Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem kellett volna már megvizsg...

Nem kellett volna már megvizsgálni?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, 28 hetesek vagyunk. 7 hetesen állapította meg az épp ügyeletes doki, hogy babát várunk. Akkor volt egy hüvelyi vizsgálat, pár napra rá meg egy uh. Legközelebb 12 hetes uh-on látott orvos, utána a 18 hetin. Akkor megyek terhesgondozásra, amikor a védőnő szól, hogy mikor menjek. Afp- meg volt rökönyödve a doki, hogy hogyhogy még nem vizsgált meg orvos az első vizsgálat óta. Akkor ő nézte a méhszáj állapotát. Terhesgondozáson az az orvos rendel, aki anno anyukán fogadott orvosa volt mikor a bátyámat szülte. (Tesóm most 33 éves, és hozzáteszem karácsonykor nem volt hajlandó bemenni szülni a doki.) Szóval már nem fiatal. Így néz ki egy terhesgondozás: védőnő (25 éves) súlyt, vérnyomást mér, majd beküld a dokihoz. Bemegyek, mondja h üljek le, leülök, megkérdezi van-e panaszom, mondom h nincs, jó, viszontlátásra. A fenekem még le sem ér a székre, már le vagyok tudva. Rám se néz. Anyukám is ki van akadva, hogy miért nem vizsgál meg, hogy minden rendben van-e. Azt mondta, szóljak az orvosnak h nézzen meg. Különben a védőnő is nagyon lekezelően viselkedik velem, talán azért, mert 20 éves vagyok. (Nem válaszol a kérdéseimre, nem veszi fel a telefont, ha keresem, kioktat miből milyet-mennyit és hol vegyek, meg kellett mutatnom neki a babaruhákat, amikre fintorgott, pedig nagyon édesek: kékek micimackósak meg mickey egeresek, stb)(Arra is én kérdeztem rá, hogy nem 30 hetesen lesz a következő uh? A válasz annyi volt, hogy de, kérjek időpontot.) Viszont még így sem értem a hozzáállását. Nem egy kis csitri vagyok, akinek csak úgy becsúszott a baba, szerintem elég kulturált is vagyok, normális kapcsolatban élek, normális körülmények között. Akkor miért ilyen? Igaz, nincs fogadott orvosom, de ez még szerintem nem ok arra, hogy átnézzenek rajtam. Feleslegesnek tartottam dokit fogadni, (Kaposváron) szülni úgyis csak ügyeletesnél lehet, kiszámolni meg nem tudom, hogy pont a fogadott doki legyen ügyeletben, mikor elindul a pici.

Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom kitől tájékozódhatnék. Mi lesz, ha meglesz a pici? Kitől kérdezzek, ha valami nem világos?

2008. okt. 1. 14:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szija

Írd le Nekem,h eddig milyen vizsgálataid voltak aztán szívesen útbaigazatalak,h mikor mi az esedékes ha már a dokik meg a védőnőd nem végzi el a dolgát!

2008. okt. 1. 14:46
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tőlem nyugodtan kérdezhetsz, akár privátban is!

Nem értem a védőnődet. Az enyém tündéri, fel lehet hívni bármikor, s kb. két hetente jön. Szerintem szólj a gondozáson, hogy vizsgáljanak meg.

Azt kitől hallottad, hogy nem lehet saját orvosnál szülni?

Kérdezz nyugodtan, ha valami kérdésed van!

2008. okt. 1. 14:46
 3/23 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudsz esetleg másik dokihoz menni? Minden hónapban kellene vizsgálnia, nekem sokszor UH-t nem csinált a doktornőm, csak kézzel vizsgált meg.

Egyébként az első terhességemnél, én is olyan dokihoz jártam, aki anyukám dokija volt, és nagyon bunkó volt velem(akkor 22 éves voltam), és a szülésnél is szart rám.

És ráadásul ő fogadott dokim volt!

Szóval szerintem ha tudsz, menj máshoz, aki rendesen végzi a munkáját, nem kell, hogy fogadott doki legyen.

2 gyerek anyukája

2008. okt. 1. 14:50
 4/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Párom nagynénje és nagybátyja is a kórházban dolgoznak, ők mondták, hogy ugyan nem régóta, de nem jöhet be a fogadott doki szülni. Akkor lehet bent, ha pont ő az ügyeletes.

2008. okt. 1. 14:53
 5/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy körzetileg én hozzá tartozom, váltani nem tudok. Az elején kellett volna dokit fogadnom, szerintem most már nem lenne sok értelme.
2008. okt. 1. 14:56
 6/23 anonim ***** válasza:
70%
Biztos, hogy bemehet, mert hozzám is be fog jönni! Szülésznőt nem lehet választani, ez változott csak! Épp tegnap kérdeztem az orvosomat.
2008. okt. 1. 14:57
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, különben Kaposváron nem szívesen szülnék ügyeletesnél (tisztelet a kivétel), mivel nem nagyon foglalkoznak azzal, akinek nincs választott orvosa!
2008. okt. 1. 14:59
 8/23 A kérdező kommentje:
Kösz a kommentet, de itt fordítva van: doki nem jöhet, szülésznő jöhet. Anno a főorvos vizsgált először, tőle kérdeztem lenne-e a dokim, ő mondta, hogy sajna ez van.
2008. okt. 1. 15:00
 9/23 anonim ***** válasza:
51%
Biztos, hogy jöhet a doki!!! Én is Kaposvári vagyok!!!
2008. okt. 1. 15:03
 10/23 A kérdező kommentje:

A fődoki bácsi anno azt a választ adta, hogy azért van ez így, mert sokan támadták a kórházat, hogy akinek van magán dokija, de valamiért nem tud (vagy nem akar) bemenni szülni, azzal az ügyeletes nem foglalkozik, mondván: ha a magándoki zsebét tömi, akkor lássa el ő. Most nincs szülésnél válogatás, mindenkit ugyanúgy kell ellátni.

Szerintem eddig is így kellett volna hozzáállni a kérdéshez...

2008. okt. 1. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!