Mennyi ideig tart egy magzatviz mintavetel es kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? 3 het mulva megyek, de nagyon aggodok minden miatt!
Én is nagyon féltem tőle, 3 hete voltam.
Maga a beavatkozás nem fáj jobban, mint egy vervetel. De gondolom, te sem a miatt aggodsz, hanem a baba miatt.
Az uh-n végig láttam, mennyire messze van tőle a mintavevő tű hegye.
A cvs azért is jó, mert a magzatburkot nem szurjak át.
Utana nekem a kórházban kellett maradnom néhány órát (Bp, Bajcsy kórház ). A csapat nagyon kedves, és abszolút profi.
Otthon még egy napot csak feküdtem. Görcs,vérzés nem volt.
Semmi baj nem lesz, ne aggódj! Én nagyon örülök, hogy megcsinaltattam.
Koszonom a valaszokat,igazan megnyugtato :)
Es ez a vizsgalat mennyire biztos??
Marmint hogy igazabol konkretan ezzel a vizsgalattal csak a down kort szurik ki??
Nekem a tarkoredo vastagsaga miatt nezik.
3,3 mm lett.
22 felé genetikai elváltozást vizsgálnak. Az eredmény 100%ig megbízható, gyskorlatilag meg tudod nézni a baba géntérképét.
Nekem nagyon jó, hogy ezt választottam. Van egy olyan eltérése a fiamnak, ami egyébként nem derült volna ki. Semmi gáz, de az esetleges problémákat így meg fogjuk tudni előzni.
A Bajcsyban olyan emberekkel találkoztam, akik nagyon ritkák sajnos az egészségügyben.
Ne félj, mert az eredmény után nyugodtan és boldogan fogod tudni tölteni a szulesig hátralévő időt!
#3 voltam (azt hiszem)
Nekem már volt kétszer CVS-em, és holnap megyek amniocentézisre. Szintén a Bajcsyba.
A vizsgálat nem olyan rémes, inkább lelkileg nehéz, hogy egy tűvel matatnak a baba környékén. De tényleg öt perc, és maximálisan profi, nagyon emberséges stáb végzi. Utána szigorúan feküdni kell két órát, és még otthon is, de másnaptól vissza lehet térni a normál életvitelhez, csak dolgozni ne menj még egy hétig.. Két hétig tilos a szex, a kádfürdő és az emelgetés. Ha betartod az előírásokat, semmi baj nem lesz. A CVS eredménye hamarabb megvan, nekem mindkét alkalommal kb. 10 nap után küldtek sms-t az eredményről.
Az amniónál levett mintát viszont tenyészteni kell, így sajnos 3 hét mire esetleg eredmény lesz. Az amnio alkalmas a mozaikos eltérések kiszűrésére is (pl. a down és az edwards kór esetében lehet olyan, hogy a méhlepényben vannak rendellenes sejtek, de a magaztvízben és a magzatban nincsenek, és fordítva).
Nekem most azért lesz amnióm mert 41 éves vagyok, és kétpetéjű ikreket várok (és az orvosom az mondta, ikreknél nem szokta elvégezni a CVS-t).
Ne aggódj, minden rendben lesz.
Es nektek mi miatt kellett ezt a vizsgalatot elvegezni??
12.heti uh-an kombinalt teszt miatt vagy a kor miatt??
#3 vagyok.
Nekem is a kor miatt. 42 vagyok.
A szobában négyen voltunk, ketten az idősebb :)) korosztály, ketten a kombinált miatt.
Mind a negyunknek rendben van a babája.
Ne idegeskedj nagyon, mert ki fogsz teljesen készülni, mire meglesz az eredmény!
Koszonom
Kicsit megnyugodtam :)
Es amugy apukanak is be lehet menni,mert valahol azt olvastam hogy igen???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!