Lehet ez veszélyes? 8 hetes vagyok és a kenetből streptococcus tenyészett ki. Mire kell vigyázzak? Kaptam rá kúpot.
Szia!
Nekem Streptococcus B baktérium van a szervezetemben.Én is hüvelykrémet, kúpot kaptam rá.Elég kellemetlen, de ezt senkitől nem kaphattuk, senkinek nem adhattuk;bennünk van.Viszont szülés előtt ezt ismételten jelezni kell az orvosnak, mert egy injekciós kúrát kell,hogy adjanak a baba miatt.Születése után tügyőgyulladást kaphat.Ezért kell a kezelés.
Semmire nem tudsz vigyazni, ez sem neked, sem a babadak nem art, amig meg a pocakban van.
Mondhatjuk, hogy ez egy termeszretes dolog. Nekem is van, de terhesseg alatt nem is foglalkoztak vele (35 hetesen vettek emiat tkenetet), mert a dokim szerint a sztreptot hiaba nyirjuk ki egy antibiotikum kuraval, amint abbahagyjuk a bogyo szedeset, a baci ismet szaporodni kezd. Emiatt nincs ertelme szulesig antibogyot szedni.
Az a lenyeg, hogy amint az elso jelet latod szules megindulasanak menned kell a korhazba, mert a baba kibujasa elott antibio kurat kell kapnod. Ez annyit tesz, hogy kapsz antibiot, majd 3 oraval kesobb meg egyet, ennyi ido alatt valsz ideiglenesen baci mentesse. ezutan mar indulhat a baba, igy mar nem nyeli be a szulocsatornaban.
Ha megsem lenne erre ido, akkor a babat nezik szules utan es o kap antibiotikumos megelozo kezelest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!