Kismamik 232-33hetesen nektek mekkora volt a babátok (becslés szerint)? Olyan kismama is érdekell aki e körül szűlt 30-35. hétig.
33 hetes vagyok,a babócám viszont nagyon meg akar születni.
Szerintetek ha most születne akkor túl élné?
Csak hordta a megfelelo szemuveget folyamatosan.:) az asztmát meg lehet h amugyis kinőtte volna.:)
Hidd el semmi gond nem lesz a babòddal!:)
Mi az a hellp szindróma?Ne haragudj még nem hallottam róla.
Ettől a betegségtől fogyott bent a baba a méhben?
Az nagyon dúrva,de ez kialakult vagy volt már ez a szindróma neked?
És csöveken keresztül táplálták vagy hogy hízott meg.1hónapot volt bent,örökkévalóságnak tűnik,te minden nap bent voltál?
És még meg is kellett műteni,szegénykém,hogy bírtátok ezt?
Akkor gondolom megint sokáig kellett bent maradnia a kórházban,hát nagyon sajnálom,hogy ilyen megtörtént.
De gratulálok a kisfiadhoz. :)
És mostmár jobban van?Vagy rendeződött minden vele kapcsán?
Köszönöm a válaszodat!
Gratulálok a barátnődnek is!
Az a lényeg,hogy nem lett nagyobb baja :)
És ha van étvágya akkor betudja pótólni a lemaradást :)
Hány napot voltak bent?Mekkora volt a baba centire mikor megszületett?
Örülök,hogy jólvan a kisfiú :)
Sok egészséget kívánok neki!
Az nem baj ha kicsi centire a baba,de a súlya kb 2000-2600ban benne van vagy pont annyi gramm?
Barati korben 3 35 hetre szuletett gyerkoc van. 2 1900 g korul volt (szinten help szindroma miatt szuletett elobb az egyik), a harmadik 2700 g volt. Mindaharman tok egeszsegesek, szemuk se rossz, serv se volt, semmi.
Van egy 28 hetre szuletett fiu, o 780 g volt, mar 10 eves, neki sincs az egvilagon semmi baja, nem is volt, szeme sem rossz, semmi. Mondjuk ez mar azert nagy szerencse szerintem.
Felnott barataim kozt ketten vannak, akik 32 hetre szuletettek, ok is teljesen egeszsegesek, egyikuk sem szemuveges.
Asztmarol: az egyik fiam 40+1-re 4 kiloval szuletett, megis asztmas. De o is ki fogja noni, a pulmonologus biztos benne.
Szoval igen, a korabban erkezett babaknal van, aminek statisztikailag nagyobb a riziko, de egyaltalan nem torvejyszeru, sot.
Mi a gond nalad, miert gondolod, hogy elobb jon a babad?
Általában a 36. hét előtt még szteroidot adnak tüdőérlelésre, ha úgy tűnik, hogy korán bújik ki. Tehát elvileg a 36. hétre (8. hónap) szoval utolso lehet h ilyet kaptak ok is, ha meg nem akkor iszonyat nagy szerencse.. es igen asztmas barki lehet, nem csak koraszulottek.:)
A szeme is lehet rossz barkinek, de a batyam 26eves akkor meg mas volt egy inkubator is , mint pl most. Fejlesztve vannak..szoval az ismeroseid szerencsesek! :)
Nagyon sajnálom,tényleg nagyon dúrva ez a szindróma.
Még ki se derül,hogy miért alakult ki?!
Uhh,az nem jó.
Nagyon dúrva,hogy ilyen kevés idő alatt ennyire gyorsan veszt a súlyából,főleg hogy ez nem kevés. :(
De már van súlya,ami jó és legalább ő is jólvan.
De legalább együtt lehettetek a babával a kórházban és ott lehettél mindig mellette,bár nem lehetett könnyű végig élni.
Sok kitartást és erőt kívánok nektek!
És a babának sok egészséget!
De ők legalább elérték a 2000grammot.
Semmi bajuk nem lett?Az nagyon jó. :)
28.hétre született,de ő nagyon pici és túlélte?
Hát ez tényleg nagy csoda,főleg hogy semmi baja a babának,pedig azt hallottam hogy nekik azért kockázatosabb.
Akkor nem lenne gond ha elöbb jönne a baba pl:37.hét elött?
Igen hát ezt soha nem lehet tudni,hogy melyik baba lesz asztmás,ilyen nálunk is van a baráti körben.Barátnőm 40.hétre született és mégis asztmás,pár évvel ezelött még mindig asztmás volt.
Pár hete a hasam elkezdett görcsölni,feszűlni és keményedni,de egész nap és nagyon fájt már ezért elmentem az orvoshoz
Igen asztmas barki lehet, csak koraszulotteknel altalaban kicsit nagyobb az esely a kifejletlen tudo vègett.:)
Minden rendben lesz ne aggodj!!:)
Bocsánat nem akartam elküldeni még.
Na szóval elmentem az orvoshoz és megvizsgált,a baba feje beállt és nem is akar onnan kimászni,így nagyon nyomja a méhemet le és minden mást is,hiába vagyok zárt,azt mondta hogy bármikor nyílhat ezért eltiltott mindentől és csak feküdnöm lehet.
A dokim azt is mondta hogy annyira mocorog a baba és helyezkedik,hogy nagyon kiakar jönni.Meg a baba nem fér annyira el mivel kicsi a hasam és a méhem és én sem híztam.
Akkor ha elöbb születik a babám akkor ő is szteroidot fog kapni??
Igen ezt én is olvastam és hallottam is már ilyenről és nem volt koraszülött.
Hát nekik nagy szerencséjük volt,tényleg ez csoda :)
Köszönöm utolsó,igen kicsit tartok ettől hogy kifejletlen a tüdeje és ezért lesz valami baja vagy a szemének vagy bármilyének.
Bár a dokim azt mondta ha megszületne,nagy az esély hogy semmi baja nem lesz és egészséges :)
Most egyenlőre úgy tűnik minden rendben van vele és egészséges,nagyon stramm kiscsajszim van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!