Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy ilyen NT...

Hogy zajlik egy ilyen NT szűrés+ combinált teszt? Mikor van eredménye? Es mi a jó és a rossz eredmény?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Uh után mehetsz kombinált tesztre, ha a doki úgy ítéli meg a terhességi hetet, hogy már meg lehet csinálni a tesztet. Ez egy vérvételből áll, meg egy kérdőív kitöltéséből. Pár hét múlva megvan az eredmény.

Eredményekről itt olvashatsz:

[link]

2010. júl. 25. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:
A kombinált tesztet a 12 hét körül végzik. Egy hasi vagy hüvelyi UH - ezt orvosa válogatja, az enyém hüvelyit csinált, mert ekkor a baba tarkóredőjét mérik, és így pontosabb eredmény adható. Ezután jön a vérvétel. Az eredményre várni kell kb. 2 hetet. SMS-ben jön egy kód és egy internetes cím, ide be kell jelentkezned a kapott kóddal és azonnal kapod az eredményt. Itt rögtön szerepel, hogy negatív és egy arányszám, ami a Down és az Edwards kór előfordulási arányát jelenti (1:10000-hez v. hasonló). Boldog babavárást és ne izgulj.
2010. júl. 26. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
szóval nem is 4 ,hanem 5 vérvétel lesz?úgy tudtam,hogy az elején kell elmenni ilyen általános vérvételre,majd a 16.héten az AFP miatt.Ezek szerint a 12. héten is van egy??
2010. júl. 26. 12:18
 4/7 A kérdező kommentje:

Elvileg igen, ha az orvos kombinált vizsgálatot ír elő. Azt nem tudom mitől függ, kinek mi!?

Nekem pl. fizetnem kell érte!

2010. júl. 26. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt nem kötelező az orvos nem írhatja elő, csak javasolhatja, azért nem mindenki tudja kifizetni az a tizen párezer forintot. e döntesz róla, hogy megcsináltatod-e vagy sem. A Sote II-nek szerződése van a Bolgárkerék utcai genetikai központtal, így akinek ott van az orvosa ingyen megcsinálják.

Csinálnak egy uh-ot, nekem hüvelyit csináltak ennek az eredményét, a véreredményt, meg néhány kérdésre adott választ összehasonlítva kapsz egy eredméynt, hogy mekkora eséllyel lesz down, vagy edwards kóros a baba, m4ert ugye ez a teszt sem ad 100% biztos eredményt csak 84%-ot, ha jól emlékszem. Nekem az eredményre 2 napot kellett várni, kapsz egy sms-t benne egy kóddal és neten megnézheted, ott magyarra lefordítják a lényeget és szerepel benn, hogy negatív vagy pozitív, nekem 1:11000 az esélye a down kórnak. Az eredmény negatív.

2010. júl. 26. 14:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem erre érdeklődj rá, hogy fizetned kell-e érte. Nekem 3 hete volt és ingyenes. Az SMS is így jött: Kedves kismama! Értesítjük, hogy a Sejtbank által ingyenesen biztosított Down-szűrés eredménye... Szerintem ha rákérdezel, lehet, hogy megúszod fizetés nélkül, úgy tudom, a Sejtbank most minden kismamának felajánlja ezt a lehetőséget.
2010. júl. 27. 13:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Kb mennyi idő? Mert vissza kell mennem melózni!
2010. júl. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!