Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másfél perc alatt elintézte a...

Másfél perc alatt elintézte a doki a 30 hetes UH-t. Miket kell/kellett volna vizsgálnia?

Figyelt kérdés

Az az érzésem, hogy gyorsan áttolt csak a futószalagon.

Annyit mondott, hogy átlagos minden és rendben a baba.

A leleten is csak 4-5 információ szerepel.

Érdekelne, hogy másnál mennyi és milyen infó van ilyenkor, mert lehet hogy egyszerűen csak gyors volt.

2016. szept. 30. 07:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Klinikai uh volt?

Korhazban sokazor ilyenek futószalagosan veszik a kismamikat. Neked nagyon fontos de ő napjába 1000 ilyet lát.

De lehet hogy hivtak valahova csipogon.

De amugy ha minden oké veled és a babával akkor gyorsan lepörgetik nem magán szonográgus nézegesse neked pénzért 20-30 percig.

Sajnos a klinikákon ilyenek.

2016. szept. 30. 07:56
 2/13 anonim ***** válasza:
Amit kell, azt ennyi idő alatt megnézi.
2016. szept. 30. 08:14
 3/13 A kérdező kommentje:

SZTK volt. Nem "csipogtatták" őt sehová...

Az érdekelne, hogy mennyi féle adatot "kell" ilyenkor nézni.

Amit nekem nézett:

-fejkörfogat

-combcsonthossz

-szívműködés

-mozgás

-gerinc

-magzatvíz mennyisége

-placenta (tapadási hely, érettség)

Nem vártam, hogy "körbe nyalogasson" tényleg, csak annyira gyorsan lepörgette.

Nekem a magzati méretek tűnnek kevésnek, se haskörfogat, se semmi más nincs.

Annyit mondott, hogy "pont jó méretű".

2016. szept. 30. 08:54
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem is ezeket nézte. Ennyi idő alatt ő már látja, hogy minden rendben van-e.
2016. szept. 30. 09:06
 5/13 anonim ***** válasza:

Teljesen jól csinálta, ezek a kötelező dolgok.

Ahogy írtad először, hogy 4-5 infó csak, akkor megnéztem az enyémet, és azon is ez a 7 infó szerepelt, amit az utóbbi kommentedben írtál.

Magánban voltam 4d-vel összekötve, 40 perces videónk van a babáról, de a lapon csak ennyi szerepel.

Nyugi, ha baj van, úgyis mondta volna.

2016. szept. 30. 09:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Neki elég ennyi idő szerintem is(plane ha rutinos orvos es a baba is jol helyezkedik) akkor szokott tovabb tartani,mikor valamit nem lat a baba helyzete miatt...nekem pl.20hetin kb. Vagy 5 percig nezegette a szívét,mert pont nem látta,a tobbi adat pedig megvolt fwl perc alatt..
2016. szept. 30. 09:41
 7/13 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm, megnyugodtam, hogy nem felejtett kis semmi fontosat. :)

Csak nem örültek nekem annyira, mert magán orvosom van, gondozásra hozzá járok, viszont UH-t nem tud csinálni és beutalni sem tud abba a kórházba, ahol szülni fogok (teljesen másik kerület Budapesten), ezért húzták a szájukat, az asszisztens el is akart zavarni, a doki mondta, ha már itt vagyok, megcsinálja. Emiatt kérdeztem, de akkor azért elvégezte rendesen a dolgát. :)

2016. szept. 30. 09:52
 8/13 anonim ***** válasza:

Valószínűleg jól csinálta. Sajnos(?) a magándokik a pénzért rengeteget bohóckodnak, meg látványosan alaposkodnak, és a kismamáknak az az érzése az sztk-ban, hogy vele nem foglalkoznak, pedig... Persze nemcsak a nőgyógyászokra jellemző ez, hanem mindenféle magánorvosra. Az esetek döntő többségében ez semmi más, mint egy cirkusz a kedves "vásárlónak", hogy legyen miért elkérni a 10 ropit.

Egy 10-15 éve szakmában dolgozó nőgyógyásznak a 28-30. héten csak a méhen belüli sorvadást és a magzatvíz mennyiségének eltéréseit kell kiszűrnie (tehát kicsi a gyerek és túl sok/kevés a magzatvíz), ami nagyjából 1-2 perc, de ebben még akár a gyerek végtagjait és ujjait is leszámolja, ha ügyes. Ne aggódj, minden oké lesz :)

2016. szept. 30. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem is ezeket az adatokat írták le, annyi, hogy kicsit tovább nézegetett, mint másfél perc, szóval szerintem alapos volt, a fontos dolgokat megvizsgálta, lemérte.

Rutinos lehetett az orvosod, talán ezért volt olyan gyors.

2016. szept. 30. 10:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Biztos nem ma kezdte, 70 pluszosnak néztem. :)
2016. szept. 30. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!