Baj, ha nem szedek folsavat és terhesvitamint?
Rengeteg gyümölcsöt eszek, mindig van otthon banán, alma, körte, szőlő, amikor pedig suliba megyek, mindig veszek külön is. Általában úgy kombinálom, hogy alma-szilva-banán, alma-körte-szőlő és ez kitart, amíg ott vagyok. Sokszor csak a gyümölcsöt kívánom meg. Nem vettünk terhes vitamint, se folsavat, mert egészen addig nem voltam biztos a terhességben, amíg el nem mentünk nődokihoz. De nagyi se szedte apánál, anya se nálam ezeket. És úgy tudom, régen se szedték sőt sokan most sem szednek és mégis egészséges babájuk lesz. Vitaminok mellett gyümölcslevet iszom, cappyt vagy siót. Gondolom ezekkel a vitaminokkal is feltöltődik a szervezetem és a babám el tudja venni ami kell neki. Mondjuk a folsavban nem vagyok biztos és érdeklődnék, hogy 10 hetes vagyok esetleg érdemes elkezdeni szedni? Nagyon szeretnék egészséges babát szülni.
22l

A cappyn meg a sión jót mosolyogtam, lehetőleg ne erre alapozd a vitamin bevitelt...
Ugyanakkor nekem a védőnő és a nőgyógyász is azt mondta, full felesleges pénzkidobás az Elevit, Szedtem külön magnéziumot, vasat, kálciumot, oszt jónapot. Na meg persze a tényleg friss zöldség, gyü,ölrcs, hús, stb, az is fontos.

Én nem szedtem terhes vitamint. Csak vasat, folsavat, megnezium, kálcium.
A vasat azért mert leszivták teljesen tőlem. Magneziumot a kemenyedések miatt meg csökkenti a vetélés kockázatát, kálciumot pedig a fogam miatt, mert hiába mosom érzetem hogy minden alkalommal vérzik és gyengül a fogam. Nem akartam hogy fogatlan legyek 26 évesen anno.
Ezeket ilyen esetkben erdemes elkezdeni szedni, de a szervezet szól mire van szükség. Én most a húsleves és a tepertő, paradicsom kiskatonákat eszem, bár a teperő nem tudom miért kell most nekem de kell.

hát nekem az orvos írt fel folsavat 2x1 és femibiont napi 1tbl
Semmiből nem tart naponta bevenni ezeket.
Ha felírja szedjed

Az, hogy régen sem szedték egy dolog, akkoriban azt is mondták, hogy egy gyerek egy fog elvesztésével jár, amit pl megfelelő kálcium bevitellel jó esély van megelőzni.És a sok gyümölcs sem garancia, ezekben a bolti gyümölcsökben már alig van vitamin, kb a fele, vagy annyi sem, mint 50 éve.
A folsav szedésével pl nyitott gerincet, agy- és koponyahiányt lehet megelőzni, főleg az első 12 hétben fontos. Sok van a spenótba, de ebből is kb napi fél kilót kellene megenni, hogy fedezd a napi szükségletet terhesen.

Az, hogy azért születik a baba nagy súllyal mert szedett az anyuka terhesvitamint óriási tévhit!
Ezekkel a vitaminokkal nem csak a babának biztosítod a megfelelő vitaminbevételt,hanem saját magadnak is. Nagyon sok betegséget is el lehet kerülni a vitaminok szedésével.
Tény hogy régen nem voltak ilyen készítmények és mégis születtek egészséges gyerekek, de már nem azokat az időket éljük. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szed-e vitaminokat, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!