Corionboholy biopsziáról a Bajcsy Kórházban, kinek milyen tapasztalata van? Vagy valakinek negatív tapasztalat ezzel a vizsgálattal kapcsolatban bárhol máshol?
Eléggé megoszlanak a vélemények erről a mintavételről.
Nekem a magas HCG miatt lenne esedékes,a többi leletem tökéletes.
Ti bemernétek vállalni?Tényleg érdekelne a véleményetek,mert egy hét múlva van időpontom,de még az is lehet,hogy az utolsó percben meggondolom magam...
Nekem kétszer is volt (anyai életkor miatt). Nem veszélytelen vizsgálat,de a közvélemény sokszorosan eltúlozza a veszélyeit. A lényeg, hogy ha minden előírást betartasz a beavatkozás után (első nap fekvés, utána két hétig semmi szex, emelgetés, semmi kádfürdő és strandolás), akkor valószínűleg nem lesz baj. Kicsit kellemetlen a szúrás, de a Bajcsyban nagyon profi stáb végzi, bátran megbízhatsz bennük. Nekem semmi bajom nem lett, az első lányomnál amikor végezték a vizsgálatot, picit görcsöltem, de több magnéziumot vettem be és elmúlt.
Az anyai vérből végzett vizsgálatok - akármilyen kevés hibaszázalékúnak is hirdetik őket - sajnos csak kockázatbecslést adnak. Diagnózist csak az invazív vizsgálat (CVS, amnio) eredménye jelent.
Ha biztosra akarsz menni, illetve ha nem tartanád meg, ha esetleg kiderülne, hogy beteg a babád, akkor mindenképpen csináltasd meg.
Én ugyan magzatvíz mintavételen voltam ott, de hasonló a két vizsgálat, és négyen voltunk egy szobában, a többieknek corionboholy vizsgálat volt.
Nekem jó volt a tapasztalatom, rendesek voltak a nővérek, orvosok is, senkinél nem volt gond a vizsgálat után.
Én is voltam a Bajcsyban chorionbiopszián és csupa pozitív dolgot tudok mondani. Persze én is izgultam és féltem, hogy milyen lesz, pl. nagyon fog fájni, valami baja lesz a babának vagy kiderül valami
betegség. De hidd el, hogy felesleges félni tőle, mindenki nagyon kedves, emberséges és lelkiismeretes volt, az orvosok, a nővérkék, a műtőben a műtősnő, szóval mindenki, a vizsgálatot pedig ultrahang mellett végzik, így kizárt, hogy a babát szúrják meg. Kicsivel több, mint két hét alatt lett meg az eredmény, telefonon annyit mondtak, hogy ne izguljak tovább, minden rendben, de vissza kellett menni a személyes leletelemzésre meg egy ellenőrző ultrahangra. Egy fél napot bent kellett tölteni, délután 4 körül mehettem haza zárójelentéssel. Pihenést javasoltak egy-két napig, ne emelgess, ne feküdj kádba, medencébe, ne strandolj és ne szexelj két hétig. Nem ismerek olyan nőt, akinek bármi baja lett volna ettől a vizsgálattól neki vagy a babának, pedig egy ismerősöm mind a négy (!) terhességénél megcsináltatta. Szerintem ne félj, menjél myugodtan.
Egy hete megcsináltattam,de még nincs eredmény.
Ma hívtam őket.Azt mondták,hogy majd ők szólnak,ha meg van az eredmény.
Ne aggódj, minden rendben lesz, szurkolok.
Nekem amnióm lesz pár hét múlva ugyanott (első voltam).
Nagyon aranyos vagy!Köszönöm!!
Ez a várakozás ami megőrjít teljesen.
Lassan egy hónapja tudom,hogy baj lehet,de még nincs eredmény.
Én is drukkolok neked,hogy minden rendben legyen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!