Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A pocaknövekedéssel ennyire...

A pocaknövekedéssel ennyire megindulnak a kilók is?

Figyelt kérdés

Átlagos testalkattal kezdtem a terhességet, 55 kg voltam a 163 cm-hez. Nehezen hízó típus vagyok, 2 év kellett, amíg az állandó 46 kg-ről sikerült felzárkózni 55-re (így már végre nem látszottak a bordáim, csontos alkat vagyok.)

A terhességet 55-56 kg-vel kezdtem (ingadozó volt) és a 18. hétig semmit sem híztam. Pocakom se volt addig egyáltalán. Aztán azóta 3 hét alatt az addigiakhoz képest nagyon megnőtt a hasam, most inkább olyan 26 hetes terhesnek nézek ki. A kilók is hirtelen szaladni kezdtek, két nap alatt 1 kg pluszt simán mutatott a mérleg. Most (21 hetesen) 58,7 kg-nél tartok. Nem eszem másként mint eddig, sőt, továbbra is az van, hogy alig tudok kitalálni olyan ételt amit kívánok és meg is ennék. Egyszerűen nem értem honnan jön ez a hatalmas súlynövekedés. Valaki hasonló helyzetben?

21 hkm

2016. szept. 13. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van. :)
2016. szept. 13. 08:38
 2/10 A kérdező kommentje:
21 hét alatt 3 kilót én is normálisnak gondolok, de viszont az a tény, hogy a három kg az az utolsó három hét alatt jött fel, kicsit ijesztő... Még hátravan 19 hét... Remélem a súly tempója csökken :)
2016. szept. 13. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:

A terhességgel megváltozik a hormon-háztartás, és ez hatással van a hízékonyára is. Szerintem ilyenkor jobban szeret tartalékolni a szervezet.

Magamon is így vettem észre. Én is mindig vékony testalkat voltam, nehezen is híztam, de terhesen oda kellett figyelnem, különben szaladtak fel a kg-ok.

2016. szept. 13. 08:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Ebben van valami... Soha nem kellett ilyesmin törnöm a fejem, de úgy látszik eljött az ideje a számolgatásoknak :) 24 évig nem láttam a mérlegen több mint 46 kg-t, most viszont nem szeretnék duplázni :P
2016. szept. 13. 08:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Azért már a babának is lassakezd ám súlya lenni. Alap, h a véred 1-1,5literrel több a terhesség alatt. A méhlepény magzatviz súlya is Mostmár egyre nagyobb, meg persze maga a baba is mar mérhetően növekszik.

Én kicsit más vagyok de én 164 cm-vel és 71 kg-val kezdtem. Most 27hetes vagyok és eddig nem egészen 3kg jött fel. Az elejen 68kg is voltam pedig nem voltak rosszulléteim, csak nekem a terhesség nem a kivanossagot, hanem a finnyassagot erősíti fel. Már alig van olyan étel amit egyaltalan megeszem.

Örülj neki h nálad minden rendben és a babad egészséges 😊 Ez nem olyan nagy baj h kaptál 2 kg-t most😊

És nem, nem tart a végéig ez az ütem sztem, bar mindenki és minden terhesség más és más!

Üdv

Boldog babavarast!

2016. szept. 13. 08:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Nézd meg a combod/feneked, nem vizesedik?

Én hasonló alkat vagyok, 162 cm, 50 kg-al kezdtem a terhességet, és igaz most 29 hetes vagyok már, de a combom/fenekem, ha benyomom az ujjammal, "fehér" marad sokáig, és szemmel láthatóan vastagabb is picit (jó, csak én látom, de nekem feltűnt).

Ez is lehet az "egyik kiló".

2016. szept. 13. 09:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Erre nem gondoltam még. A végtagjaim valóban meg vannak duzzadva a korábbi állapothoz képest, bár az ujj nem hagy látható nyomot még.
2016. szept. 13. 09:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem osszesen 3kg jott fel egesz ido alatt. Bar magamhoz kepest pluszban voltam ugyhogy torekedtem ra hogy ne hizzak.

Most 12 hetes a masodik es egyenlore egy kg se jott fel.

2016. szept. 13. 10:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne csak a baba súlyát nézd, méhed, magzatvíz, vérmennyiséged is sokkal több, vizet is visszatart a szervezeted...

Én 12 kg-t "híztam" összesen, mire hazaértem a kórházból, 2 maradt csak belőle. Észre sem vettem pl. a lábamon, hogy vastagabb lenne, de mikor megszületett a kisfiam, 2 nap alatt olyan vékony lett, hogy nem győztem csodálkozni. Szóval ott is víz van, ahol nem is gondolnád.

2016. szept. 13. 11:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, 2-3 kiló plusz nem olyan veszélyes. nekem is olyan 18. hétig nem híztam semmit, aztán hirtelen feljött először hetente egy, de ez meg is állt szépen, pedig végig ugyanúgy ettem. most ott tartok, hogy összesen 5 kilót híztam, 27 hetes vagyok, az utóbbi 3 hétben tartom a súlyomat megint.
2016. szept. 13. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!