Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj hogy nem lesz fogadott...

Baj hogy nem lesz fogadott orvosom?

Figyelt kérdés
Kicsit felek h manapsag szinte termeszetea h van sajat orvos szulesnel.Nekem nem lesz.Egyreszt sajnalom azt a penzt kiadni egy orvosnak masreszt azt az osszeget a szuletendo babankra koltenem.De igy is felek h akkor hogy fognak velem banni?Van tapasztalat?
2016. okt. 10. 16:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nem mernék így szülni, többek között a barátnőm esete miatt. Nehezen szült,érzéstelenítést nem kapott. Nem jól varták össze ezt más nőgyógyászok mondták emiatt sokszor gyulladása van.
2016. okt. 10. 19:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem baj, hogy nem lesz fogadott orvosod, de ez biztos kórházfüggő is. Nekem nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznőm, hanem az ügyeletes orvos segítette világra a babánkat. Császár lett a vége, mert sok óra vajúdás után sem tágult és a baba meg belekakilt a magzatvízbe. Nagyon rendesek voltak velünk bent a kórházban, tényleg mindenki. Az orvosok is, a nővérkék is, a szülésznő is, a csecsemősök is, akkor sem kaptunk volna sem több, sem jobb ellátást, ha lett volna fogadott doki.

Amúgy meg annyi rémtörténetet hallottam fogadott orvosról is, hogy az sem garancia semmire, de ez biztos orvosa válogatja.

2016. okt. 10. 19:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Azt azért tudni kell, hogy betegjog lényegében tetszhalott állapotban van Magyarországon.Nekem 1,5 évig volt ügyem,ami húzódott,nulla eredménnyel.

Végül nem mentem bíróságra,mert nagyon-nagyon sajnáltam rá a pénzt,időt és idegességet.Sajnos nem egyedi eset vagyok,ezt nagyon sok embertől hallottam a betegjogot kívánta érvényesíteni.

Orvosokban is nagyon sokféle v

2016. okt. 10. 20:24
 14/18 anonim ***** válasza:

Orvosokvban is nagyon sokféle van,vki fogadott orvosként is bunkó,vki ügyeletben is végtelenül rendes.

Nekem fontos volt,hogy szakmailag és emberileg 100%-ban megbíztam az orvosban,mivel évek óta hozzá jártam,nem tudtam elképzelni,hogy másnál szüljek.

Tudtam,hogy nem fog feleslegesen császározni,nem fektet le,ha nekem sétálva kényelmesebb,éjjel/hétvégén is lehet rá számítani stb.Van,akinek ez nem fontos,én meg úgy vagyok vele,hogy az egészségre és ilyenre semmilyen szinten nem sajnálom a pénzt.

Inkább vásárolok turiban babaruhát és a bababútort a Vaterán vettük stb.

2016. okt. 10. 20:27
 15/18 anonim ***** válasza:

Vácon szültem ügyeletesnél, elégedett voltam mindennel. A sztks doki akihez terhesgondozásra jártam meg az ügyeletes doki is nagyon rendes volt, ugyanannyit benéztek szülés után is mint a fizetős betegekhez.

Nem volt igényem hogy jópofizzanak (de viccelődtek mindketten), 20 percekig mozizzak uh-kon, hivogassam őket telefonon nappal vagy éjjel, se ahhoz a biztonságérzethez hogy tudjam ki fog bejönni szülésre. Ami hamis biztonságérzet sokszor mert szerintem rosszabb hogy ha fixen számitok a dokimra aki nem tud/nem akar/nem ér be mégse a szülésre.

Szülj csak nyugodtan ügyeletesnél :)

2016. okt. 10. 20:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én nem mernék kockáztatni, mivel az ügyeletesnél nem lehet tudni. hányan szültök egyszerre, lehet hogy csak te, de lehet négyen-öten vagy még többen is, és mi van, ha komplikáció lép fel, de nem veszi időben észre, mert rohangál a többi vajúdó között? Nem rosszindulatból, nem hanyagságból, hanem mert egyszerre ő se tud ennyi felé szakadni? Ugye elvileg a bonyolultabb eseteknél van ott. De mi van, ha valakinél hirtelen kell a segítség? Esetleg többüknek is egyszerre? Nem biztos, hogy van idő több orvost behívni. Én a gyermekem és a saját egészségemért nem sajnálom a pénzt, inkább erre költök mint drága kisruhákra és bútorokra. Így voltam a panoráma tesztel is. Inkább kifizettem, mert ha valami baja lett volna a kicsinek, amit rendes teszttel nem szűrnek ki, drágább lett volna a kezelés és a gyógyszer. Persze mindenkinek joga van arra költeni amire akar, és rangsorolni, de én én inkább költök a gyerekem egészségére mint babakocsijára. Persze, lehet minden rendben zajlana ügyeletesnél is, de annyi rosszat hallani, én nem rizikózok, olyan orvoshoz járok, aki ismer 16 éves korom óta, ismeri a kórelőzményeimet, a speciális dolgaimat, és tudja hogy mit csináljon császárnál ha baj van.
2016. okt. 10. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Én nem bírnám ki, hogy ne legyen! Annyi kérdésem és aggodalmam van, az nyújt biztonságos érzést, hogy ezt bármikor feltehetem a dokimnak! Plusz havonta nézzük a babát ugye! Aki csak sztk-s rendelésre jár, az jóval kevesebbszer látja uh-n a babát, ill. futószalagszerűen, pár perc alatt vizsgálnak, hogy minden oké-e. A magán dokihoz járás is a babádért van végülis, nem árt elgondolkodni rajta! De egyébként ezt félretéve millió+1 ember szül meg fogadott doki nélkül! Ha te így jobbnak látod, biztosan így is el fognak látni szakszerűen, csak nyilván kevesebb gondoskodással és ráfordítással. Mert sajnos Mo-n így megy.
2016. okt. 11. 07:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem se lesz fogadott orvosom, akartam, de az megmondta, hogy nem vállal, mert a szülés várható időpontjában ő már egy hete külföldön lesz. Mellesleg én még így jól is jártam, mert utánna hallottam többektől is, hogy am szülésnél otthagyta, mert ment a vonat a balcsira meg h neki szabija van meg ilyenek.

Szülésznőm viszont van, azt mondják igazából ő lesz ott végig, kérdeztem is tőle, hogy tudna-e ajánlani egy jó orvost, erre annyit mondott, hogy van ott 3 doki, akikkel együtt dolgozik, azok közül egy mindig bent van, ezért ne is fogadjak, elég ha vele kapcsolatban vagyok.

Én azért a helyedben mindenképp fogadnék valakit, csak hogy legyen kihez fordulni ha bmi adódik, ha nem dokit, akk egy jó szülésznőt.

2016. okt. 11. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!