Kinél hogy alakult a terhességi magas vérnyomás?
Most derült ki, hogy magas a vérnyomásom, 26 hetes vagyok. 150/90 volt az eddigi legmagasabb értékem, egyszer-egyszer ugrik 140/90 fölé, de tartósan 130/80 felett van, semmi más tünet nincs: vizelet negatív, láb- és kézdagasás nincs. Ma elkezdtem Dopegytet szedni.
Volt valamelyikőtök hasonlóan? Hogy alakult a terhesség?
Nekem már a legelső védőnői látogatás alkalmával 145/95-öt mértek, onnantól keményen Dopegyt. Néha megugrott, de nem volt vele gond. Kb. a 31. héttől dagadtam, de nem vészesen, és csak a bokám. Nst-n egyszer-,kétszer mértek magasabbat, irt fel a dokim egy másik gyógyszert is, amiből egy szemet kellett szétrágni, ha megugrott. Nagyon be voltam tojva, folyton mértem, kétnaponta nézte a védőnő a vizeletemet.
A végére 38. hétre kétkeresztes lett vizeletem, de a dokim megnyugtatott akkor is, hogy nem lesz gond, ha normálisan mérem, és szedem a gyógyszert - bár a császár végig ott lebegett a fejem felett.
Túlhordtam 5 nappal, 160-as vérnyomással mentem szülni, vajúdás közben kaptam 2 Dopegytet, (azt mondta a szülésznő, hogy ó, hát még hajnal van biztos azért ilyen magas, mert nem vettem be a reggeli gyógyszeradagomat:))és semmi gond nem volt, nagyon hamar meglett a babám, természetes úton. Hogy közben méregették-e, nem is figyeltem, de gondolom ha valami gáz lett volna, visznek a műtőbe... :)
3-as vagyok.
Nálam is van egy jó adag fehérköpeny szindróma azért a vérnyomásmérésnél, ha már rám rakják, rosszul vagyok. :)
Én nem ittam semmiféle kávét, sőt még teát sem, abban is van koffein, a zöldben is, egyedül a Roiboos tea iható.
Ezenkivül rengeteg folyadék, és kevés só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!