Mikortól kell terhesvitamint, folsavat szedni?
NEM kell szedni semmi ilyen vacakot. Folsavat akkor, ha a doktor szerint szükséges.
Csak Magyarországon szednek mindent a terhes nők.
Teherbeesés előtt már érdemes elkezdeni.
Az is nagyon hasznos lehet, ha sok nyers zöldséget, gyümölcsöt eszel.
A folsav nem vacak, hanem nagyon is fontos! legalább azt szedjél. de azt már nem áratan gyerektervezés idején is, a babaprojekt kezdete előtt 2-3 hónappal (nekem is ezt tanécsolta nődokim). ez csak vitamnin, nem gyógyszer, de szükséges.
Azt kétlem h bármilyen orvos is lebeszélne a folsavról. Szóval mindenképp kezdj el folsavat szedni. Aztán az orvossal meg majd konzultálsz terhesvitamin kapcsán.
Terhesség előtt 3 hónappal érdemes elkezdeni.
Nem KELL szedni semmit.
Nagyon kíváncsi lennék amúgy ezeknek a vitaminoknak a felszívódási %-ára...
Ha akarsz, szedj folsavat meg vitamint, főleg az elején mondják hogy fontos. Én nem szedtem egyikkel sem.
Igen szedjétek csak a terhesvitaminokat! Mindent össze-vissza!
Egyik tanárom beszámolója: A B6 vitamin mérgező! Senki ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy vízben oldódó és a felesleg kiürül! Könnyen okozhat szenzoros polyneuropáthiát, azaz a perifériás érzőidegek bántalmát (zsibbadás, égő fájdalom a kezeken, lábakon), mely súlyos esetben életre szóló károsodást is okozhat. Az, hogy kinél, milyen dózisban, mennyi idő után, az egyéni érzékenység függvénye. Normál táplálkozás mellett nincs szükség a pótlására, hiszen nagyon sokféle táplálékunk tartalmazza. Veszélyben vannak mindazok, akiknek valamilyen máj, vagy vese problémája van, tartósan, éveken át szednek pl. Magne B6-ot, vagy érzékenyebb emberek esetén csak multivitamint, és persze azok, akik megadózisú vitaminkészítményt kapnak egy idegrendszeri tünetre. Az alábbi történetet olvassa végig mindenki, aki úgy érzi, valamilyen oknál fogva megszólított a témában. Az idegbántalmaknak számtalan oka lehet, és gyakran nem találják a panaszok okát. Ilyen esetekben érdemes erre is gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!