Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mely értétéktől számít láznak...

Mely értétéktől számít láznak a láz, ami már káros a babára?

Figyelt kérdés
7hetes kismama vagyok, már egy hete küzdök a náthával. HOmeopátiás gyógyszereket és tengervíz orrsprayt használok, teázom, mégsem gyógyulok. Eddig nem volt lázam, de ma reggel már 37,1. Mely értéktől számít láznak????????????????????????????? Ez még nem ártalmas az embriónak?
2008. okt. 2. 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
38. tól beszélünk lázról.39 től magas lázrol.40 től igen magas lázról.Ami Neked van az hőemelkedés.Nem káros a babára.A lázat csillapítani kell az tény.Azt is tudni kell a láz egy természetes védekezés a szervezetünktől a kórokozo ellen.Ha 38 fölé emelkedik vagy megközelíti beszélj az orvosoddal mivel csillapithatnád.Ő imer téged(vagy nem)Elvileg algopyrint lehetne szedni..de feleslegesen ne!
2008. okt. 2. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
38-ig hőemelkedés,38- láz.Nem ártana elmenni orvoshoz,mert lehet,hogy antibiotikumot kell szedned,tudni fogja mit szedhetsz.A betegség inkább ártalmasabb,mint egy hatékony gyógyszer.
2008. okt. 2. 10:19
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. voltam orvosnál, ő javasolta a homeopátiás szereket, mivel a 12.hétig nem tanácsos gyógyszernek minősülő készítményt szedni.
2008. okt. 2. 10:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, a 37,1 még egyáltalán nem káros a babának. Nekem a terhességem elejétől állandóan 37 és 37,3 között van a hőmérsékletem, anélkül, hogy bármilyen betegségem lenne. (Az orvosom is tud róla, és nincs semmi gond.) Szerintem, ha 37,5 fölé emelkedne, akkor már föltétlenül szóljál orvosnak.

Egyébként inkább a pihenést ajánlom azok mellett, amiket írtál. És nyugi! Ha már egy hete tart, és eddig nem ment fennebb a lázad, valószínű ezután sem fog, ha nem fázol meg újra. És gondolom, most nagyon is ügyelsz magadra.

Gyógyulást kívánok!

18 hetes terheske

2008. okt. 2. 10:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattál. Nagyon vigyázom magamra, itthon pihenek. Boldog Babavárást kívánok neked is!
2008. okt. 2. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Hát, engem 37,8-al megcsászároztak a 37. héten. Úgyhogy vigyázni kell, mert ilyenkor elég veszélyes. Feküdni, tömni magadba a vitamint, gyümölcsöt, homeopátiás bogyikat, és akkor nem lesz semmi gond!!!

Üdv. egy 3 hetes kisbaba anyucija

2008. okt. 2. 10:38
 7/7 anonim ***** válasza:

38 fölött beszélünk lázról, de nem feltétlenül ártalmas a babára.

Ebben az időszakban vetélést okohta egy durvább láz, de ez nagyon ritka. Ahhoz tényleg magas lázzal kell rendelkeznie a kismaminak.

23 hetes kismama

2008. okt. 2. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!