6 hetes terhes vagyok, leírnátok mire kell odafigyelnem?
addig dolgozz amíg úgy érzed neked az még jó! Csak tényleg vigyázz arra, hogy ne erőltesd túl magad. Foglalkozásodból adódóan gondolom nem kell ellátni kűlönösképp tanáccsal!:-)
Nagyon boldog babavárást!
ismét én vagyok:) ameddig bírod,és enged az orvos.Én ülő munkát végeztem napi 12 órában a Vodafone-nál,és 7 hónaposan mentem el táppénzre,mert a sok ügyfél mellett nem tudtam megoldani a sétálást,és félt az orvos,hogy leszakad a méhlepényem.Aztán olyannyira nem szakadt le,hogy még szülés után is mikor meg kellett szülnöm a méhlepényt,akkor is makacskodott,és alig vált le.:) szerintem dolgozz nyugodtan,max figyelj,hogy ne cipelj nehezet,csak olyant,amit erőlködés nélkül elbírsz.Minden rendben lesz
Minden jót:19 hónapos nagylány anyukája
Szia,
Alább leírom amiket nekem mondtak, soknak tűnik de a hétköznapokban egyáltalán nem sok betartani. Lehet valaki azt gondolja, hogy ááá ennyire nem kell parázni, de én a biztos ami biztos álláspontot képviselem ezért mindent betartok amit a dokim és védőnőm mondanak :)
- Ne emelj nehezet
- Ne erőltesd meg a tested ha előtte nem voltál spotrolós, jó kondiban lévő típus (azaz futás, aerobic nem épp a legjobbak mostanság elkezdeni :))
- Ne egyél bizonyos (nyers) ételeket, mint pl. házi majonéz (nyers tojás miatt), nyers húsok, szusi, pasztőrözetlen tej.
- Ha érzed hogy feszül a hasad, méhed, akkor ülj vagy feküdj le, vegyél be Magne B6-ot (ezt szedheted naponta 3-szor két szem formájában, nekem sokat segített hasfeszülésre, hányingerre.)
- Gyógyszerek közül a veszélytelenek a dokim/védőnőm szerint: gyomorégésre Rennie, puffadásra Espumisan, lázra Algopyrin
- szedj terhesvitamint, abban vannak a Nektek szükséges anyagok
- ha beteg lennél, sok tea, citrom, méz, de ha lázad lenne akkor azonnal csillapító kell mert a láz sokal többet árt mint a gyógyszer
- kerüld a kólát (meg úgy általában a szénsavas italokat- bontják a kalciumot)
- nekem hajfestést a 12. hét utántól javasolták, most is csak ammóniamenteset használok :)
Vigyázz magatokra,
26 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!