Ilyen esetben mennyi idős kismama vagyok? (bocsánat a hül*e kérdésért, de elbizonytalanodtam)
Szóval július 9-én jött meg a menzeszem, és tutira augusztus 8-án volt a peteérésem, tehát rettentő hosszú ciklusom volt. Augusztus 22-én, amikorra a peteérésből következtetve meg kellett volna jönnie, pozitívat teszteltem.
Nos, ha még a júli elején megjött menzeszemhez számolom a terhességi kort, amihez elvileg szokták, akkor már 6 hetes vagyok, holott biztosan augusztus 8-án fogant, azóta meg ugye két hét telt el, vagyis ha tankönyvi 28 napos ciklus lett volna, akkor még csak 4 hetes vagyok.
Ilyen hosszú ciklusnál szokás "csalni", hogy nem a menzesz kezdő napját veszem figyelembe, hanem a peteérést, minusz két hét?
Így mikor menjek az első vizsgálatra?
Köszönöm.
Ugyanebben a helyzetben voltam, mint te, csak azzal az eltéréssel, hogy nem tudtam mikor volt a peteérésem és a saccolt hetedik hét környékén mentem dokihoz. 4 hetes terhességet állapított meg és egyértelműen kijelentette, hogy nem a menstruációtól fogjuk számolni a heteket. Két hét múlva kellett visszamennem, akkor már volt szívhang is.
Azóta is a babaméret szolgál alapul a hetek számolásának, tehát a válasz: igen, a peteérés mínusz két hetet veszik majd alapul, vagyis inkább a babaméretet. De mindenképpen említsd meg, hogy később volt a peteérésed, nehogy lelombozzon azzal az indokkal, hogy nem fejlődő terhesség.
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Tutira gondolom a fogantatás, hőmérőztem, meg ugye a teszt is 22-én lett pozitív :)
Akkor a pé alapján megyek orvoshoz.
Második babámmal így voltam.24ciklusnapon volt ovu.Menszi szerint 6 hetesen elmentem azért orvoshoz,de mondtam ne ijjedjen meg ba nincs szívműködés mert később fogant 😊
Mivel ezek után minden uh-n 10-11nappal volt kisebb így később módosította a terminust,beírta a kiskönyvembe is.
Még igy is túlléptük a terminust,1héttel 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!