Down kór szűrés a 12 hetes vérvizsgálaton, eredmény 1:575-höz. A dokim genetikushoz küldött. Szerintetek mennyire tud megnyugtatni?
Szegénykém, elég rossz ha a genetikus ilyen :( De egyáltalán nincs semmi jogalapja arra, hogy bárkit is elküldjön!
Az 1:575-höz az negatív eredménynek számít, hiszen csak 1:250-hez a pozitív. Neked több mint a duplája! Ez nagyon jó hír, és minden bizonnyal teljesen egészséges a babátok. De tudom, az ember nem nyugszik meg és szeretne biztosat tudni. Én a helyedben elmennék, esetleg vinnék egy doboz bonbont a genetikusnak, abból baj nem lehet :)
Nálunk a szonográfus nagyon magánakvaló, soha semmit nem mond, én tudtam hogy ilyen mert mások előre felkészítettek, és a kezdetekben vittem egy doboz bonbont, csokit, szóltam pár kedves szót, azóta velem normális.
De visszatérve Rád, a genetikus NEM MONDHAT rossz eredményt csak azért, mert épp rossz napja van, vagy mert nem a férje laborjából viszed az eredményt.
Nagy levegő, mosolygás, belépés, pár kedves szó. És nyugodtan mondd el, hogy félsz, és szeretnél biztos lenni a kisbabád egészségében. Ha van férje, valószínűleg van saját gyermeke is, kicsit talán átérzi a helyzetet.
Írd majd meg, hogy mi volt, és egy doboz bonbon ára nem a vég, én vinnék a Te helyedben :)
Boldog babavárást, ne aggódj semmin, csak nyugi. És írd majd meg, hogy milyen volt és mit mondtak.
32 hetes kismama
(én is voltam genetikán, engem a SOTE-ra küldtek anno, nekem 0,47 MoM lett az AFP-m, de a baba egészséges)
már bocs hogy beleszólok, de valamit nem értek.
nekem a 12 hetes Edwards 1:380 lett.
a mom értékek pedig nagyon alacsonyak. a dokim mégsem aggódott, azt mondta nagyobb lenne a kockázat a vetélésre, mint hogy a baba beteg. most tanácstalan lettem, mert eddig nagyon jó orvosnak tartottam őt, csak jót hallottam róla. De eszerint mégsem olyan jó? vagy gyakorlatból tudják ezeket? nekem a napokban kell megjönnie a 18hetes eredménynek, de nem örülnék ha most derülne ki hogy baj van....már egy kész baba aki velünk van lélekben :-(
17+3 hetes
Attól tartok, hogy ez csak egy beszélgetés ( a családban nem fordult elö semmilyen genetikai rendelenesség, plusz van egy egészséges lányom), hogy nem tud érdemlegeset mondani, csak azt, hogy ha akarom kiír magzatvízvizsgálatra. Feleslegesen nem kockáztatnék.
Asszem ha ezt mondja tényleg elmegyek máshoz, és 4d-s ultrahangra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!