Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem kellett volna már megvizsg...

Nem kellett volna már megvizsgálni?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, 28 hetesek vagyunk. 7 hetesen állapította meg az épp ügyeletes doki, hogy babát várunk. Akkor volt egy hüvelyi vizsgálat, pár napra rá meg egy uh. Legközelebb 12 hetes uh-on látott orvos, utána a 18 hetin. Akkor megyek terhesgondozásra, amikor a védőnő szól, hogy mikor menjek. Afp- meg volt rökönyödve a doki, hogy hogyhogy még nem vizsgált meg orvos az első vizsgálat óta. Akkor ő nézte a méhszáj állapotát. Terhesgondozáson az az orvos rendel, aki anno anyukán fogadott orvosa volt mikor a bátyámat szülte. (Tesóm most 33 éves, és hozzáteszem karácsonykor nem volt hajlandó bemenni szülni a doki.) Szóval már nem fiatal. Így néz ki egy terhesgondozás: védőnő (25 éves) súlyt, vérnyomást mér, majd beküld a dokihoz. Bemegyek, mondja h üljek le, leülök, megkérdezi van-e panaszom, mondom h nincs, jó, viszontlátásra. A fenekem még le sem ér a székre, már le vagyok tudva. Rám se néz. Anyukám is ki van akadva, hogy miért nem vizsgál meg, hogy minden rendben van-e. Azt mondta, szóljak az orvosnak h nézzen meg. Különben a védőnő is nagyon lekezelően viselkedik velem, talán azért, mert 20 éves vagyok. (Nem válaszol a kérdéseimre, nem veszi fel a telefont, ha keresem, kioktat miből milyet-mennyit és hol vegyek, meg kellett mutatnom neki a babaruhákat, amikre fintorgott, pedig nagyon édesek: kékek micimackósak meg mickey egeresek, stb)(Arra is én kérdeztem rá, hogy nem 30 hetesen lesz a következő uh? A válasz annyi volt, hogy de, kérjek időpontot.) Viszont még így sem értem a hozzáállását. Nem egy kis csitri vagyok, akinek csak úgy becsúszott a baba, szerintem elég kulturált is vagyok, normális kapcsolatban élek, normális körülmények között. Akkor miért ilyen? Igaz, nincs fogadott orvosom, de ez még szerintem nem ok arra, hogy átnézzenek rajtam. Feleslegesnek tartottam dokit fogadni, (Kaposváron) szülni úgyis csak ügyeletesnél lehet, kiszámolni meg nem tudom, hogy pont a fogadott doki legyen ügyeletben, mikor elindul a pici.

Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom kitől tájékozódhatnék. Mi lesz, ha meglesz a pici? Kitől kérdezzek, ha valami nem világos?

2008. okt. 1. 14:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ebben teljesen igazad van!!! Jó lenne, ha már eljutnánk odáig, hogy az ügyeletes is úgy viselkedjen, mint a fogadott doki. De ez sajnos Kaposváron nem igazán működik még! Különben is jó pár olyan orvos van, akinek nem szívesen kerülnék a kezei közé! Felháborító, hogy szülésznőt sem lehet választani, pedig rettentő sokat tud segíteni!!!
2008. okt. 1. 15:09
 12/23 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy pénteken jársz tanácsadásra?
2008. okt. 1. 15:10
 13/23 anonim ***** válasza:

Hát ez érdekes. 4 hetente meg kell néznie UH-n, vizsgálnia viszont nem kell, hacsak nincs panaszod.

23 hetes kismama

2008. okt. 1. 15:24
 14/23 A kérdező kommentje:
Csütörtökön járok.
2008. okt. 1. 15:30
 15/23 anonim ***** válasza:

Akkor nem jó orvosra tippeltem, ha csütörtökön jársz ( nem tudom ki van akkor).

Ezek szerint a védőnőd sem a legjobb, mert az enyémet minden érdekli. Mindig hallgat szívhangot is (a többieket még nem láttam). Az orvosom is rettentő rendes, mindig ő néz uh-on. Bármikor hívhatom, kérdezhetek tőle.

Én így érzem magam biztonságban, mivel már láttam egy-két szülést fogadott orvos nélkül.

2008. okt. 1. 15:37
 16/23 A kérdező kommentje:

Dr Fodor János.

Védőnők közül a Kitti a legszimpibb nekem. Vezetéknevét nem tudom, általában copfban van a haja.

Az én védőnőm fekete, magas, vékony (Otília)

2008. okt. 1. 15:41
 17/23 anonim ***** válasza:

Hát igen, a Fodor már tényleg elég régi róka. A védőnőket nem ismerem annyira.

Sajnos ez a helyzet Kaposváron, feltételezik, hogy van orvosod, ez teljesen megoldatlan, hogy ki vizsgáljon meg, ha nincs. A szülésre, ha úgy mész be, akkor nem probléma, mert az ügyeletes ellát. Ám, ha már túlhordod vagy problémád van és befektetnek, nincs egy orvos kezében a "sorsod". S így sok minden nem igazán jól működik.

2008. okt. 1. 15:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Az lenne a fontos, hogy most meg legyél vizsgálva, ezért kéne dokit választanod másikat, ha nem is megoldható, hogy bemenjen a szülésre-bár ezt nem értem, mert nálunk csak akkor nem jöhet ha ő ügyelt épp és én utána kerülnék be, mert a fáradtság miatt gond lehet...- de ha nem is a szülés miatt a megelőlegező vizsgálatok fontosak lehetnek!

Én havonta járok, kézzel vizsgál, méhszáj stb állapota, és van egy mini uh-ja, azzal ránéz a babára is..

Én ugyan nem látom mert olyan mini uh, de nem is azért van...

szóval a mostani vizsgálatokkkal kéne foglalkozni, egyenlőre, nem azzal, hogy kinél fogsz szülni, mert az még ráér.

2008. okt. 1. 16:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha probléma mentes a terhesség akkor miért kéne vizsgálódni?

A védőnőd viselkedése persze nem helyes, ebben egyetértek, ha már van akkor végezze a dolgát rendesen. Nekem nincs, külföldön nem szokás, senki nem mondott el nekem semmit, mindennek magam jártam utána. Még az UHra a beutalót is nekem kell a biztosítómmal szignóztatni. Az ellátás nagyon jó itt, de probléma mentes terhesség esetén szinte feléd sem néznek, aminek én örülök is. Ha gyanítanak valamit akkor viszont alaposan megvizsgálnak!!

Engem 8 hetes korom óta nem vizsgáltak manuálisan, csak a 36. héten, akkor is csak azért mert vizes folyásom volt és a doki meg akart győződni róla hogy nem magzatvíz. A következő csak a 37. héten lett volna - volt is - ahol kenetet vettekh van-e bármi fertőzés, baci ami miatt gyógyszert kéne kapjak szülés közben. Indokolatlanul szerintem ne piszkáljanak odalent. A méhszájat az UHokon is meg tudják nézni Neked.

2008. okt. 1. 17:57
 20/23 anonim ***** válasza:
4 hetente kell vizsgálni, ilyenkor uh-nak is kell lennie. Szerintem mindenképpen válts orvost! Nem tudom ott mi a szokás mert én Pesti vagyok, de a legfontosabb hogy nem szimpatizálsz vele. Ha bármi bajod lenne kihez fordulhatnál? Szeritnem nagyon fontos az orvos beteg kapcsolat. Azonnal cseréld le, még akkor is ha körzeti átkérheted magad másikhoz! És szerintem a védőnőt is cseréld le mindenképpen. Mégha területi akkor is. Elég indokod lenne rá, és a legfontosabb hogy ne úgy kelljen dokihoz mennei hogy még az alapvető kérdéseket se tudd feltenni.!!!!!
2008. okt. 1. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!