Javasolt otthonában pihenés, kímélő életmód. Ez most mit takar? Dolgozni mehetek ettől függetlenül?
Figyelt kérdés
Szombat reggel véreztem picit, bementem az ügyeletre, és ez van a papíromon. De úgy megörültem, hogy jól van a baba, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy ez most meddig szól, vagy mit is jelent pontosan. Gondolom ha nem dolgozhatnék, azt említette volna külön? 7 hetes vagyok2016. okt. 3. 11:51
1/10 A kérdező kommentje:
Szerdán megyek legközelebb nőgyógyászhoz, akkor természetesen megkérdezem.
2016. okt. 3. 11:52
2/10 anonim válasza:
Az "otthonában pihenés" és a munkahelyen meló napi 8 órában között én érzek egy erős ellentmondást kérdező. Te hogy gondolod? Szerintem maradj otthon szerdáig, ha ez áll a papírodon, akkor gondolom nem akarta külön szádbarágni az orvos. A legjobbakat!
3/10 A kérdező kommentje:
Én is érzem az ellentmondást. De azért az átlag emberek szoktak dolgozni, ezért nem értem, miért nem hívta fel a figyelmemet erre külön, hogy írassam ki magam. Látszott hogy teljes frászban vagyok, fel se fogtam amit mondott. Háziorvos ír ki ilyen esetben?
2016. okt. 3. 11:59
4/10 A kérdező kommentje:
És köszönöm a válaszod. Én is látom hogy hülye a kérdés kissé. Első gyerek, fogalmam sincs hogy működik az ilyesmi.
2016. okt. 3. 12:05
5/10 anonim válasza:
Szerintem azért nem szólt, mert nincs nagy vész, így kötelező az otthon maradás, de ő inkább az javasolná - biztos, ami biztos alapon. Innentől meg te döntöd el.
6/10 anonim válasza:
Táppénzre a háziorvos ír ki a nőgyógyász írásos javaslata alapján. Ha ezzel a papírral elmész hozzá, akkor ki tud írni.
7/10 anonim válasza:
Dehogy hüle a kérdés, nem akartam félreérthetően fogalmazni, elnézést. Szerintem ballagj el a körzetihez, az a biztos, vidd az ambuláns lapodat, Ő majd kiír táppénzre, pláne, ha ez van a lapodon. Vérezgettél kicsit, biztos ami biztos alapon én pihennék inkább, aztán majd szerdán rámondja az orvos az áment, hogy mi a további teendő.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem céloztál arra hogy hülye a kérdés de én is érzem hogy khm, elég egyértelmű. Otthonában pihenés utasítás nem egyenlő a munkával, még ha nem is kell megszakadnom. Ez egy ambuláns kezelőlap, és a javaslathoz van írva ez, amit leírtam nektek. Ezzel kiír a doki?
2016. okt. 3. 12:31
9/10 anonim válasza:
Persze h kiír. Nyilván rajta van a papíron az is h terhes vagy és véreztél.
Nekem a 12. héten volt kis vérzésem, a babával minden rendben volt, engem is kiírtak táppénzre, kímélő életmód stb. Azt mondták egy hónapig maradjak otthon, ha addig nem lesz több vérzés és minden rendben akkor visszamehetek dolgozni.
10/10 anonim válasza:
Egy hónapra nőgyógyász javaslata nélkül is fel tud venni táppénzre a háziorvos. Utána csak úgy, ha havonta új javaslatot viszel az orvosodtól, hogy továbbra is kéri betegállományban tartásodat!
12 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!