23 hetes és 5 napos kismama vagyok! Aggódom hogy az eddig feljött 6 kg az sok,170 cm vagyok és 72 kg-al kezdtem a terhességet. Most vagyok 78. Ti hogy álltok a hízással?
Itt meg tudod nézni, hogy jogos-e az aggodalmad, bár valószínűleg az orvos is szól, ha szükség van diétára.
Amúgy én 29 hetesen 8 kiló plusszal rendelkezem, de a linkelt táblázat még ezt is kevésnek tartja, szóval az alap alkattól is nagyon függ ez.
Szerintem teljesen átlagos gyarapodás.
Nekem a 25. hétre 5 kiló jött fel, és a 40. héten tartottam össz. 10 plusz kilónál, úgyhogy az sem biztos, hogy ezután olyan rengeteg jón még fel rád (viszont a baba még fog kb. 2,5 kilót hízni a végéig).
Szerintem meg ezen ne görcsölj!
Persze ne egyél gumicukrot colaval, de normális táplálkozás mellett annyi jön fel, amennyi. És akkor mi van? :)
Ha az értékekben gondot okoz, a doki szólni fog.
Nekem három gyerekem van, mind a hárommal szépen feljött vagy 15-15 kg. Aztán a szoptataskor lement, és olyan voltam, mint előtte.
Most ismét babát várok, és ez az utolso, amin izgatom magam. Szerencsére ahol élünk nincs védőnő, hogy cseszlessen.:)
Unom már a sok szuperanyut ebben a témakörben is, akik szülés után karcsubbak, mint előtte :), és leszólják azokat, akiknek nem ez a terhességben a legfontosabb. El ne hidd nekik!
Boldog babavárást!
Amúgy lehet lepontozni, Szuperanyuk! :))
Egyet értek abban, hogy ezek a kalkulátorok túl engedékenyek. Ok, végül is nem sok a 6kg, de ha azt nézed, akkor legalább a fele felesleg (a baba és tartozékai még nem lehetnek több 3 kg-nál), és még csak 24 hetes leszel.
Úgyhogy azért nem árt oda figyelni, ha nem akarsz sok felesleget magadra szedni.
37+4 hetes vagyok, eddig 10 kg jött fel (65-ről 75-re ment a súlyom).
Anno a lányom a 38.héten született, akkor összesen 13kg pluszban zártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!