Szules elott a kismama jo ha keri az EDA fajdalomcsillapitast?
Figyelt kérdés
Mi az elonye, miert jo, es mi a hatranya?
Tolem mar kerdeztek korhazban hogy kerni fogom e, de meg nemtudtam ra valaszolni akkor.
2016. aug. 21. 19:03
1/11 anonim válasza:
En soha tobbet nem kernem!Ketszer szultem.Az elsonel kertem, es post epiduralis fejfajasom lett.3 het pokol.Aztan kezzsibbadas, fajdalom ejszakankent, es a helye is borzalmasan fajt.A masodiknal nem kertem.Szuper volt minden.Persze kevesen jarnak igy, de elofordul.
2/11 Betu válasza:
Én kértem és boldogan szültem. Igaz ha nem kértem volna akkor is kapok, mert segíti a tàgulàst én pedig nagyon nehezen tàgultam. Nem bàntam meg,a beadàsa nem fàjt, semmi bajom nem lett tőle.😊
3/11 anonim válasza:
Én mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem, no nem azért, mert fakír vagyok, hanem a szülésznőm szerint így jobb, mert ha beavatkozunk, főleg EDA-val, az megborítja a szülés normális lefolyását, és komplikációkhoz vezethet. Abszolút bírható volt, persze fájt mint a fene, de ez ezzel jár, és tényleg csak korlátozott idejű a szenvedés.
4/11 anonim válasza:
Kértem és kaptam,közel 20 óra vajúdás után megváltás volt.Mire teljesen eltűnt a méhszáj,és jöttek a tolófájások,éreztem mindent rendesen.Se a beadás alatt, sem szülés után nem okozott semmilyen komplikációt.
5/11 anonim válasza:
Szintén megváltásnak éreztem mikor beadták, a következőnél is kérni fogom
6/11 anonim válasza:
másodiknál kértem, 7 óra vajúdás után, fantasztikus élmény volt vele szülni, elsővel a fájdalmat éltem meg, másodiknál a szülést fájdalom nélkül :)
7/11 anonim válasza:
Én fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Gondolkoztam rajta,hogy kérek (még szülés előtt),de aztán hallottam a mellékhatásairól,ahogy az 1-es is írta,szóval úgy voltam vele,hogy inkább kibírom azt a fájdalmat,de utána biztosan jól leszek. Viszont én össz-vissz 3óra alatt megszültem...hosszú vajúdás után már lehet másképp gondoltam volna.
8/11 anonim válasza:
én is megváltásnak éltm meg az eda-t, 18 ora vajudas utan. az utolso féloraban adtak be, elotte is be se adjak. a második gyereknél is kérni fogom!
9/11 anonim válasza:
Az itteni kórházban nem is adnak, de ha lehetett volna, sem kértem volna, nem mondom, hogy nem volt fájdalmas a szülés, de számomra kibírható volt. Persze mindenkinek más a fájdalom küszöbe, volt ott olyan szülő nő, aki ordított, rugdosott, neki biztos könnyebbség lett volna, ha kaphat.
10/11 anonim válasza:
Én fogok kérni! A nőgyógyászomat és a szülésznőmet is megkérdeztem mi a véleményük róla, szinte csak jót mondtak. Annyi hátrányt mondtak h a kitolási szakasz kicsit hosszabb lesz de ennyi. És ők is azt mondták h gyorsabban kitágulsz tőle, és mivel nem fáraszt le a fájdalom több erőd marad a végére. Engem meggyőztek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!