Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felmondás alatt derül ki a...

Felmondás alatt derül ki a terhesség, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
El akarnak küldeni még felmond ó papírt nem kaptam de gondolom hamarosan megkapom viszont mi próbálkoztunk a babával (nem sejtettem hogy elküldenek) kB két hét még mire tesztelhetek mivel most volt az a hetünk hogy próbálkozunk, az sem biztos hogy sikerül de ha mégis akkor már nincs vissza út, (másik munkában azért nem gondolkozom mert próba idő alatt nincs táppénz) és én valószínűleg veszélyeztetett terhes leszek, az elmúlt egy évben volt már Missed ab, ez előtt 3honappal vetélés
2016. szept. 2. 11:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Megértettem!!! Bocsánat csak nem volt még ilyen gondom és a kolléganőmet kirugta pedig ő 2honapos terhes volt.
2016. szept. 2. 12:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Az a kolléganőd baja. Ha mégis elbocsát, akkor munkaügyi bíróság. Meg fogod nyerni, ha terhes vagy.
2016. szept. 2. 14:04
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2016. szept. 2. 14:08
 14/17 anonim ***** válasza:

A munkavállaló várandósságra, valamint az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésével összefüggő körülményre akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta. A felmondás közlését követő munkavállalói tájékoztatástól számított 15 napon belül a munkáltató a felmondást írásban visszavonhatja.

Én kötelező visszavonást nem olvasok ki a törvényből... :(

Ugye eddig az volt, hogy csak akkor védett, ha még a felmondás közlése előtt tájékoztatta a munkáltatót a körülményekről. Ezt a részt kivették az MT-ből, és hagytak egy jó nagy - nem mondom meg mit.

Még csak véletlenül sem egyértelmű a szabályozás.

2016. szept. 4. 08:07
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem sok esélyem lesz, mert a közlés már meg volt és még nem tudom hogy sikerült e
2016. szept. 4. 08:30
 16/17 anonim ***** válasza:
A kismama fogantatástól védett és nem köteles bejelenteni az első pillanatban a terhességet. Viszont ha felmondási idő alatt derül ki, akkor visszamenőleg is védettnek számít.
2016. szept. 4. 13:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is ezt hallom mindenhol, de hova van ez ilyen egyértelműen leírva - mármint a törvényben?
2016. szept. 5. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!