen, plusz egyik pillanatban 1,7 a tarkóredő, majd szűk 10 perc után már 2,56.
Most hogy előszedtük a fiam papírjait (vele még Pesten voltunk/laktunk most meg vidéken) azon pontról pontra minden szerve át volt nézve, le volt írva, itt meg egy uh képen kívül semmit se kaptunk, annyit mondott, hogy majd csütörtökön hív...
Elkeserítő, hogy így játszanak az ember idegével...
Egyre inkább azt érzem, hogy a pénzre megy az egész, de ha a vér rossz lesz, ide ezer, hogy nem megyünk vissza, akkor biztosan felmegyünk az Istenhegyibe.
Egyébként a nőgyógyászom pont egy hete szintén 1,7 mm-t mért.
Szerintem keresek még egy másik dokit, aki ma-holnap rá tudna nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!