Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell bántani a leszokáss...

Miért kell bántani a leszokással küzdő kismamákat?

Figyelt kérdés
Szerintem senki sem vethet rájuk követ ezért, nem negatív véleményt várnak, hanem tanácsot, támogatást hogy sikerülhet. Akit nem érdekel az, hogy állapotosan dohányzik az valószínüleg nem tesz fel ilyen kérdést, és nem vár tanácsot másoktól...
2008. okt. 3. 11:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
40%

Azt miért nem kérdezi senki,hogy miért csak a pozitív teszt után jut eszébe a kismamának,hogy le kellene szoknia???

Mire nagyjából kiürül a szervezetéből a méreg,arra megszül.

De van ami csak évek múlva ürül ki.Nehéz leszokni ez nem kérdés,főleg annak,aki sokat,és hosszú ideje dohányzik.De szerintem már a babatervezés gondolatakor kell leszokni,és nem akkor,ha már pozitív a teszt.Akkorra már ártott eleget.Ezzel nem azt mondom,hogy akkor ne szokjon le,természetesen igen,de előre kellene gondolkodni.

A cigi nem csak úgy árt,hogy látható baja lesz a babának.Okozhat szellemi elmaradottságot,tanulási nehézségeket,léguti betegségeket,asztmát...stb...

Ha bármi baj lesz a gyerekkel,életre szóló lelkifurdalás az anyjának,hogy talán ő is okozhatta a bajt.

Bár tudom,hogy nehéz ez,és a dohányosok mindig elfogadható magyarázatot szeretnének,de nincs.

Higgyétek el,nem éri meg kockáztatni a gyerek egészségét,hisz annyi más ártalom is van ami ellen nem tehetünk.Legalább amiért igen,azt meg kellene tenni.

2008. okt. 3. 13:15
 22/27 anonim ***** válasza:
67%

12:52 es válaszolónak.

nem tökéletes senki,de az az legfontosabb ,hogy ne mérgezzük a gyerekünket.ez alapvető anyai ösztön.ha ez sincs meg ,hogy lenne kókuszmatrac?

ez olyan alapvető mint a köszönés.

én is dohányoztam.SOKAT:

akarni kell

xxx

2008. okt. 3. 13:19
 23/27 anonim ***** válasza:
2008. okt. 3. 13:48
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántani szeretném őket, de tény, hogy a dohányzás károsítja az anyát és a magzatot is.Én elvből ellene vagyok, mert a családunkban sajnos van aki tüdőrákos, és cigarettát szívott éveken át.

Akaraterő kérdése minden, és azt hiszem, egy egészséges gyermek mindennél többet ér.

2008. okt. 3. 14:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem azzal van a baj, aki amikor megtudja, hogy terhes, leszokik. Hanem azzal, aki a gyerekéért nem képes arra, hogy lemondjon a cigarettáról. Én is dohányoztam előtte, mégpedig igen sokat. De amikor pozitív lett a tesztem, akkor abbahagytam. Pedig körülöttem mindenki dohányzott. Apukám, anyukám, testvérem, barátnőim, mindenki. De könyörgöm, nem ők vállalták a gyereket, hanem én! És azzal, hogy vállaltam egy gyereket, azt is vállaltam, hogy bizonyos dolgokat megteszek érte, olyat is, ami talán nekem nem kellemes.Persze hogy nem volt jó lemondani a cigiről, nade a saját gyerekem ne érne ennyit?Egyébként én tisztában voltam vele, hogy valószínűleg nem tudom végleg letenni a cigit, és tényleg visszaszoktam rá (sajnos) miután már nem szoptattam, de igazából mindig ezzel a gondolattal nyugtattam magam, amikor már nagyon rágyújthatnékom volt, hogy na nem baj, majd x hónap múlva rágyújthatok. De ez már a saját dilim, nem a babám egészségét károsítom vele, csak a sajátomat.

Üdv

Polly

2008. okt. 3. 14:41
 26/27 anonim ***** válasza:

polly

kár hogy nem mindenki így gondolkodik.

anyák vagyunk könyörgöm.ez ösztönből jön,hogy vigyázok a kisbabámra.

2008. okt. 3. 18:20
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal a hozzászólóval aki azt írja hogy nem bántanak csak jót akarnak azok az emberek akik azt akarják hogy szokj le!Én a terhesség előtt 8hónappal szoktam le a cigiről és hidd el akaraterő kérdése!
2008. okt. 4. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!